Hva gjør man når man er så idiot at man lager en dobbel ladning før klokken åtte en søndagsmorgen, og ikke klarer å slutte å spise. :flau: Til mitt forsvar; Jeg har aldri smakt dem før, og hadde ingen anelse om at de var så avhengighetsskapende.
Men hadde du bare EN ss sirup i? Da har du ikke smakt ordentlige gode kolakaker. Divine lærte meg å ha oppi omtrent en halv boks, og DA snakker vi. :nam:
Det er lurt å gjøre sånn som du, lage dobbel porsjon og spise seg skikkelig kvalm.
Da har man nesten fått nok året etter, hilsen en som ikke er like vill etter dem i år :sparke:
btw, tenkte å lage de sånn som Iset(kuler/cockies) med sjokoladebiter i.
Guttemammis: jeg har gått over til den andre versjonen fordi de runde rett og slett blir for harde. Stengene blir seigere siden de er tykkere og ikke har kant helt rundt. Til info. :)
Jeg lagde dobbel porsjon i går kveld og hadde oppi en hel boks sirup. :nam: Men vi har laget dem flere år nå, så vi begrenser spisingen på en gang etter erfaringer tidligere. :humre: Da er de gode år etter år, men nye porsjoner da.
Jeg gjør åpenbart noe feil, for mine blir helt flate de. Uansett hvor tykke pølser jeg begynner med blir de helt flate. Seige, og gode, men flate.
Skal de ikke være flate? Type 4-5mm høye altså.
Mine er flate de, men de blir seige så lenge en ikke steker de for lenge. Bare akkurat ytterste kanten som blir hard. Jeg tar bare deigklumpen som er til ei stang i handa og lar den gli ut av seg selv mellom hendene til en lang slange og klasker den på plata. Den ligger da som en tykk rull på plata så sklir den ut av seg selv når den steker.
De blir flate men de runde blir F L A T E. Og har kant helt rundt som er hard. Jeg har prøvd å steke dem mye mindre også men stengene blir seigere allikevel. Cookiesene er mye penere da, men smaken er jo litt viktigere, hehe.
Jeg har nå bakt Divines oppskrift og synes de smakte litt som knekk som mamma lager. Greit nok, men bittelitt for søte. Synes brune pinner (hvertfall de min kusine lager) er bedre. Smakte veldig karamell da.