Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

1 liter vaniljeyoghurt som går ut på dato

#1

Dixie Diner sa for siden:

Den går ut i morgen og jeg orker ikke å spise den ren, smoothies er jeg lei av. Hva bruker jeg den til?


#2

AprilRyan sa for siden:

Lag dessert av den. Lagvis; yoghurt mango og knust kjeks.


#3

Fluke sa for siden:

Spiser den som dessert med varme bjørnebær. :nam: (Coop sine frosne er supergode, og det blir deilig saus når de varmes i mikroen)


#4

Molly sa for siden:

Jeg pleier å fryse smoothie i ispinne-former. Barna elsker smoothie-is.


#5

dea sa for siden:

Sett den i fryseren og bruk som is :) Lillegutt elsker det.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har også alltid frøset ned smoothie i ispinneformer, at jeg ikke kom på det. Takk, det skal jeg gjøre! Da slipper jeg jo å spise den opp i en fart. :)


#7

Frøken V sa for siden:

vaffelrøre vel :jupp:


#8

Joika sa for siden:

Frys den i isterningsposer. universaltips


#9

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker gjerne sånt i lapperøre, vaffelrøre osv.


#10

m^2 sa for siden:

Lag vaniljesauskake (og frys ned):

Sakset fra Det søte liv
250 g smør
500 g sukker
1 liter ferdig vaniljesaus (f.eks. Piano)
800 g hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte:

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over rikelig med sukker og kanel. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade (se tips).

Tips:

Du kan selvfølgelig også hvelve den ferdig stekte kaken ut av formen og dra av bakepapiret, men da risikerer du at en del av sukkeret drysser av. Av den grunn pleier jeg heller å løfte kaken ut av langpannen med en stekespade.

Kaken er kjempefin å fryse!


#11

Left sa for siden:

Jepp vaffellrøre ;-)


#12

Dixie Diner sa for siden:

Vaniljesauskaken, blir den altså like god med lett-vaniljeyoghurt? Det er den JA-typen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.