Veramannen lagde grovbrød etter denne oppskriften, ble gode på smak, men litt tørre kanskje? Vet ikke helt..Ikke helt optimal iallefall. Noen som har endringer som kan gjøre oppskriften bedre? Eller bør han rett og slett finne en annen neste gang..
GROVBRØD, 3 STK
14 DL HVETEMEL
4 DL RUGMEL
4 DL FIBRA
2 DL HAVREGRYN
6 SS SESAMFRØ
1 SS SALT
1 POSE TØRRGJER
1 SS SIRUP
3 SS RAPSOLJE
9 DL LUNKA VANN
1 TS SUKKER
Hevde leng og vel, 1 time før , og 45min etter. stekte ca 1 time. 200gr.
Hvorda unngå så hard skorpe foresten?
Hva med å bruke litt syrnet melk evt. eplejuice i stedet for bare vann? Ellers har jeg oppdaget at brødene blir saftigere dersom man bløtlegger alt det grove i kokende vann, og så lar det kjøles ned før resten av ingrediensene tilsettes.