Hei, dette er mitt første innlegg :)
Jeg har hørt mye bra om madam mims sjokoladekake, og har funnet oppskriften under.
Skal bake min første kake for bollegullet som feirer 1 års dagen på søndag, men har noen spørsmål:
Er det mulig å vispe/piske for hånd? har ikke kjøkkenmaskin e.l. har noen erfaring med hvordan kaken blir dersom man piser for hånd?
i oppskriften står det 3/4 dl melk, er dette 3-4 dl melk, eller 0,75 dl? sammenlignet med andre oppskrifter burde det være 3-4 dl. Det samme med glasuren for øvrig: 1/2 dl fløte og kaffe, men har tror jeg det menes 0.5 dl, eller?
Setter pris på tilbakemeldinger :)
Madam Mims langpannesjokoladekake:
500 g. sukker
5 egg
3/4 dl melk
450 g hvetemel
2 ts tørsleffs vaniljesukker eller 1 ts vaniljepulver fra Naturana
4 ts bakepulver
6 ts bakekakao
300 g. smeltet smør
egg og sukker piskes til eggedosis
resten av ingrediensene blandes i
Jeg er ganske sikker på at det er som det står, altså 3/4 dl melk og 1/2 dl fløte. Det er jo ganske mye smeltet smør i kaken så væskemengden ser ok ut.
Det var der jeg ble litt usikker selv, for sammenlignet med en annen oppskrift (som er doblet), er det 660g smør og 7 dl melk, og alt annet er også doblet. hmm.
Men takk for svar!
Nå har jeg ikke bakt denne da, så jeg skal ikke si noe helt sikkert. Men jeg synes det er rart om Mim skriver 3/4 dl når hun mener 3-4 dl, det tviler jeg på at hun hadde gjort for det blir jo helt feil. Så om jeg skulle bakt denne nå, hadde jeg brukt 3/4 dl. Fløtemengden kan jeg påstå skal være 1/2 dl, det er jo det som står.
Ok, da lager jeg den som det står!
Hadde ikke tenkt på det før jeg plutselig fikk en oppskrift til og begynte å sammenligne inngrediensene på generell basis, og tilfeldig reagerte på mengden melk.
Ingen som har erfaring med visping for hånd? blir kanskje ikke like luftig, men vet ikke om det har noe å si..
Jeg har hørt den er veldig god, så gleder meg til å bake og smake!
Forum er jo helt supert!!! skulle ønske jeg ble medlem tidligere!
Med "for hånd", mener du med elektrisk håndmikser, eller med en vanlig visp og håndkraft? Det tar lang tid å vispe eggedosis med håndkraft; det går an, men jeg tviler nesten på at du orker. Eller rettere sagt: Jeg hadde ikke orket. :knegg: Det er jo masse kaker som lages uten at man trenger å vispe ordentlig eggedosis, og det går sikkert an med denne også, men kanskje den blir litt mindre luftig.
Frøy, jeg tenkte tanken, liker bare å avklare alt på forhånd :)
Skilpadda: jeg mener håndkraft ja :), men når jeg tenker meg så får jeg sikkert lånt elektrisk håndmikser av en eller annen, eller rett og slett bare kjøpe en!
Jeg har laget eggedosis ved håndkraft ... og fikk senebetennelse. Oldemoren min laget eggedosis hver dag med håndkraft, men jeg tror rett og slett at damer var litt mer trente i slikt på 30-tallet.
Det finnes plenty av gode sjokoladekaker som enklere kan lages for hånd. Jeg vil foreslå Isets Soaked Chocolate Cake som du også finner oppskrift på her inne.
Sånne håndholdte elektriske miksere får du for en hundrelapp. Jeg ville nok spandert på en bolle også, altså en slik, og betalt litt mer, men jeg haater å stå og holde en visp i evigheter. Skikkelig luftig eggedosis kan ta litt tid.
Åh, jeg la inn et bilde i linken, det funker hos meg? Det er bare et bilde av en mikser da, med stativ og bolle. Tror de koster rundt 3-400,- kroner, de billigste. Men da har du en til å piske krem og eggedosis med, ganske greit. Eller du kan investere i en food processor (ca. 6-800,- kroner?) som har ekstrautstyr til å vispe krem og sånt med, da kan du hakke nøtter, sjokolade og alt mulig i den. Hvis du ikke har en fra før da, jeg er GIFT med min. :D
Har ingen ting fra før av, men tror en food processor havner høyt oppe på ønskelisten til jul :) blir jo en del baking fremover med barn og greier.
Ellers er en stavmikser alltid grei å ha.
Du trenger ikke stavmikser om du har food processor (selv om enkelte sverger til førstnevnte). Jeg bruker kun food processoren (men bruker stavmikser av og til til guacamole, mest pga. oppvask) til det meste. Hakker nøtter og sjokolade, river gulrøtter, knuser kjeks til ostekake, lager kakedeiger osv. I går laget jeg feks. konfekt-cookies og hadde bare alt i food processoren og kjørte til deig, tok noen sekunder og vips!
Jeg pleide å være Madam Mim, og ja, det er 0.75 dl melk og 0, 5 dl. fløte.
Det er fullt mulig å lage eggedosis for hånd, men det er kjeeeedelig. Siden miksere koster en hundrings og oppover, så ville jeg investert i en sånn en. Kjekt å ha!)
Da ble bakingen vellykket.
Men jeg måtte steke den i ca 45 min (ny ovn).
og glasuren hadde vannkonsistens.. så jeg smeltet en plate sjokolade til, og hadde opp i masse melis for å få den tykkere.
Sjokokladekaken var god, men ikke den beste jeg har smakt. Helt grei :)
Det fikk i gang bakelysten i alle fall!
Ine: skal prøve meg på kaken på søte liv.no
ps. fikk låne stavmikser av mor, så det gikk veldig fint :)