Savner forresten enormt den LYSE kakedeigen fra Ikea, den som kom i grønne bokser. Kjøpte den i 2006 og har ikke sett den siden. Fantastisk god kakedeig, livsfarlig! Hvorfor sluttet de med den? :leppe:
Jeg skal sikkert bake pepperkaker, knekk-kaker, kolakaker og kokosmakroner. Også får jeg sikkert sjokoladekjeks og krumkaker av mamma. Det blir bare 6 slag, men det holder nok.
De fire første er bakt allerede (vi er adventskaffejunkier), og kakemennene blir sikkert bakt i dag eller i morra. Pleier å få smultringer av mora mi og silkekaker av svigermor, så da blir det vel fort nok. Skulle gjerne bakt mer, men noen skal jo spise alt også!
Har overhodet INGEN ambisjoner om å bake 7 slag.
Men: vi har bakt pepperkaker (av ferdigkjøpt deig), og jeg har planer om å lage julegodter (karameller etc.). Det er ingen som spiser de julekakene likevel.
Jeg tror ikke jeg lager 7 sorter i år, men dette er det jeg kanskje lager (i prioritert rekkefølge):
Pepperkaker (deig er allerede innkjøpt fra Ikea - jeg har aldri fått til egen pepperkakedeig)
Risboller - sånne med puffa ris i. De er glutenfrie og kan også serveres til snuppas allergiske venner.
Sjokoladekarameller
Sarah Bernhard - har aldri laget dette før, men tenkte å teste det ut i år etter så voldsomt mye skryt her inne på FP
Kokosmakroner
Jeg har ikke telt, men vi skal iallfall bake pepperkaker, kanelpinner, to slag av mannens utenlandske favoritter, Sarah Bernard, karameller og mozartkuler.
Jeg lager disse, kjempegode! Og så er de latterlig enkle å lage, bare hiv alle ingrediensene i food processoren og kjør til deig, så er det bare å rulle kuler!
Pepperkaker (bakes av ferdigkjøpt deig)
Sandnøtter (ungene elsker å trille sandnøtter for meg)
Kransekake (bestilles av en fast hjemmebaker og kommer på døra)
Kolakaker
Smultringer (kjøpes i smultringvogna)
Krumkaker (kommer hjemmebakt i boks fra moren min)
Kokosmakroner (mulig de blir kjøpt, for jeg synes de hos bakeren er bedre enn de jeg lager)
Jeg hadde jo glemt havreflarn og berlinerkranser, så da blir det 9 slag faktisk.
Vi baker mindre og mindre. Og holder oss til sorter som blir spist. Og det blir de lenge før jul.
-Pepperkaker og kakemenn, for ungenes skyld
-Mormors konfektkaker (litt chocolate chip cookies aktige, men disse skal være seige, ikke tørre. Utrooolig gode!)
-Kansekake kjøpes eller lages som stenger
Lurer på å lage Sarah Bernard for første gang. De er jo så gode!
Da jeg var liten laget vi alltid en del sorter. Både jeg og søstrene mine er glade i å bake. Blant annet laget vi;
-Kvikklunsjkake (langpanne sjokoladekake)
-Nøtteroser (omtrent som kransekake)
-Mintkyss (mintkule med sjokoladedråpe i midten)
-Kakemenn og pepperkaker
-Kokosmakroner
-Riskaker (sånne sjokoladeriskaker)
-Mormors konfektkaker
Men altså...blir kakene spist? Jeg har pleid å bake brune pinner, kokosmakroner og silkeputer, men jeg har kastet sikkert 80 % i februar (eller mye senere alt etter som) - I år lager jeg bare marsipan, mozartkuler, brente mandler og konfekt...Ja, med unntak av pepperkaker da.
Vi har adventskaffe hver dag i advent, så her blir definitivt kakene spist. Ikke noen enorme mengder hver dag, men en liten smak. Det er stas. :hjerter:
Vi er på 3 forskjellige juletrefester rett etter jul og på alle skal vi ha med egne kaker som settes på felles bord, så alt blir borte som ikke allerede er spist og vi får smakt på andres julekaker også. :D
Julegodt:
Bountykuler
Franske brostein
Salte mandler
Marsipan
Og så har jeg fått min bestemors gamle gorojern og lurer på om jeg skal prøve meg på det - jeg må i så fall steke dem på ovnen i stua siden keramikktoppen på komfyren neppe tåler et tungt smijernsjern.
Jeg baker også ofte havremakroner og fattigmann, men vet ikke om disse står på lista i år.
Når hele slekta er samlet 1. juledag, pleier vi forøvrig å ha ca 15 ulike sorter. Bakeglade folk. :knegg:
Og så håper jeg datteren til en på jobben selger kransekaker i år. De er fantastisk gode, og da kjøper jeg en til oss, en til mamma og en til svigerfamilien.
Jeg skal prøve meg på Sarah Bernhard i år. Ellers så baker vi pepperkaker (mest for selve bakingen sin del), brune pinner, kransekake og peanøttkaker. Jeg liker å bake, så det kan godt hende at det blir bakt noe mer.
Ja - i tillegg baker jeg alltid lefser og et lass med rundstykker. Skal også gjøre et forsøk på brente mandler i år
Eg er ikkje glad i tørre julekaker, men det er mann og sønn. Derfor blir det motvillig bakt nøttekuler, sirupsnippar og brune pinnar. Desse er eit dugnadsprosjekt saman med svigermor, og er ein førjulsaktivitet eg setter pris på.
Her bakar me peparkaker. Mesteparten blir brukt til pynt, for barna foretrekker dei butikkjøpte.
Sjølv må eg ha peparmyntestenger og marsipankonfekt. Stoesøster likar godt marsipan, og det er koselig å forme, farge og pynte kuler, nissar, griser, stenger, kringler, snømenn etc.
Gulrotkake og muffins skal også vere tilgjengelig i frys.
Blir vel ikke noe sju slag her i huset.
Men noen blir det.
Vi har bakt pepperkaker og i dag eller i morgen skal jeg lage julecookies. Vi spiser lite av julekakene og de som blir igjen kastes etter jul.
Propellen eeelsker smulteringer og de tenker jeg å kjøpe, mere blir det ikke bakt her.
Bakte pepperkaker i går. Dei blei såpass vellykka at eg må lage ein deig eller to til. ( uten gluten, melk og egg )
Håper å finne ein del andre julekaker som eg kan lage. Pleier fort å bli ein 9-10 ulike sortar her, men det blir det nok ikkje i år.
Har du oppskrift på disse til meg? Svigermor laget noen slike for noen år siden, høres i hvert fall ut som noe lignende, og hun har mistet oppskriften. :leppe:
Jeg har kjøpt pepperkakedeig så vi må få trillet ut den.
Kokosmakroner og havreflarn må lages.
Mamma har laget kromkaker og serinakaker som vi får.
Farmor lager alltid Delfiakake + smultringer til oss.
Vi spiser kaker så det blir nok borte innen januar iallefall. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.