Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rancilio Silvia


#2

Ivars_mamma sa for siden:

Vet ikke om jeg er rette til å anbefale, avbefale. Jeg har hatt en slik hjemme, men solgt den. Den krever litt peiling på espresso, for å si det slik. Hadde kvern også, men slet veldig med å få kvernet kaffen riktig slik at det ble bra. Ellers er det en helt fantastisk maskin og min venninne, baristaen, hadde ingen problemer med å lage god espresso.

Steameren her helt på høyden med det profesjonelle, steamer helt supert.


#3

Teofelia sa for siden:

Vi har en slik, og jeg synes den er fantastisk. Jeg har en Nespresso på kontoret, men den kan ikke måle seg med kaffen som Rancilioen lager.

Du trenger en god kaffekvern sammen med Rancilioen, dog, så husk å beregne budsjett til det også. Vi har en god kvern fra Gaggia, men skulle jeg valgt i dag, ville jeg valgt en Rancilio Rocky.

Jeg synes det er lett å lage god kaffe med Rancilioen, men nå hadde vi en annen manuell kaffemaskin i syv år før vi fikk den, så jeg er kanskje ikke den rette til å uttale meg om begynnerutfordringer.

Den steamer aldeles utmerket melk, men jeg har kjøpt en Nespresso Aeroccino likevel, fordi det er enklere og går fortere. :lat:


#4

Tallulah sa for siden:

Vi har også en rancilio. Den er fantastisk, men krever nok at man er over gjennomsnittet interessert i god kaffe. Den krever endel prøving og feiling i starten. Den funker som en proffmaskin, så du må finne riktig malingsgrad på kaffen, riktig tamping og riktig tid på å la vanne renne. Når alt dette er på plass får du strålende kaffe.

Om de fremdeles bare kommer med en liten plasttamper anbefaler jeg å kjøpe en tyngre i metall. Om du vil ha buet eller rett er da igjen en smakssak ift. hvordan kaffe du vil ha.


#5

Teofelia sa for siden:

De kommer fremdeles med ubrukelig plasttamper. Jeg fikk en fin i metall på kjøpet da jeg bestilte herfra, dog.


#6

Ivars_mamma sa for siden:

Har du sett på www.temperato.no. De hadde iallefall enerett på slag av Rancilio i Norge, vet ikke hvordan det er nå.

Basen til maskinen har du virkelig ikke bruk for, hadde også den.


#7

Ivars_mamma sa for siden:

Den er så liten og lav at det blir bare søl av det, synes jeg da.


#8

Ivars_mamma sa for siden:

Ikke nødvendigvis. Er jo stilig da, men søppelbøtta funker helt fint den og. :blunke:


#9

dea sa for siden:

Noen av stedene som selger maskinen har også kurs med i prisen. For å få en god espresso krever det en del øvelse. Det er den hjemmemaskinen som er anbefalt av de som jobber med kaffe og det var (da jeg undersøkte for noen år siden) den hjemmemaskinen med best steamer.


#10

Teofelia sa for siden:

Base hadde jeg aldri giddet å bruke penger på (enda så villig jeg normalt er til å bruke penger på kaffeutstyr). Jeg dunker bajonetten i vasken og skyller ned gruten der. Det har jeg gjort i åtte år nå, og det har gått bra med rørene mine. (Og vi lager jevnt over 4–8 kopper dobbel espresso om dagen.) Alternativt hadde jeg gått for en slik, hvis jeg ikke ville bruke vasken eller søppelbøtta.


#11

Tallulah sa for siden:

Vi har en egen knockbox i tre, men det er egentlig bare jåleri.


#12

Eia sa for siden:

Jeg har en Silvia på niende året nå, og er veldig fornøyd. Vi har Rocky kvern og denne dunkeboksen:

Kaffemaskinen krever innkjøring og en litt over gjennomsnittet kaffeinteresse, men så får du til gjengjeld veldig god kaffe- og melkekvalitet.

Anbefales varmt, altså! :nemlig:


#13

Ivars_mamma sa for siden:

Du trenger rensepulver. De hadde det på temperato før, sikkert nå og. Og så regner jeg med at det følger blindfilter med maskinen, så du får renset det.


#14

Elastica sa for siden:

Gratulerer! Jeg har også Rancilio og er veldig fornøyd. Jeg slo til på det pakketilbudet du henviste til og må si jeg er glad for at jeg har base også, selvom jeg ser at det ikke er nødvendig for å lage god kaffe. Ellers har jeg en tamper i metall, dunkeboks (fordi den i basen er kronglete) og rocky kvern.

Jeg ble foressten frarådet å dunke portafilteret i vasken siden man kunne lage bulker i filteret som igjen fører til at det ikke blir brygget espresso skikkelig. Om det stemmer vet jeg ikke.

Ellers vil jeg råde deg til å bruke masse tid på å bli kjent med maskinen. Jeg kjøpte min hos coffeandteashop, og snakket lenge med innehaveren på telefon mandagen etter at jeg hadde testet maskinen gjennom en hel helg. Det var utrolig nyttig. Det lønner seg å lese om hvordan man steamer melken også, slik at dette gjøres på den korrekte måten. Jeg har erfart at det skal lite til for å ødelegge en skikkelig god melk, slik at den blir skvipete uten det tykke gode skummet på toppen. Ikke minst var det nyttig for å få vite hva man skal gjøre med maskinen etter at man har brukt steameren - nemlig å fylle kokeren opp med vann ved å trykke på den midterste knappen. Fikk inntrykk av at dette var superviktig da jeg snakket med selgeren, ellers kunne kokeren bli ødelagt. Dette kom ikke så klart frem i bruksanvisningen, synes jeg.

Det finnes forresten mange filmsnutter på youtube om hvordan man brygger kaffe på en Rancilio.

Igjen - gratulerer!


#15

Elastica sa for siden:

Kjøp inn masse H-melk. :fnis:


#16

Elastica sa for siden:

Hvordan går det med maskinen din?


#17

Eia sa for siden:

Så bra at dere kommer overens. Rocky er en solid og god kvern. Gled deg! :glis:


#18

Elastica sa for siden:

Jeg startet med maskin, men bestemte meg allerede mandag for å ha kvern. :) Da vil du etterhvert få enda bedre resultat. Går det greit med steamingen?


#19

Spoon sa for siden:

Dytter opp denne jeg, sitter og vurderer en Rancilio Silvia. Er du fornøyd Sonja Sockersöt?
Har en Nespressomaskin nå, men har lyst til å litt videre i kaffeverden.


#20

Syrinx sa for siden:

Slutt å vurdere, løp og kjøp! Vi har hatt vår i 6 år, den er fremdeles min beste venn.


#21

Spoon sa for siden:

Var faktisk mannen som dro fram dette temaet i dag, han har en veldig kaffeinteressert bror. Og min mann drikker ikke kaffe. :knegg: Men det gjør jeg, og jeg har lusket litt rundt på nett og lest litt allerede.

Ser litt på den pakkeløsningen, men der ser jeg at kverna ikke har doserer. Har det noe å si, er det bare en praktisk greie?


#22

Syrinx sa for siden:

Jeg har Tim Webdelboes ord på at kverna uten doserer er å foretrekke, da man slipper "grapset" som setter seg i kammeret. (Vi har med doserer, og jeg ser helt klart hva han mener.)


#23

Spoon sa for siden:

Ok, greit å høre. Jeg skjønner jo egentlig ikke helt hva akkurat det handler om da jeg aldri har sett maskinen "live", så det er veldig greit å høre hva andre mener.

Jeg drikker litt for mye kaffe nå, så jeg håper nesten at en skikkelig kaffemaskin som krever litt arbeid får meg til å nyte kaffen litt mer, det er litt enkeltpenkelt med Nespresso, svosj så har jeg drukket to kopper før jeg kommer meg avgårde på jobb. :D


#24

Teofelia sa for siden:

Jeg har Rancilio Silva og kaffekvern hjemme, og Nespresso på kontoret. Jeg hadde valgt en Rancilio når som helst fremfor Nespressoen. (Men jeg anbefaler sterkt å anskaffe kvern også, for den ferdigmalte kaffen man får i butikk er for grov. Jeg har også problemer med å få kaffebutikkene til å male fint nok.)

Og til alle dere som sier at det er så himla vanskelig å lage kaffe med en manuell maskin: min 9-åring har lært seg å lage en helt anstendig americano på Rancilioen nå. :D


#25

Teofelia sa for siden:

Det kan skje også med en Rancilio. Har jeg hørt. :plystre:

#26

Teofelia sa for siden:

Hvilken kvern tenker du på da? Jeg har kvern fra Gaggia, som fungerer godt, men som jeg ikke er 100 % fornøyd med doseringen på.

#27

Juste sa for siden:

Aiaiai det var dumt at denne tråden dukket opp igjen. Da var det bestillt maskin og kvern gitt.


#28

Teofelia sa for siden:

:dakars:

#29

Nessie sa for siden:

:humre:


#30

Spoon sa for siden:

Beklager sterkt Juste!

Blir vel bestilt her også utifra disse tilbakemeldingene. :D Og det blir nok en Rockykvern ja.


#31

Juste sa for siden:

Alt bestillt med unntak av mugge og børste. Det må jeg vel og ha med tid og stunder.

Hvilken grad maler du på?


#32

Eia sa for siden:

Vi er nede på 2-4 nå, avhengig av kaffetype, men det er pga slitte kniver m.m. (gammel Rocky med doserer). :knegg:

Jeg tror nok du blir fornøyd, Juste. :blodfan:


#33

Spoon sa for siden:

Hvor bestiller dere fra?


#34

Juste sa for siden:

Jeg bestilte fra Temperato.no. Det er importøren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.