Strutsen sa for siden:
...
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Strutsen sa for siden:
...
Blåbær sa for siden:
Legg i vann nå.
Bytt vann igang iløpet av kvelden, og la det stå i vann til i morgen.
Malama sa for siden:
urøkt er best i min verden, jeg liker ikke røkt.
Jeg er vant til hjemmelaget, og røkeri har mine foreldre ikke, så da "skal" pinnekjøtt smake urøkt i mitt hode.
Og ja, du rekker nok vanne ut til i morgen. Les på pakken, det spørs nemlig hvor salt det er, "gryteklart" er alt fra reelt gryteklart, til noen timer i vann, ordinært er gjerne "over natta" eller et døgn i vann. Tror jeg. Som sagt, jeg er vant til hjemmelaget, det trenger ikke så lenge. Det er saltet, men saltet uten å sprøyte salt inn i kjøttet, på den mer tidkrevende måten, og tilpasset hvor lenge vi vanner det ut...
Lure tips: trepinner til å ha i gryta selges "overalt" om du ikke har (og trenger en god del runder i oppvaskmaskina etterpå...) og ellers... kos deg. Småmisunnelig, pinnekjøtt er godt!
Dixie Diner sa for siden:
Jeg synes pinnekjøttet skal være litt salt, og synes mange lar kjøttet ligge altfor lenge i vann. Jeg leste om noen som lot det ligge i RENNENDE vann i 48 timer, galskap. Jeg lar det ligge i vann i mellom 12 og 24 timer, aldri lenger. Og røkt er best, synes jeg, men det er en smakssak. Pinnekjøtt er ikke akkruat vondt, røkt eller ei. :nam:
Dixie Diner sa for siden:
Ikke noe krydder nei, og du lar gryta stå på svak/middels varme til det er ferdig.
Noen velger å koke pinnekjøttet i vann, det gjør faktisk Hellstrøm og kjøttet blir ufattelig mørt og godt. Jeg har prøvd.
Svanhild sa for siden:
Tilbehør er jo også veldig viktig; hjemmelaga kålrabistappe og mandelpoteter :) Kos dere og lykke til !
Malama sa for siden:
Ikke noe krydder nei.
Du skal altså ha vann i bunnen, rist, eller helst slike trepinner, IKKE vann opp til kjøttet, varme nok til at vannet koker, slik at vannet fordamper og kjøttet dampes. Men "på svak varme" tilsier "ikke er varme enn det trengs for å koke, ikke fosskoke veldig". pass på at det ikke går tomt for vann, etterfyll om nødvendig, da helst med kokende vann for å unngå at det blir kaldt nedi der.
Jeg er også av dem som liker det litt salt, mener mamma bare pleier ha det noen timer i vann, men heller dampe lenge (kortere tid i vann gir hardere kjøtt, lenger damping gjør det mykere)
Daisy sa for siden:
Kolerabistappe: kolerabi, en tre fire poteter moses (IKKE med stavmixer, det blir babymat) sammen med en goood dæsj ribbefett. Ha i ca en dl fløte og smak til med salt og pepper. Alle elsker denne.
En annen ting, det er godt med både surkål og rødkål til. Og en hvit saus istedenfor pinnefett. En hvit saus laget på pinnefett og litt mel + fløte. Mmmmm!!!
Damp mandelpotetene. Da kan de ikke ødelegges.
Svanhild sa for siden:
Vil anbefale deg å lage kålrabistappe selv, det kan ikke sammenlignes med ferdigstappe :) Kålrabien kokes samtidig som poteten, og det tar bare 2-3 min ekstra å stappe den ;)
Camomilla sa for siden:
Pinnekjøttet putrer på svak varme 3 hos meg.
Posestappen må ikke brukes til pinnekjøttet.... Syns jeg.
Svanhild sa for siden:
Svak varme; varmer først opp med "full guffe", deretter trinn 1 eller 2, sånn at vannet fortsatt koker litt. Bør ikke fosskokes, da fordamper vannet. Følg med på vannstanden underveis, det må ikke tørrkokes. :)
Svanhild sa for siden:
Helt korrekt :)
Smash sa for siden:
Så geit at du spurte om dette, surre, så slipper jeg. :p
Skal også lage pinnekjøtt for første gang.
GinaK sa for siden:
Kan jeg ta opp denne tro? :o
Jeg søkte på røkt pinnekjøtt og må også ha inn dette med t-skje.
Vi er dårlige på pinnekjøtt og har etpar dårlige opplevelser med det men vi var på nyttårsfest sist nyttårsaften og fikk røkt pinnekjøtt som var grillet i ovnen og vi ble skikkelig positivt overrasket. Det var knallgodt når det var røkt og grillet sånn. Sprøtt og knallgodt, ikke sånn dvaskt og smakløst som vi har smakt før... :o Stooor forskjell på røkt og urøkt, gitt.. Gutta likte det også kjempegodt.
Tenkte jeg skulle prøve det og be hele familien på prøvesmaking. Vet at det er superlett, bare man vet hva man skal gjøre. :)
Jeg har to ganger spurt om hvordan de laget det men det er visst mannen som er kokken så hun visste faktisk ikke og nå kan jeg ikke mase mer synes jeg.
Noen som kan komme med tips på hvor lenge sånn røkt pinnekjøtt skal vannes ut sånn at det ikke er FOR salt men samtidig litt salt og godt :p, og om det skal byttes vann ila utvanningstiden.
Røkt er vel røkt eller er det forskjell på kjøttet? Kjøper man frossent eller ferskt?
Kan man dampe alt kjøttet på en gang i samme kjelen eller må man ha flere kjeler når det blir mye kjøtt? Vi blir 14-15 stykker.
Og skal det grilles på 200C eller mer? Tid? Til det har fått farge, kun noen få minutter??
Takk for svar. :)
Hannah sa for siden:
Jeg lager røkt og urøkt pinnekjøtt på samme måte, så du kan bare følge oppskriften i denne tråden. Jeg gjør det sånn.
Jeg har ikke prøvd å ha pinnekjøttet i ovnen selv, men troor at min mormor pleier å ha det i en langpanne i ovnen med grillelementet på i noen minutter. Jeg aner ikke hvor mange grader, men tenker at 200 sikkert går greit. Man vil jo ikke svi kjøttet, bare skjerpe det litt. :)
Camomilla sa for siden:
Tror jeg har det på litt mere enn 200 grader og grillen er på.
Følger med som en hauk og tar det ut når jeg syns det er bra.
GinaK sa for siden:
Ja, det er sant, det skal jo ikke stekes noe særlig, bare grilles kjapt sånn at kjøttet får en sprø hinne og det kan jo ikke ta lange tiden.
Men hvor kjøper man kjøttet? Er det like greit å kjøpe på REMA og Kiwi? :o
Hannah sa for siden:
Jeg tenker at jeg ser heller på produsenten av kjøttet, enn om det er kjøpt på Rema eller Kiwi altså. :) Eldhusrøkt kjøtt pleier å være veldig godt da.
Babe sa for siden:
Jeg tar alltid pinnekjøttet en kjapp runde i ovnen før servering, nydelig.
Jeg bryr meg ikke så mye om hvor jeg kjøper pinnekjøttet, men heller hvordan det ser ut.
Syrinx sa for siden:
Og toppen av alt, det er å grille pinnekjøttet på grill (helst kull) etter damping.
trøtt sa for siden:
Jeg har det i ovnen på ca 200 grader i 5-10 min.
Hyacinth sa for siden:
Jeg bruker fenabog. Mer kjøtt på det og ellers er det jo det samme kjøttet.
Det er også godt å pensle med noe søtt, f.eks honning, før man har det i ovnen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.