Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marengsbunn

#1

Niobe sa for siden:

I går laget jeg min første marengsbunn. 4 eggehviter, 200 gram sukker og et knivsodd salt. Det skulle bli en 24 cm bunn.

Når jeg hadde fordelt ut masse i 24 centimeters sirkel, så hadde jeg veldig mye til overs. Jeg ville ikke ha så tykk bunn, så jeg sprøytet noen "pikekyss" hist og her på bakepapiret. Fremdeles mye igjen, som jeg bare kastet.

Under steking blåste bunnen seg opp til omtrent dobbel tykkelse, og ble en god del større enn 24 cm. Nå passer den jo ikke i formen og er i tykkeste laget. :gal: Gjorde jeg noe feil? Skal den heve seg? Det stod ingenting om det oppskriften.

Men på pikekyssene å dømme så smaker den fortreffelig!


#2

trøtt sa for siden:

Marengs blir mye større under steking så du gjorde nok ikke noe feil.


#3

Ole Brumm sa for siden:

Skal man ha marengs i form, må den stekes i formen. Tipset til neste gang er å steke den i flere former den man ikke trenger kan man putte i fryseren!


#4

Niobe sa for siden:

:gal: Det burde være opplyst om i oppskriften. :snurt: Og oppskriften er jo aaalt for stor! Men takk for svar!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.