Vi har forsøkt mye rart som drikke til pinnekjøttet. Jeg er ikke så glad i mørkt øl, så derfor har jeg blitt nødt til å eksperimentere litt. I fjor leste vi en artikkel i aftenposten om å drikke hvitvin til pinnekjøttet. Vi var sterkt skeptiske, men fant ut at vi skulle gi det et forsøk. Mannen tok med artikkelen og dro på polet. De var (selvfølgelig) utsolgt for den vinen vi hadde bestemt oss for å teste, men fikk anbefalt en annen. Dessverre skrev vi aldri ned navnet på den, for den var alldeles himmelsk. Den passet bare perfekt til pinnekjøtt.
Det vi husker om den var at det var en Riesling, at den var fra Østerrike og at den kostet 199 kroner. Er det noen som aner hva dette kan være?
Er det eventuelt andre som har hvitvinsforslag til pinnekjøtt?
I år skal vi feire julaften hos min far, men vi skal ha "julemiddag" hjemme med svigerfar i midten av desember, så derfor trenger jeg å være litt tidligere ute enn normalt.
Jeg tenkte umiddelbart på champagne, for vinen må være rimelig tørr og frisk for å kunne balansere mot det fete pinnekjøttet.
Vinmonopolet har forresten en ganske fin artikkel om drikke til pinnekjøtt. Mange rieslinger (til og med de tørre) blir for lite friske i mine (ikke-ekspert) øyne, og jeg ville nok heller testet en Grüner Veltliner, evt. tørr champagne basert på chardonnay-druen (blanc de blancs).
Vi hadde en til pinnekjøttet jul i fjor som visstnok var veldig god. Jeg tror det var den, jeg husker ikke spesielt mye fra julen i fjor egentlig. :gruble:
(Nei, jeg var ikke full, bare gravid og veldig veldig dårlig.)