Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor finne gammel bruker av et telefonnr. som ikke er i bruk lenger?

#1

Elisabet sa for siden:

Kransekakeleverandøren min har sviktet. :( Får bare opp når jeg ringer at nummeret er ikke i bruk. Ikke har jeg noe navn på mannen heller som jeg har ringt år etter år, for han heter bare kransekake på telefonlista mi. Hvor kan jeg finne ut hvem som eide et nummer før? Opplysningen kunne ikke hjelpe meg.


#2

sindrome sa for siden:

Du kan google og se om det kommer opp noen treff på nummeret, hvis du er heldig så kommer navnet hans opp.


#3

LaLuna sa for siden:

:fnise: Unnskyld at jeg fniser litt, Elisabet.
Men er det ikke lettere å finne andre kransekakeleverandører, egentlig?


#4

Elisabet sa for siden:

Ikke som har så gode kransekaker tror jeg, og han søte snille mannen kom og leverte på døra hjemme hos meg. Veldig praktisk. :D

Ingen google treff dessverre.


#5

LaLuna sa for siden:

Min teori: Herr Kransekake er grundig lei av å lage kransekaker, faktisk så lei at han har sagt opp mobilabonnementet sitt og flyttet til ukjent sted, vel vitende om at ingen vet hans egentlige navn og at han dermed får leve i fred. Heretter blir det bare berlinerkranser og goro, og da kun til eget bruk. :humre:


#6

Ru sa for siden:

Etterlysning i lokalavisen! Det passer jo bra i semi-agurk-tidene før jul.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg kan bare bidra med den beste oppskriften:

Min bestemor bakte kransekaker for salg og hun brukte følgende formel:

100 g malte mandler (med skall)
100 g melis
1 eggehvite

Hun lagde store kransekaker og hun brukte 5 x formel pr kransekake.

500 g mandler
500 g melis
5 eggehviter

smeltet smør og semulegryn til pensling av formen

Hun lagde deigen i en stor kjele.

Mal mandler en gang på mandelkvern og bland dem med melis og eggehviter lett pisket. Elt deigen godt. Sett en kjele over svak varme og varm deigen under elting til den blir så varm at du nesten brenner fingrene. Ikke la deigen svi i bunnen. Sett kjelen til side og la deigen stå til neste dag. (men man må ikke, altså, far har fortsatt å lage kransekake og han gidder ikke alltid gjøre den varme opp og vente-greien og det blir godt allikevel!)

Smør formene godt: Smelt smør, avkjøl til det blir tykt eller bruk mykt smør og smør formene og la dem stå kaldt ca. 15 minutter. Smør en gang til og dryss etter hvert med semulegryn. Sprøyt deigen ut i formene med en kakesprøyte med rund tyll eller bruk den største stjerneskiven på kjøttkvernen. Fest deigendene godt sammen.

Stek ringene midt i stekovnen ved 180 C i 12-15 minutter. Flytt platen til nederste rille og stek videre 3-4 minutter. La kakene bli kalde i formene. Hvelv ringene når de er avkjølt ved å løsne dem forsiktig. Før kaken skal serveres, lager du en melisglasur av 100 g melis og eggehvite.

Hvis ringen skal bli seige og deilige, så hiver du dem i frysen.


#8

Ru sa for siden:

Bestermor Vane-kransekaken kan anbefales, jeg laget den til jul i forfjor. :nikker:


#9

Elisabet sa for siden:

Det er veldig uaktuelt å bake selv. :sparke:

Det var et privatnummer jeg hadde og ikke mobilnummer. Kanskje han rett og slett er dø eller noe sånt? Han var gammel han som leverte og tok imot bestillinger, men tror det var kona som sto hjemme og bakte. Hadde jeg enda hatt navnet så kunne jeg sjekket det. Nå har jeg fått napp på FB over krisen min og svigermora til ei i klassen til største tulla lager visst gode kransekaker og selger. Får kanskje bare prøve en av dem i år.


#10

Ivars_mamma sa for siden:

Du kan jo ringe telenor og sjekke?


#11

Pelikan sa for siden:

Du kjenner ikke noen andre som handlet hos ham da? De har kanskje ett navn/nr?


#12

Elisabet sa for siden:

Jeg kjenner ingen andre som handlet av han dessverre. Han er bare en tilfeldig jeg snublet over i en bitteliten avisannonse for mange år siden. Og etter å ha smakt den himmelske kransekaka første gangen så har det blitt han hvert år. Har bare ringt 1.desember hvert år og ikke tenkt på at han kan bli borte for meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.