Som jeg har tilstått i en annen tråd, så er jeg absolutt ikke noe kjøkkenmenneske.
Det ble en diskusjon på kakemannbaking i dag, og det var en som hadde stekt 19 brett. :sjokk:
Jeg sa som sant var at vi bakte fire brett, fotograferte begivenheten og kastet resten av deigen hvis det var mer igjen. (Viktig å dokumentere i barnas bøker slik at etterkommere kan se hvilken suuuper mamma de hadde). :knegg:
Jeg fikk en slik :sjokk: tilbake.
Hva gjør dere andre?
Hvis du bare skal steke fire brett er det jo bedre å lage en mindre deig, ikke en som er nok til 19 brett.
Jeg pleier ikke kaste kakedeig, men det har hendt jeg har kastet en bitteliten rest av pepperkakedeigen om det har blitt veldig mye mel i den og jeg har vært lei av å kjevle.
Steiker opp hver eneste lille deigbit.
Har jeg først bakt greia skal den jommen meg steikes og spises også!
Jah, jeg kaster ikke de som blir litt brent eller knekker heller. De havner i en kriselagerboks. :gnien:
Klart ikke. Deig kan vel som regel både fryses og oppbevares i kjøleskapet. Cookie-deig er jo GENIALT å rulle ut til en tykk pølse og stappe i fryseren, så kan man bare ta den ut og skjære i skiver og steke når man har lyst på.
Neh, kakedeig er jo godt å spise mens man baker, så det er ikke et problem i dette huset. (Og ingen har noen gang fått mageproblemer etter deigspisinga heller.:p)
Kaste kakedeig :eek:. Jeg lagde oldemor hildurs pepperkakedeig på lørdag og innså plutselig at 1650 gr hvetemel, 500gr sirup, 500gr sukker og 5 dl fløte blir veeeldig mange pepperkaker. Vi putta halve deigen i fryseren. Det skal bli pepperkakehus seinere i desember engang.
Hjelpe meg så på hugget folk er her i dag da. Jeg synes et er deilig å dokumentere pepperkakebaking, og jukse litt med å dytte mel i ansiktet og slikt. Herlig. Deilige julen!
Jeg er da ikke på hugget, jeg ser bare ikke behov for å dokumentere pepperkakebaking. Jeg er sjeleglad for at jeg synes det er gøy og ikke noe jeg føler jeg må gjøre eller dokumentere. Iallefall ikke gjøre FOR Å dokumenter at vi har gjort det.
Nesten alle julekakeoppskriftene halveres før jeg lager dem. Hvis det er noe deig til overs, så fryses det. Man kaster jo ikke mat med mindre den er dårlig.
Hvis jeg er drittlei av å bake og har fått nok går resten i bosset. Jeg gidder i hvert fall ikke fryse det, det er nok greier i frysen som burde vært kastet først som sist.
Kaster ikke deig (Dvs. hvertfall ikke før den har blitt dårlig, ala Candy) og dokumenterer når vi husker på det. Jukse med mel i ansiktet fordi det er søtt fikk meg til å gapskratte.
Det dokumenteres nok når vi baker ja, det synes jeg er koselig, men vi baker ikke for å dokumentere, vi dokumenterer fordi det er koselig å ta vare på slike koselige minner.
Jepp. Og det er ikke alltid like lett å beregne hvor mye deig man trenger. Jeg gidder ikke steke opp mye større mengder enn det som blir spist, så da kaster jeg heller litt deig om det ikke er bruk for alt.
Jeg har kastet deig en gang, og det var den gangen jeg skulle lage pepperkakedeig selv for første gang. Jeg lagde en gedigen porsjon, og hadde ikke sjans til å bruke hele selv. Jeg hadde den først i fryseren med en intesjon om å bruke den senere, men det skjedde ikke.
Kaker og godis er vel noe jeg har lavere terskel på å kaste enn annen mat, heller det enn å måtte spise opp bare for at det skal bli tomt... men prøver å lage passe med mat/kaker eller hva det måtte være, fryse ned om det fungerer eller gi bort :)
Jeg kaster ikke deig. På lik linje med at jeg prøver å unngå å kaste mat generelt. Å bevisst lage for masse deig når man vet det skal kastes, synes jeg er fullstendig unødvendig og litt bekymringsfullt.
Jeg kaster mer, fordi jeg er så sulten når je lager mat at jeg alltid lager nok til at alle skal kunne spise seg mette på hver eneste ingrediens alene. :knegg:
Ja, det kan jeg også finne på. Eller feilberegne. Og så glemme å ta med meg restene til lunsj før de blir dårlige. :flau: Men hva har det med matlaging fra bunnen av eller ei å gjøre?
Hvis jeg innser at det er altfor mye deig, så hiver jeg heller restdeig enn å bruke strøm på å steke alle kakene og så hive resten av dem når de har blitt dårlige og ikke oppspist noen uker senere. Såpass miljøbevisst er jeg da. :overlegen:
Jeg tar med deigen ut i naturen, lærer barna å lage et bål på en sikker og pedagogisk måte, og mens vi snakker om forskjellige typer barnåler steker vi opp hele kakedeigen over åpen ild, for så å smuldre den opp og gi den til de sultne småfuglene.
Kaker til småfuglene? :tullerdunisse: Er du klar over hva mettet fett og raske karbohydrater gjør med stoffskiftet til gran- og løvmeiser, eller? Noen folk skulle bare ikke ha lov til å bevege seg ut blant ville dyr. :(
Sånn gjør vi også, hver gang det blir deig til overs. Har derfor slutta å bake pga er så vanskelig å vurdere mengden deig. Blir så lett for mye deig og da har vi det gående med den bålbrenninga...
Bålbrenning fører forresten til masse unødvendig CO2-utslipp. Selv foretrekker jeg å være et forbilde for sønnen min når det gjelder miljøbevissthet. Vi velger faktisk ofte å ikke steke kakedeigen i det hele tatt.
Åh! Haha, nei, Skilpadda, der glemte jeg å presisere, gitt. :trillende latter:
Det er selvfølgelig kun de lettfordøyelige kruskaklikakene med solsikkeolje som gis til småfuglene. Serinakakene som blir til overs tar vi med oss til sentrum for å dele ut til stakkars, muslimske barn som sikkert ikke får julekaker, en og annen uteligger (men ikke de rumenske! ) og til Frelsesarméens grytevakter. :from:
Nei jeg kaseter ikke kakedeig, prøver heller å lage mindre deig. Nå har jeg noe pepperkakedeig i fryseren, siden vi alle gikk litt lei, tenkte mannen skulle få være med på en økt også når han er hjemme en helg.
Av typen pepperkaker og slikt som skal kjevles, så hender det nok at deigrester går i søpla etter at de har vært gjennom x-antall runder med kjevling. Da synes jeg kanskje ikke den er all verden å spare på. Ikke pleier vi spise opp alle pepperkakene heller...
Siden jeg kun baker kaker for å ta bilder av ungene til bloggen så lager vi en minideig. Ungene får selvsagt ikke spise kaker mer enn for fotografiets skyld.
Jeg lager alltid for mye kakedeig til pepperkaker eller kakemenn. Det har hendt at jeg har kastet resten naar ingen andre gidder aa bake lenger. Jeg foretrekker andre kaker og baker saanne kaker for kosen, og da gidder jeg ikke staa alene bare for aa unngaa kasting. Men litt deig hadde nok gaatt i munnen, ja.
Ha,ha jeg også, og iallefall en som var startet av meg?? Kom på at jeg har bilde fra forfjor årets pepperkakehus, siden jeg tok å pyntet ulikt på alle fire sider for å ta fire ulike bilder, som kan sprees på facebook i fire ulike år. :knegg:
Jeg kastet den deigen som en 8-åring hadde sittet og knadd på i en time, men den som jeg selv har knadd sparer jeg. :nemlig: (hadde vennegruppe og bakte julekaker)
Eg anser ikkje ferdig pepperkakedeig som mat i den forstand at det er ting som er bra å få for mye av i magen. Så det hender eg kastar littegrann utan å ha svart samvit av den grunn.