Mei sa for siden:
Jeg har 10-12 eggeplommer i et glass i kjøleskapet. Planen er å lage iskrem av dem, men jeg vet ikke om jeg orker i løpet av de nærmeste dagene. Kan jeg fryse plommene og ta dem opp igjen når jeg skal lage is?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
Mei sa for siden:
Jeg har 10-12 eggeplommer i et glass i kjøleskapet. Planen er å lage iskrem av dem, men jeg vet ikke om jeg orker i løpet av de nærmeste dagene. Kan jeg fryse plommene og ta dem opp igjen når jeg skal lage is?
Arona sa for siden:
Jepp, det kan du. Anbefales visstnok å piske de lett før du fryser dem.
Nutta sa for siden:
Jeg ville ikke ha gjort det. Egg er en ferskvare tenker jeg.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg vet at eggehviter kan fryses ned uten noen som helst problemer, så da kan vel plommene det også.
Dinochef sa for siden:
Du kan tryggt fryses ned eggeplommer, ev. blandes / piskes lett eller strø litt salt over.
Kan være vanskelig å piske etterpå, men fungerer fint i blant annet baking til pennsling og annen varm matlaging.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Det anbefales å vispe plommene sammen, og å tilsette litt salt eller sukker alt etter som hva plommene skal brukes til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.