Smurfine79 sa for siden:
noen som har oppskrit på gode myke kakemenn til jul?? :D
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Smurfine79 sa for siden:
noen som har oppskrit på gode myke kakemenn til jul?? :D
Pingis sa for siden:
Smurfine79 sa for siden:
Takk, nå skriver jeg oppskrifter så det synger etter her. Her skal det bakes i helga :knegg:
Nessie sa for siden:
Jeg synes den oppskriften "Bergenske kakemenn" er best, den som skal stå over natta. :jupp:
Smurfine79 sa for siden:
de blir myke og gode?
Nessie sa for siden:
Jepp!
Jeg vil IKKE ha de harde.
Smurfine79 sa for siden:
Da må denne prøves ja.
Smurfine79 sa for siden:
Da fant jeg oppskrift, enklere deig skal man vel lete lenge etter. Blir kakemenn på oss i morgen da :D
Nessie sa for siden:
:highfive:
Den er veldig god å jobbe med. La den heller være litt løs enn fast når du setter den i kjøleskapet, så kan du heller bruke litt ekstra mel når du baker ut.
Smurfine79 sa for siden:
Takk for tips :D
Floksa sa for siden:
Men hallo!! Oppskriften da???
Nessie sa for siden:
75 g smeltet margarin/smør
350 g sukker
2,5 dl vann
3 1/2 ts hornsalt
500 g hvetemel
Bland smeltet margarin, sukker og vann. Sikt i melet blandet med hornsalt. La stå kaldt noen timer eller til neste dag. Kjevle ut 1/2 cm tykk og stikk ut figurer. Stekes ved 175 grader midt i ovnen 7-9 min før de blir brune.
Floksa sa for siden:
:takker:
Tilde sa for siden:
Oki, hadde ikke tenkt å bake mer enn 3 sorter i år, men nå blir det 4.;)
Tilde sa for siden:
Jeg skal bake disse i morgen, og skal lage deigen nå.
Mitt hornsalt er.......mja.....mange år gammelt rett og slett.
Det står ubegrenset holdbarhet i lukket boks, men kan jeg bruke det mener dere? (Eller stikke på butikken etter nytt kanskje?)
Nessie sa for siden:
Dert går heeelt sikkert fint!
Smurfine79 sa for siden:
Vil tro du kan bruke det om det ser og lukter normalt ut. Denne skulle dekkes med plast og settes i kjøleskapet over natten sant?
Nessie sa for siden:
:jupp:
Smurfine79 sa for siden:
Nå skal jeg snart mekke sammen deigen, spent på om den faller i smak i morgen hos gutta da.
Nessie sa for siden:
Ikke lag de for tynn bare ;)
Trulte sa for siden:
Kan noen si meg hvor mange dl sukker det er? Jeg bruker ikke vekt her i heimen.
Fibi sa for siden:
Vi har bakt kakemenn i dag, og de her helt sinnsykt gode! Nesten som kjøpekakemenn, tykke, luftige, og med en smak av vanilje. :nam:
150 gram smør
4 dl melk
700 gram sukker
3 ts vaniljesukker
15 gram hornsalt
2 egg
Ca 1.5 kg hvetemel
Smelt smør i en gryte, ha i melk og sukker. Rør inn litt av hvetemelet, så rører du inn eggene. Ha i hornsalt og vaniljesukker, og rør inn mel til deigen er seig men ikke "rørete". La deigen stå kaldt til den er ca romtemperatur, og kna inn mer mel om nødvendig. Stekes på 200 grader til de er hvite oppå, og gyldne på undersiden. Lager du disse ganske tykke blir det nesten som kjøpekakemenn. :sikle:
Dixie Diner sa for siden:
Fibi sine kakemenn er helt vanvittige, jeg har aldri smakt bedre kakemenn! Jeg klarer ikke slutte å spise!
Fibi sa for siden:
Og Malin klarer ikke slutte å mase. :knegg: "Kan jeg få kakemann nååå, da?"
Smurfine79 sa for siden:
Denne kunne du lagt ut litt før da fibi :fiskedask:, men da blir det sikkert to porsjoner kakemenn her i huset i år da. Kan to porsjoner bli regna som et slag om man liksom skal prøve å lage 7 sorter til jul :knegg:
Smurfine79 sa for siden:
tror 100 gr tilsier 1 dl, men jeg er ikke skråsikker og absolutt ikke god på matte.
Fibi sa for siden:
100 gr sukker er 1 dl, ja. :jupp: I en av de gamle bøkene jeg hadde på kokkeskolen (Gikk bare første året :knegg: ) var det en tabell bakerst som viste hvor mange gram en dl. av forskjellige matvarer var. Praktisk, men den boka har gått i søpla for lenge siden. Det eneste jeg husker er sukkeret. :knegg:
Trulte sa for siden:
Tusen takk!
Tilde sa for siden:
Skal deigen stå over natten i kjøleskap, eller kan den lages rett før den brukes?
Ami sa for siden:
Da står det 1 stk Fibi-kakemenndeig i kjøleskapet (så det bør den tåle...).
Bakekos med ungene i morgen. Satser på 1 sort i år. :nemlig:
Nessie sa for siden:
Håper de ikke smaker som kjøpekakemennene HER iallefall. :gal:
De er harde og uten smak. Virkelig ikke gode.
Smurfine79 sa for siden:
Da har jeg bakt min første porsjon kakemenn, ble vel så der men man prøver igjen så blir den nok litt mer vellykket håper jeg. Noen ble litt sprø utenpå og myk inni,skal den være sånn? Eller skal de være myke fra begynnelsen?
Dixie Diner sa for siden:
De skal være bittelitt sprø utenpå og myke inni.
Dixie Diner sa for siden:
Her er de også for harde, synes jeg. Disse var MYE bedre og smakte mye mer vanilje.
Spoon sa for siden:
Men skal den stå over natten?
Dixie Diner sa for siden:
Nei trenger ikke det.
Malama sa for siden:
Jeg bruker følgende oppskrift, og de blir litt myke med mindre man kjevler for tynt/steker for lenge.
3 kopper sukker
1 kopp potetmel
1 kopp vann
1 kopp melk
1 kopp flytende margarin
1 sammenpisket egg
2 ts hornsalt
Ca 1 kg hvetemel
Ha sukker, potetmel, vann, melk, flytende margarin, pisket egg og hornsalt i bollen.
Tilsett hvetemel, pass på å ikke ha i for mye. Den skal ikke klisse for mye, men litt.
Kjevle ut deigen, og trykk ut kakene
De skal være litt tykke.
Stekes ved 175 grader, varmluft, 2 brett om gangen til de er gylne,
ca 10 – 12 min.
Males med konditorfarge når de er kalde.
Vi har bakt disse i dag, etter å ha sendt det årlige spm til min mor som den kommer fra: "hvor stor er en kopp?" Vi landet på en antakelse om ca 2 dl, og en stykk barnekopp med "Karius og Baktus" på gjorde nytten. ("Prinsekoppen" er like stor) Litt over en kg mel måtte vi opp i, så antakelig var kaffekoppene til mammas 30 år gamle kjøkkenservise enda mindre, men gode ble de.
Ami sa for siden:
ADVARSEL:
Oppskriften til Fibi er god, men den gir så mye kaker at jeg tror vi kommer til å ha kakemenn til julen 2012. :dåne:
Spoon sa for siden:
Signerer Ami, er IKKE ferdig enda. Hehe, men de blir kjempegode da!
Fibi sa for siden:
Åja, det blir masse kakemenn. :D
TheVoice sa for siden:
Da er deigen klar til i kveld :D
Spoon sa for siden:
Snart tomt for kakemenn her. kremt
Kaija sa for siden:
Nam, Fibi sine kakemenn er nettopp ferdigbakt her. De var virkelig kjempegode. Bedre enn de jeg har bakt tidligere. Stor porsjon, men med et par bakegjestekamerater på besøk, ble det ikke alt for mange kaker, tror jeg.
Spoon sa for siden:
Kan deigen stå i kjøleskapet fra torsdag til tirsdag? :blånn: Har ikke hatt tid til å bake ut den. :knegg:
Nessie sa for siden:
:humre:
Nessie sa for siden:
Kanskje jeg skal lage denne nå, så baker jeg og barna i ettermiddag? :gruble:
Spoon sa for siden:
Anyone? Deigen smaker bra altså, den virker litt seig bare.
Nessie sa for siden:
Har du hatt den stående i romptemepratur nå da? Sånn at den mykner opp litt?
Det er jo bare å kjevle ut og prøve. Så tar du et testbrett først :)
Jeg tror det går helt fint. Det er jo stort sett smør og sukker inni den.
Nessie sa for siden:
Laget disse i ettermiddag :tilber:
De var nydelige!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.