Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få kjelen ren etter å ha smeltet sukker i den?

#1

Olympia sa for siden:

Overskriften sier vel det meste...

Jeg har limt pepperkakehus med smeltet sukker, og nå mistenker jeg at kjelen kan kastes- jeg får det jo ikke vekk igjen!


#2

Sokk sa for siden:

Sett den i vann. Det løser seg helt av seg selv! :nikker:


#3

Erica sa for siden:

Ha vann i kjelen, sett den på platen og kok det hele ut. Da blir den ren.


#4

Olympia sa for siden:

To minutter, og to helt forskjellige svar! :skremt:

Jeg fylte vann i den for ca. 1.5 timer siden, det har ikke løsnet ennå. Kanksje det tar mer tid?


#5

Snuppa sa for siden:

Jeg koker opp vann i kjelen.


#6

apan sa for siden:

Du må koke ut ja. Kok opp vann, hell ut. Eventuelt gjenta.


#7

Left sa for siden:

Kok opp vannet ja, og la det stå. Bruker du oppvaskbørsten litt også, så løser det seg opp raskere. Og det kan hende du må gjenta prosessen. Et tips er å bruke stekepanna når du smelter sukker. Det synes jeg er enklere å få vekk igjen.


#8

DM sa for siden:

Jeg trodde alle brukte stekepannen når de smeltet sukker. :hjelpsom:


#9

Fluke sa for siden:

Kokvarmt vann og zalo pleier jeg å bruke.


#10

Propella sa for siden:

Jeg også. :jupp:


#11

Che sa for siden:

Stekepanne eller kjele: Jeg koker opp smørja med vann - så er det lett å få den ren


#12

Sokk sa for siden:

Hæ? :undrer: Begge svarte at du måtte ha vann i kjelen - så forskjellig var da ikke svarene.

Jeg også. Det var egentlig det jeg svarte på også, hvordan man får sukker ut av stekepanner. :jupp:

Jeg koker aldri opp, men det går litt fortere hvis du hjelper til med oppvaskbørsten. Smeltet sukker oppfører seg vel ikke så veldig forskjellig om det sitter fast i kjele eller panne, men du kan jo koke opp hvis det ikke hjelper med bare vann.


#13

Adrienne sa for siden:

Sukker løser seg opp i vann, jo varmere vannet er jo fortere går smeltingen. Og har man mye sukker som skal fjernes lønner det seg å bytte vann innimellom, for det er en begrensning på hvor mye sukker som kan løse seg opp i vann.


#14

Olympia sa for siden:

Ha! All sukker borte etter fire timer i zalovann. :tøff:

Tusen takk for svar alle sammen. Jeg smelter forresten aldri sukker i stekepanne, jeg synes det er tryggere med kjele, jeg ikke så lett å få sukkersprutskader med høye vegger på kjelen.


#15

Turban Smukk sa for siden:

Mitt universaltips til kjeler med fastbrent guffe i er forøvrig en oppvaskmaskintablett og varmt vann, det tar alt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.