Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Broccoli som hovedperson?

#1

Søster sa for siden:

Min gutt elsker broccoli, og jammen er det ikke skikkelig sunt også. Så det har vi alltid i hus. Men nå har jeg klart å nesten brenne inne med to fine eksemplarer som MÅ brukes opp til morgendagens middag. Kan man lage middag med nesten bare broccoli? I kantina har jeg fått servert en halv blomkål med ostesaus og baconbiter, går det an å gratinere broccoli? Eller er det noe annet kult jeg kan gjøre med den?

Jeg ender jo alltid med å dampe den som tilbehør.


#2

Pastill sa for siden:

Ja du kan gratinere broccoli. Det er kjempegodt!!

Ha de i en form å ha skinkebiter, eller bacon sammen. Gjerne litt blomkål også.
Ha litt fløte over og ost på toppen. Kjempegodt!!!

Kan også ha ostesaus på som du har fått :jupp:


#3

Ru sa for siden:

Gratinert brokkoli er digg.
Hva med brokkolisuppe? Blomkål- og brokkolisuppe?

Eller bare gi ungen en bukett i hånden, det hadde falt i smak her i hjemmet.


#4

Søster sa for siden:

Joda, men ikke en hel broccoli vel?

Hvordan gratinerer man broccoli, forvelle den først, eller bare rett i ovnen?


#5

Pastill sa for siden:

Kok den bittelitt ja.


#6

Ru sa for siden:

En hel brokkoli blir kanskje i overkant mye! :fnise:

JEG hadde satt det rett i ovnen, men jeg er ikke noe kokke-evne å ta etter.


#7

Søster sa for siden:

Motstidende råd her.. Da får jeg bare prøve meg litt fram. ;)


#8

Pastill sa for siden:

Hvis du skjærer den i bittesmå biter og har mye veske over så kan du sikkert ha den rett i ovnen. Vil du ha større biter og feks ostesaus som er tykkere enn fløte, så ville jeg kokt den.


#9

Søster sa for siden:

Okei, takker. Om jeg forveller den først, trenger jeg vel bare smelte osten på litt høy varme og kort tid etterpå? Ikke glad i overkokt broccoli..


#10

Pastill sa for siden:

Jeg ville hatt litt større biter. Kokt de i to min. Hatt de over i ildfast form, hatt ostesaus over og litt ost på toppen. La det stå i ovnen i 20-30 min. 200grader ca. :jupp:


#11

liefje sa for siden:

Broccolibiter, skinkebiter, fullkornpasta (penne eller farfalle eller noe slikt) med hvit saus paa og ost paa toppen i ildfast form i ovnen er kjempegodt. Man kan ha baade ukokt pasta og ukokt broccoi i en ildfast form hvis man har rikelig og relativt tyntflytende saus paa og lar den staa i naermere 1/2 time. Skal det gaa litt kjappere i ovnen, kan man forkoke ingrediensene og da ha tykkere og mindre saus paa.

Broccoli er ogsaa kjempegodt aa ha i wok-retter, aa koke sammen med ris (smaa broccolibuketter og gulrotbiter stekes lett i smör sammen med to laurbaerblad og et par hele kardemommefrukter, saa tilsettes basmatiris, salt og litt muskat og det hele koker under lokk paa lav temperatur til risen er ferdig) eller most i potetstapp sammen med poteter.


#12

Blondie sa for siden:

Brokkoli-grateng er veldig godt! (og smaker enda bedre med litt blomkål i også)
Kok den, del den i buketter, lag litt hvit saus (med kraften fra brokkolien) tilsett tre, fire egg når sausen er ferdig kokt, hell det over brokkolien i en ildfast form, ha litt strøkavring på toppen og sleng det i ovnen i ca 30 min.

Servèr med revne gulrøtter og revne epler blandet sammen, så får du en fornøyd pode. (mine elsker det hvertfall!)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.