Tallulah sa for siden:
Har du en god oppskrift på ribberull, lammerull og/eller sylte? Vil du gi den til meg? :blafre:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tallulah sa for siden:
Har du en god oppskrift på ribberull, lammerull og/eller sylte? Vil du gi den til meg? :blafre:
Malama sa for siden:
Jeg bruker de som står i oppskrifteheftet fra opplysningskontoret for kjøtt, det er vel egentlig da det som står på matprat.no?
I år har jeg bare laget sylte, eller det er vel muligens ribberull siden jeg laget den av ei vineribbe? Kjøpte ei tynnribbe nærmest uten bein, så sånnsett er det vel egentlig buklist da, men den ble solgt som ribbe.. tja, uansett, gjør som det står på matprat sin side for sylte.
Lammerull lager jeg også etter samme fremgangsmåte (litt andre krydder er det vel da), men mener jeg også der har matprat sin oppskrift.
Dvs, jeg har ikke gelatin i, det holder fint sammen uten, og mamma har redigert saltlageoppskriftene så de blir saltere. (og det sto den skulle ligge i 1-2 dager, min lå i år i rundt 5 dager tror jeg. Men jeg hadde vel muligens litt mindre salt i enn det sto da. (Jeg blander krydderet i en pose, men brukte nok ikke alt. Litt vanskelig å si, jeg hadde jo resten fra i fjor også...)
Kula sa for siden:
Jeg bruker buklist. Skjærer av så mye fett som mulig. Om buklisten er tykk, deler jeg den på langs og bretter den helt ut. Gnir den inn med salt, pepper og litt allehånde. Vær forsiktig med allehånden.
Så ruller jeg den fast sammen, surrer den og pakker den inn i ett glasshåndkle. Ikke bruk frotehåndkle. Det setter en ullen smak på rullen. Har jeg hørt.
Kok opp vann og salt. Salt som du skal koke torsk ca. Jeg pleier å koke opp vannet, og så bare la det trekke til dagen etter. Så er de inn i syltepressa, og vips ferdig.
Dette gjelder rull, sylte har jeg aldri laget. Mulig fordi jeg har litt aversjon mot å jobbe med grisehode tror jeg.
Malama sa for siden:
Jeg lager altså sylte av tynnribbe/buklist av svin jeg. Grisehode orker jeg ikke styre med, nei
Deler "nesten gjennom" så den blir tyyyynn, krydrer og ruller.
Bruker ikke gasshåndkle da, jeg bruker "tubegas" fra apoteket, kjøpt den for å bandasjere ermer med, den er akkurat passe tykk til slikt. Så jeg surrer med tråd, putter i en slik "strømpe", og litt tråd utenpå der igjen, koker, presser og salter. gode greier.
Tallulah sa for siden:
OK, nå har jeg fått låne pressen til min svigermor, og den er jo G I G A N T I S K! Man kan lage mat til en hel liten landsby oppi der.
Og hva vil det egentlig si å sy rullen?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.