Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lussekatter

#1

krystallklart sa for siden:

Noen som har en saftig oppskrift?


#2

Nin sa for siden:

Henger meg på her.


#3

Syrin sa for siden:

Eg har ei oppskrift frå svigermor som i alle fall eg syns er fantastisk god. Eg har berre ein advarsel - her det det brukt godt med ekte safran. Rett og slett fordi min svigerfamilie fekk smaken på krydder og safran etter nokre år i utlandighet. Lussekattar skal, etter mi oppfatning, lagast med skikkelig safran, og mykje safran. Det skal rett og slett smake safran av bollene. Gurkemeie my ass :knegg: Dei er sjølvsagt aller best varme, med mykje smør og gjerne kvitost. Sjølv lagar eg desse glutenfrie, brukar glutenfritt mjøl i staden for vanleg mjøl.

LUSSEKATTAR
100 gr. gjær
5 dl. melk
200 gr. smør
1 ts. salt
2 dl. sukker
1 egg (pluss eit til til å pensle med).
1-2 gr. safran (her tar eg eitpar-tre-fire-fem klyper)
15-18 dl. kveitemjøl, eller glutenfritt mjøl om det passar din familie betre

Støyt safranen saman med litt sukker. Smelt smøret og slå over melka. La det blir 37 grader. Ha i gjær (om den er fersk) og rør ut. Ha i salt, sukker, egg og safranblandinga. Ha deretter i mjøl (og gjær, om du brukar pulver), og arbeid deigen saman. Lenge og vel. La heve til dobbel size. Bak ut kattane. Legg på plate og la heve. Pensle med egg. Steik ved 250 grader i 7 minutt.


#4

Syrin sa for siden:

Og her er ei oppskrift som i alle fall ikkje overlater noko som helst til tilfeldighetene. Eg har ansvar for å bake noko til julemarkeringa på skulen den 13. desember. Alle skal lage kake, men kanskje eg skal lage seks brett med lussekattar i staden? Hmm...

Lenes oppskrifter - safranboller


#5

Ole Brumm sa for siden:

Jeg lagde etter oppskrift fra noen her inne i fjor, den var god. Tror kanskje det var Nenne som hadde en oppskrift.


#6

Ole Brumm sa for siden:

Her er den:


#7

Camomilla sa for siden:

Tror kanskje det blir baking av lussekatter i helgen.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Mmm, må bake i helgen tror jeg. Lussekatter er jo fantastisk. IKKE med gurkemeie nei, det må være safran. Men hvor får jeg tak i billigst mulig safran nå?


#9

Syrin sa for siden:

Eg kjøpte safran på apotek i dag. 50 kroner for 0,7 gram. Det får vere nok til ein deig.


#10

krystallklart sa for siden:

Fryser dere de ned når de bakes allerede nå? Eller spiser og lager en gang til? :knegg:


#11

Syrin sa for siden:

Eg skal lage ei ladning til luciafeiring på skulen. Mange brett med andre ord. Så då lagar eg på forhånd og frys ned. På denne bloggen står det ein del om det å fryse ned og varme opp lussekattar. Ho skriv:
"La dem tine mens ovnen varmes opp og varm bollene i ovnen på ca 210 grader i 6 minutter"


#12

Dixie Diner sa for siden:

Ah, takk. :D Ja, jeg synes 100,- kroner eller mer for krydder er litt råflott å bruke i en bolledeig altså, det får jeg meg ikke til.

Jeg tenkte å lage en liten porsjon nå siden jeg ikke klarer å vente. :knegg:
Så lager jeg mer senere. Fryser nok uansett ned endel siden jeg synes boller fort blir tørre.


#13

Camomilla sa for siden:

Vi pleier å prøvesmake noen før de går i fryseren. Er de veeeldig gode så må vi bake en ladning til :sparke:
Jeg kjøpte safran, masse, når jeg var i Valencia så her blir det ikke gurkemeie.


#14

Guttemammis sa for siden:

For de som ikke har så lang vei til en harryhandel så er safran mye billigere i Sverige,
de har det som regel i kassen (spør etter det).


#15

iben sa for siden:

Er det brukelig å pynte kattene med perlesukker? Synes å huske at mamma gjorde det...??


#16

Syrin sa for siden:

Har du lyst har du lov, men det skal jo ikkje vere perlesukker i følge alle oppskrifter. Her gjer ein vel som ein sjølv vil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.