Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grønnsaker til dette?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Vi skal ha middagsgjester i morgen kveld og tenkte å servere helstekt indrefilet av svin, surret i spekeskinke. Vi kommer til å lage enten ovnsstekte potetbåter eller hjemmelagde fløtegratinerte, men kan noen komme med noen
spennede grønnsakstilbehørforslag?
Vil liksom ikke komme drassende med mais og brokkoli her...


#2

Misteri sa for siden:

Aspargers, stekt sopp, babymais, gulerøtter?

Selv ville jeg servert med en god saus, bacon, babymais og aspargers.


#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg er veldig glad i brokkoli, da, så jeg ville kanskje dampet noen pene buketter hvis jeg fant ordentlig fin brokkoli i butikken. Eller grønn asparges. Og så noe rått/friskt, f.eks. en enkel tomatsalat av noen gode cherry- eller klasetomater. Kanskje ikke så spennende, men godt, og pene farger. :)


#4

kiddo sa for siden:

Jamie Oliver har en aldeles nydelig grønnsaksrett som er rågod til kjøtt og superenkel; braserte bladgrønnsaker.
Du koker opp lettsaltet vann, har oppi frisk spinat, vårløk i 3-4 cm lange biter, sikori (eller spisskål, kinakål, broccoli. Egentlig hva du ønsker av grønne grønnsaker)
Grønnsakene skal bare koke 2-3 minutter, deretter slår du av vannet og lar gr.sakene renne av.
Ha 4 store klunker olivenolje i varm kjele sammen med 2 store hvitløkfedd i tynne skiver. Fres hvitløken litt og ha deretter i grønnsakene.
Smak til med salt og pepper og bland alt godt sammen.
Til slutt kan du ha oppi ruccola og presse litt sitron over.

Stekte champignoner og grillete tomater med litt revet parmesan oppå kan jo også være nydelig til!

(Når vi har hatt svinefilet m/spekeskinke på sommeren har jeg grillet svære alu-trau med diverse grønnsaker oppi; fennikel, paprika, sopp, løk, squash og aubergine. Når de er grillet har jeg de oppi en gryte med masse varmet olje med diverse friske urter og soltørkete tomater. Helt fantastisk smak til kjøttet!)


#5

kiddo sa for siden:

PS Må bare anbefale et kjempegodt kryddersmør til svinefileten.

Myk opp smør til det kan røres i (så mye som du ønsker). Bland i presset hvitløk, masse hakket basilikum og en god dose tomatpure. Rør sammen. Smøret skal være veldig oransje for å få den beste smaken. Settes kaldt til servering.


#6

Señora sa for siden:

Jeg ville servert tomatsalat:

Skjær tomater i skiver og legg utover på et stort fat
skjær løk i ringer og legg over tomatene
Skjær hvitløk i skiver og legg over tomatene
Salt og pepper over det hele
Dryss jomfruolje over
Dryss Balsamico eddik over
Pynt gjerne med noe grønt, f.eks basilikum e.l. urt.

Dette er veldig godt til svin, men egentlig til all grillmat også.


#7

Benzo sa for siden:

Tomatsalat og asparges synes jeg er veldig godt til svinefilet.


#8

Honda sa for siden:

Vi buker babygulrot, babymais, brokkoli, rosenkål.
Halve tomater som er stekt på pannen med krydder, oftest så er det cherry tomater jeg bruker.

Kryddersmør er et must.

Ofte har vi og en "gresk" salat til, har i isbergsalat i tillegg.


#9

turi sa for siden:

babygulrøtter, og spyd med paprika tomat og løk stekt i ovn.

babygulrøttene surrer jeg av og til i litt barbequesaus og fløte.


#10

Ibidelma sa for siden:

Dersom du skal ha fløtegratinerte poteter, så er det best med enkle grønnsaker som blomkål, brokkoli, gulrot. - bare kjøp i ferskvaren, kutt i fine biter. Ser veldig fint ut!

Skal du ha båtpotet, så er det kanskje godt med noen saftigere grønnsaker:
Fra matprat:
Skjær paprika, løk, squash og aubergin i biter. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i en panne/gryte til de så vidt er møre. Tilsett hermetiske tomater (og ønsket krydder, urter) og la det småkoke i ca. 5 minutter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.