Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kolakaker (Igjen)

#1

Fibi sa for siden:

Hva gjør man når man er så idiot at man lager en dobbel ladning før klokken åtte en søndagsmorgen, og ikke klarer å slutte å spise. :flau: Til mitt forsvar; Jeg har aldri smakt dem før, og hadde ingen anelse om at de var så avhengighetsskapende.


#2

nicomama sa for siden:

Er de så god?
Er de lett å lage?
Hvordan oppbevarer man dem, bortsett fra i magen.:knegg:

Spis noen til med god sammvittighet du. :D



#4

nicomama sa for siden:

Takk... Denne må jeg bare prøve til jul. :jupp:


#5

Wix sa for siden:

Man blir jo kvalm til slutt. Det blir i allefall jeg. :knegg: tok overdose i går


#6

Nin sa for siden:

De er så gode. Vi har spist opp alle, og det er bare noen dager siden vi bakte dem. :sparke:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Men hadde du bare EN ss sirup i? Da har du ikke smakt ordentlige gode kolakaker. Divine lærte meg å ha oppi omtrent en halv boks, og DA snakker vi. :nam:


#8

kokosbolle sa for siden:

Går det bra å bruke usaltet meierismør?


#9

Smurfine79 sa for siden:

signerer den


#10

Hondacrv sa for siden:

Ein halv boks, ja, hadde eg i mine. Mor mi blei heilt grå i ansiktet igår då ho sat og åt av dei og eg fortalde kvifor dei var så gode :knegg:


#11

Smurfine79 sa for siden:

Det er den vi har spist, jeg har spist en med "feil" mengde og en med rett mengde nå. Å den med en halv boks siurp er den beste :D


#12

Fibi sa for siden:

Jeg lagde dobbel oppskrift og brukte rundt halve boksen. De ble seige og gode, men neste gang bruker jeg enda mer. :glis:


#13

Guttemammis sa for siden:

Det er lurt å gjøre sånn som du, lage dobbel porsjon og spise seg skikkelig kvalm.
Da har man nesten fått nok året etter, hilsen en som ikke er like vill etter dem i år :sparke:

btw, tenkte å lage de sånn som Iset(kuler/cockies) med sjokoladebiter i.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Guttemammis: jeg har gått over til den andre versjonen fordi de runde rett og slett blir for harde. Stengene blir seigere siden de er tykkere og ikke har kant helt rundt. Til info. :)


#15

Elisabet sa for siden:

Jeg lagde dobbel porsjon i går kveld og hadde oppi en hel boks sirup. :nam: Men vi har laget dem flere år nå, så vi begrenser spisingen på en gang etter erfaringer tidligere. :humre: Da er de gode år etter år, men nye porsjoner da.


#16

GydaG sa for siden:

Jeg gjør åpenbart noe feil, for mine blir helt flate de. Uansett hvor tykke pølser jeg begynner med blir de helt flate. Seige, og gode, men flate.
Skal de ikke være flate? Type 4-5mm høye altså.


#17

Elisabet sa for siden:

Mine er flate de, men de blir seige så lenge en ikke steker de for lenge. Bare akkurat ytterste kanten som blir hard. Jeg tar bare deigklumpen som er til ei stang i handa og lar den gli ut av seg selv mellom hendene til en lang slange og klasker den på plata. Den ligger da som en tykk rull på plata så sklir den ut av seg selv når den steker.


#18

Dixie Diner sa for siden:

De blir flate men de runde blir F L A T E. Og har kant helt rundt som er hard. Jeg har prøvd å steke dem mye mindre også men stengene blir seigere allikevel. Cookiesene er mye penere da, men smaken er jo litt viktigere, hehe.


#19

Tangina sa for siden:

Når har jeg og årets første kolalakeladning ferdig. Nam!


#20

kokosbolle sa for siden:

Jeg har nå bakt Divines oppskrift og synes de smakte litt som knekk som mamma lager. Greit nok, men bittelitt for søte. Synes brune pinner (hvertfall de min kusine lager) er bedre. Smakte veldig karamell da.


#21

tinkadott sa for siden:

Hvor finner man divines oppskrift? :blafre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.