Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny matblogg på gang

#1

Fibi sa for siden:

Jeg har jo hatt Matloggen i noen måneder, men merket at det ble vanskelig å oppdatere så ofte som jeg ønsket. Derfor har jeg nå inngått et samarbeid med Iset, og vi skal drive bloggen sammen. Bloggen skal få nytt design, nye kategorier som "sunn-mat-hjørne", "kakehjørne", "nye produkter-hjørne" osv. Men vi har bestemt oss for å finne et nytt navn til den, et navn med futt som er lett å huske. Men vi står bom stille. Vi har noen forslag selv, men ønsker flere forslag fra dere. Kom gjerne med forslag til navn på kategoriene også. :jupp:

Alle som kommer med navn vi bruker vil bli premiert med heder og ære, og omtale på bloggen. :nemlig:


#2

Teflona sa for siden:

Mat med smak. Mat og smak. Mat&smak. Kanskje litt likt matprat? :knegg:


#3

Fibi sa for siden:

Vi tenker at navnet bør vise at det mat det handler om, og jeg foreslo smakeriet. Iset sitter og smaker på det as we speak, og om ikke annet så kan det være navnet på kategorien hvor vi "anmelder" nye produkter på markedet. Jeg er også en sucker for ordspill, så om noen kommer opp med et genialt ett, så blir jeg veldig glad. :knegg:


#4

Teflona sa for siden:

Smakeriet var da fint?


#5

Fibi sa for siden:

Iset måtte tygge på det. :knegg: Men jeg likte det. :jupp:


#6

Neket sa for siden:

Ja, Smakeriet var fint. Gleder meg til å se bloggen!


#7

Dixie Diner sa for siden:

Kan godt ta Smakeriet altså. :D Men vil gjerne høre flere forslag sånn i tilfelle, hehe.


#8

Benzo sa for siden:

Jeg likte Smakeriet. :nemlig:


#9

Fibi sa for siden:

Om vi går for Smakeriet trenger vi uansett navn til underkategoriene. :jupp:


#10

Fibi sa for siden:

Smakeriet er ikke tilgjengelig. Ikke på blogspot i hvertfall. :sur:


#11

GinaK sa for siden:

Blir det en lukket blogg eller får alle tilgang? :)


#12

Fibi sa for siden:

Den blir åpen. :)


#13

Fibi sa for siden:

Smakerier er tilgjengelig.


#14

Morella sa for siden:

Spennende. Gleder meg til den åpner. :) Har desverre ingen navneforslag.


#15

mkj sa for siden:

Smell til med eget domene først som sist - smakeriet.no

Bygge merkevaren fra dag 1.

Flott navn - har ikke noe bedre forslag jeg.


#16

Fibi sa for siden:

Jamen domene koster jo pæng. :knegg: Dessuten er smakeriet.no opptatt. Av noe greier fra Røros. :knegg:


#17

mkj sa for siden:

å ja - da så! Det var dumt.


#18

Fibi sa for siden:

Høh? Må man ha organisasjonsnummer for å opprette en .no-side?


#19

Mrs. Longbottom sa for siden:

hm, rier med smak... nei, det ble rart


#20

teamor sa for siden:

:nikker:


#21

Neket sa for siden:

Hva med smakeriet.com?

:vet ingenting om .com-adresser eller hvordan man skaffer sånne:


#22

Fibi sa for siden:

Jeg kan visst få et .com-domene til seksti kroner, og så en årsavgift etter et år. Men så står det at man må ha webhotell, og det koster over tusenlappen. Fy fader så dyrt, da! :mumle: Eller kan man bruke f.eks blogspot, men eksportere det til en .com-adresse?


#23

Smoothie sa for siden:

Smak og behag! ;)


#24

Fibi sa for siden:

Den var ikke dum, du!


#25

Benzo sa for siden:

Mat for Mons. :knegg:


#26

Chanett sa for siden:

Jeg ville hatt med nyt. Det hører smmen med mat.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Dette er jo helt for pokkers vanskelig!
Og er det så dyrt med domene, altså? Grr. Det hadde jo vært fantastisk å ha en egen nettside og ikke bare en blogg.


#28

Nextlife sa for siden:

Matglede og nytelse for ganen :)



#30

Dixie Diner sa for siden:

Jaaa! :knegg: Man formelig kjenner matlysten komme hoppende.


#31

Mauser sa for siden:

FibIsets Fabulastiske Formularier.


#32

mkj sa for siden:

Er dere flinke til å ta fine bilder?

Hvis dere er det, så synes jeg dere skal satse stort og gå for et domene. Matblogger med hyppige oppdateringer, gode bilder og gode oppskrifter får masse treff, via googling og alt, tror dere har igjen for å investere litt i et domenenavn. (kanskje ikke i kroner og øre, men i 'berømthet' for bloggen)


#33

Dixie Diner sa for siden:

Fibi har speilrefleks og tar fine bilder. Jeg har Mobilkamera Fra Helvete og tar elendige bilder. :leppe:
Dessuten er hun fattig student og jeg fattig et eller annet, så da er domene litt råflott nå i starten. Kan kanskje ta det etterhvert.


#34

ullmor sa for siden:

Kan du si mer om hva slags type mat dere skal jobbe med?


#35

Anne C sa for siden:

one.com er ikke så dyre på webhotell.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Egentlig all slags mat. Endel kaker, siden jeg elsker å bake, spesielt litt utradisjonelle og nye smaker. Og endel hjemmelaget mat, litt som Irma sin kokebok her inne, kan jeg tenke meg. Bare at jeg ikke kan ta så bra bilder da, det blir Fibi sin jobb, i tillegg til at leserne får tåle noen helt greie mobilbilder av mine verk i starten.


#37

kie sa for siden:

Jeg sier som andre her. Gå for domene. Det trenger ikke å være dyrt og jeg skal vedde for at dere tjener inn kostnadene med noen ok adsenseannonser, affiliatelenker til anbefalte kokebøker eller lignende. I tillegg risikerer dere ikke å måtte begynne på scratch med nytt navn dersom det tar av og noen andre plutselig snapper domenet opp rett foran nesen på dere.

I min blogg har jeg bare en håndfull oppskrifter, men de trekker mye googletrafikk. Her er f.eks. utdrag av en typisk fredagskveld:
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=35868&amp;stc=1&amp;d=1291675245[/img]

Vi snakker om en oppskrift. (Av 4-5)

Og her ser du hva som skjer med trafikken når man finner ut at man skal endre lenkestrukturen sånn helt plutselig, slik at matoppskriftene ikke lenger dukker opp på førstesiden hos Google. :mumle:
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=35869&amp;stc=1&amp;d=1291675245[/img]

Heldigvis tar det seg gradvis opp igjen, men rådet mitt i forhold til dette er å ta en avgjørelse først som sist på hvordan det skal være. Navn, domene og lenkestruktur. (Jeg angrer ikke på at jeg endret det, siden jeg nå kan republisere innlegg ved behov uten å skape ny lenke, men det var kjipt å "rive av plasteret".)

Uansett: Jeg gleder meg til å se resultatet!




#40

scilla sa for siden:

Salt&søtt


#41

Dixie Diner sa for siden:

Matnyttig, da tenker jeg bare på bladet Nytt & Nyttig. Salt & Søtt var jo herlig! Jeg tror jeg har sett det på en blogg før, men er usikker. Etegildet er nok mest beskrivende. :knegg:


#42

Chanett sa for siden:

Jeg har domene fra one.com. Betaler rundt 400 i året. Og jeg har, som kie, mye trafikk på oppskriftene mine.


#43

Dixie Diner sa for siden:

400 i året er jo ikke mye. Men jeg er bare usikker på om det kommer til å koke bort i kålen, dette her. Det kan jo være vi er veldig ivrige til å begynne med, og så dabber det veldig av. Spesielt siden jeg bare kan ta jallabilder og da mister jeg litt gnisten. Men vi får nå se, vi har i hvert fall endel materiale liggende.


#44

Chanett sa for siden:

Dere kan jo invitere gjestebloggere til å skrive sine favoritter. stiller seg klar



#46

mkj sa for siden:

I fare for å sette Iset litt i skyggen (men det er bare fordi ditt nick ikke er like egnet)

fiblicious


#47

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Hva er det beste stedet å ha en blogg da? Jeg har sett utrolig mange stygge bloggsider med fullt av reklame og dritt. Vil ha noe som ser seriøst og smakfullt ut.


#48

Hjertensfryd sa for siden:

Hjå one.com kan de ha både blogg og heimeside. ( og forum )


#49

him sa for siden:

oppkriftsvekkende mat. (Nei, jeg bare tøver, det er ikke noe bra navn). Skal dere skrive under navnene deres? Iset og Fivi: Is Fibulous?
kie: Takk for nytting info. :blomster:


#50

ullmor sa for siden:

Dette surret i mitt hodet i natt: "Kjøtt&søtt" Det passer selvsagt ikke like godt om dere ikke skal presentere kjøttretter..


#51

ullmor sa for siden:

Eller for å kombinere nick: "Is&fiber"


#52

Dixie Diner sa for siden:

Herlig. :knegg: Evt. Fisets kjøtt & søtt.


#53

Myrsnipa sa for siden:

Rema1000 filosofi: Matbloggen

:værsågod:


#54

Dixie Diner sa for siden:

Ja, nå heter den vel det, eller er det Matloggen? Og det er jo egentlig et ganske greit navn. Jeg er ganske tilhenger av Rema-filosofien, og ikke sånne altfor fænsi schmænsi-greier.


#55

Karamell sa for siden:

Jeg likte ordpsillet: matloggen, jeg da (Fibis originale blogg).



#57

Dixie Diner sa for siden:

Bare mat? Det var faktisk tøft!! "MAT". Det likte jeg. :hyper:


#58

Merete sa for siden:

jeg gleder meg til bloggen er klar :D


#59

krystallklart sa for siden:

Jeg har alltid gode forslag. :knegg:


#60

kie sa for siden:

Jeg er ikke helt sikker her, men jeg tror navnet kan ha en del å si på googlebesøk etc. Altså slik som dette forumet: Foreldreportalen. Jeg tror det gir bedre og mer treffsikre googleresultater enn andre navn, fordi navnet sier noe om temaet.

Når det er sagt: Det er tross alt ikke Google dere skal skrive for. Et unikt navn kan være gull verdt å opparbeide seg. Altså bygge merkevare helt fra scratch, slik at alle bare vet at navnet "Xxxx" handler om mat og at de assosierer deretter.

For alt jeg vet kan det holde å la underteksten/tagline beskrive nettsiden.

En ting jeg synes dere bør ta høyde for er at nettsiden kan videreutvikles. Jeg ville derfor vært litt forsiktig med å binde opp navnet til at det er en blogg.

For ordens skyld synes jeg dere er griseheldige. Jeg kunne aldri gjort det, siden jeg ikke er noe særlig god til å skrive om mat jevnlig. Men av all trafikken jeg får via søkemotorer og lenker med tips (det hender folk tipser i fora osv.) så er det bare en andel som resten av bloggen fenger for. Resten av trafikken stikker videre. Mens dere får jo en gjennomført temablogg som sannsynligvis får en langt høyere andel gjengangere, folk som abonnerer på bloggen, legger den i favoritter osv.

Dette blir så bra! :hyper:


#61

kie sa for siden:

Bare hyggelig. Noe godt må man jo få ut av egne tabber. :knegg:


#62

Fibi sa for siden:

OM vi skal gå for et domene, så må noen gi oss ( i hvertfall meg) en skikkelig teskjeforklaring. Eller kanskje til og med pipetteforklaring. :knegg: Jeg er helt idiot på sånnt. MAT var jo egentlig et greit navn. Kjøtt og søtt også. Vi får tygge litt på både navn og evt. domene, så får vi se hva det blir til. Jeg kommer til å fortsette å oppdatere matloggen frem til vi starter opp med ny side, og alle oppskriftene i matloggen blir med til den nye siden.


#63

Nin sa for siden:

Fyllmagen.com


#64

Fibi sa for siden:

Etegildet var heller ikke dumt når jeg tenker meg om. Det forteller liksom litt om innholdet, samtidig som det signaliserer at denne siden drives av passe matgale folk. :knegg:


#65

Fibi sa for siden:

Fyllmagen.com likte jeg! :jupp:


#66

Nin sa for siden:

Gjorde du, jeg var nesten litt flau over å foreslå det. Det ramlet bare ned i hodet mitt da jeg så for meg bloggen men så var jeg ikke sikker på om det bare var teit.


#67

Fibi sa for siden:

Nå ser jeg på one.com at det koster 320 med det minste webhotellet der. Det var jo ikke akkurat kjempedyrt, syns jeg. Vi trenger jo ikke det største sånn i utgangspunktet, liksom. Vi får fortsette å tygge på det. Men keept the names coming!!


#68

kie sa for siden:

På Godaddy.com får man kjøpt domene ganske rimelig.


#69

Interference sa for siden:

Hvis dere trenger flere matskribenter med speilrefleks så kjenner dere noen som også liker slikt. :sparke: Domene og webhotel kan jeg og litt om, jeg måtte lære litt om det når jeg startet forum.

Underkategorier:
Smakeriet (for anmeldelser)
Kakeriet
Supperiet
Luncheriet
etc. jeg liker en tydelig rød tråd.

Navn på siden/bloggen må jo være Matomania. :humre:
Eller Foodmania
Eller grøssermat. :hyper:
Eller Matvenner
Eller Mating

Eh ja, jeg slutter nå.


#70

United sa for siden:

Matglede. Gladimat. Godmat.


#71

Fibi sa for siden:

Matomania var faktisk ikke dumt, duh. :tenke: Vi får høre hva iset sier. Men Smakeriet.com tror jeg er ledig, så det hadde jo vært et alternativ.


#72

Mauser sa for siden:

Matorama.


#73

Fibi sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å kjøpe domene, men drøyer det til over nyttår tror jeg. Om alt går etter planen vil smakeriet.com være up and running om et par måneder. :skrekkblandet fryd:


#74

Neket sa for siden:

Har dere tenkt mer på denne?

Noen utvider mathorisonten, og trenger oppskrifter!


#75

Dixie Diner sa for siden:

Fibi er aktiv med bloggen, tror jeg. Men jeg er jo blitt veganer og kan dermed helst bare bidra på den fronten, så det var greiest å lage en egen blogg, så det gjorde jeg. :)


#76

MegaMie sa for siden:

Hvor?



#78

Neket sa for siden:

Den er bokmerket!


#79

Fibi sa for siden:

Jeg er ikke aktiv i det hele tatt. :knegg: Etter jul har det vært så mye på skolen at det har vært nok. Men vi får se om ikke det tar seg opp etter eksamen.


#80

Hyacinth sa for siden:

Eh. Er du Iset? Alt jeg får med meg... Men du, mens du likevel er her: Hvorfor har du blitt veganer? Bare nysgjerrig altså. Hadde fått med meg det, men tidligere var du jo mest opptatt av lavkarbo?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.