Har lagd kakene slik det står i oppskriften.
Jeg får ikke deigen av bakepapiret, nå når de er steikt?
Skulle papiret vært smurt først?
Var deigen for løs?
Steikt for lite? (Kan jeg eventuelt steke dem litt til etter de er avkjølte?)
What liksom?
Jepp.
Men jeg stekte dem en gang til, måtte jo kastet de hvis ikke, så jeg stekte dem på nytt.
Det gikk bra, så de var nok for lite stekt rett og slett.
Pluss at de sikkert ikke var nok avkjølte da jeg prøvde å få dem av bakepapiret!
Om de ikke er stekt nok, vil jeg jo anta at de er litt klissete og dermed sitter litt fast. Bra du fikk de løs da. Innmari kjipt å lage ting om det ikke blir noe av.
ja, jeg har bakt hundre og ørti pepperkaker idag - mens storebror har stukket ut sånn ca 10 før han gikk lei. Han er pjusk da - det skal sies til hans forsvar.
Ja, de er fine.:)
Mine to spurte i hele går når skal vi bake, når skal vi bake?
Joda, så baker vi da......etter noen brett med pepperkaker har begge fått nok, og der står mor igjen med resten da.;)
Fyll:
200 gr. smør
3 dl. melis
3 eggeplommer
1 pl. revet sjokolade
Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett (jeg brukte ca. 70-80 gram), smeltet den i en kjele og la sjokoladen i biter nedi og lot det smelte før jeg rørte godt).
Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler. Legg på brett med teskje.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.
Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade. Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund, til kremen er stiv.
Er det malte mandler? Bruker du sånn god gammeldags sveivedings for å male dem? Eller finnes det mer moderne og mindre tidkrevende måter :flau: Kan man bruke sånn "makronfyll" pose fra freia? :flau:
Bunnen er jo kransekakemasse. Jeg liker best hjemmelaget, for den fra butikken blir ofte litt for seig og klissete for min smak. Men helt OK hvis man ikke har mulighet til å stå og male mandler.