Oppskrift etter forespørsel.
Mange tenker nok chocolate chip cookies, jeg har aldri laget ccc selv, de få butikk-kjøpte jeg har smakt har vært tørre. Mormors konfektkaker skal være myke og litt seige. Og de er familiens absolutt favoritter. Ingen fare for at disse ikke blir spist opp hos oss i allefall, som regel må vi lage flere runder. Og vi pleier å firedoble røra under her.
Konfektkaker:
200 gr margarin (har aldri laget dem med smør,-prøv om du vil!)
150 gr sukker
-Røres hvitt
150 gr demerarasukker røres i
2 egg tilsettes
275 gr hvetemel
1 ts bakepulver
-siktes i
Hakk 50 gram mandler og 1,5 plate lys kokesjokolade, og bland hele røra godt.
Sett deigen på plate med teskje, de flyter en del ut, så ha godt med mellomrom mellom kakene. 200gr i ca 10 minutter.
Kakene skal ikke bli brune, helst ikke i kanten engang. De smaker best og blir seigest om de stekes helt lyse.
Oppbevares i boks med tett lokk. Hvis du virkelig greier å la være å spise dem opp med en gang, da. ;)
Demerarasukker er rårørsukker. Brunt sukker, men ikke som det vanlige man kjøper i butikken. Demerara er liksom seigere, og har en kraftigere smak. Meny, Ultra ol har det garantert.
Takk!! Høres digge ut. Men kan jeg bytte ut demerarasukker med vanlig hvitt eller brunt? Hva er best i så tilfelle, tror du? Kanskje halvparten hver? Jeg har nemlig lyst å bake disse i dag (med smør, selvsagt) men har ikke d-sukker i hus.
Prøv gjerne med brunt sukker. Det blir ikke helt det samme, men jeg kjenner til det at vil man bake NÅ, så vil man.:D
Fortell hva du synes da? Mormoren min bakte jo disse allerede på tredve-førtitallet, jeg vet ikke hvor utbredt bruk av margarin var da, om de fleste kanskje brukte smør? Må bake første vending snart, kjenner jeg.
Jeg bruker aldri margarin til noe, noensinne. Så nei, jeg brukte meierismør. Brukte 300 gram hvitt sukker og 300 gram brunt sukker (helt vanlig, fra Ica). Laget dobbel porsjon. :)
Artig å se den oppskriften igjen. Hos oss heter den selvsagt farmors konfektkaker, ettersom det er farmor som er familiens bærer av oppskrifta. Jeg bruker også mørk sjokolade og smør, og tror jeg har gjort det med vanlig sukker et år også. :nam: