Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg galt? Sarah Bernhard

#1

Tilde sa for siden:

Jeg blir gal.

Har lagd kakene slik det står i oppskriften.
Jeg får ikke deigen av bakepapiret, nå når de er steikt?
Skulle papiret vært smurt først?
Var deigen for løs?
Steikt for lite? (Kan jeg eventuelt steke dem litt til etter de er avkjølte?)
What liksom?


#2

Che sa for siden:

kakepapir? Jeg regner med det er bakepapir du tenker på (kakepapir i min verden er slike blondegreier under kaker)


#3

Kanina sa for siden:

Det har jeg aldri opplevd før. Sikkert på at du ikke har brukt matpapir ved en feiltakelse?


#4

Tilde sa for siden:

Bakepapir ja.:D


#5

Tilde sa for siden:

Jepp.
Men jeg stekte dem en gang til, måtte jo kastet de hvis ikke, så jeg stekte dem på nytt.
Det gikk bra, så de var nok for lite stekt rett og slett.
Pluss at de sikkert ikke var nok avkjølte da jeg prøvde å få dem av bakepapiret!

De ser noe rare ut, men smaker sikkert bra.;)


#6

Che sa for siden:

Om de ikke er stekt nok, vil jeg jo anta at de er litt klissete og dermed sitter litt fast. Bra du fikk de løs da. Innmari kjipt å lage ting om det ikke blir noe av.


#7

Tilde sa for siden:

De ser lite fine ut, men regner med at kremen og sjokolade skjuler det til slutt.;)

Ja, det er kjipt, men er spent på hvordan de blir seendes ut når jeg er helt ferdig. Skal ha på kremen nå. Måtte bare ha en pause.

Jeg tror at de som sier det er såååå kjekt å bake julekaker lyver litt.;)


#8

Che sa for siden:

  • ja, jeg har bakt hundre og ørti pepperkaker idag - mens storebror har stukket ut sånn ca 10 før han gikk lei. Han er pjusk da - det skal sies til hans forsvar.

#9

Tilde sa for siden:

Ja, de er fine.:)
Mine to spurte i hele går når skal vi bake, når skal vi bake?
Joda, så baker vi da......etter noen brett med pepperkaker har begge fått nok, og der står mor igjen med resten da.;)

Jeg elsker julen, men jeg liker ikke bakingen.


#10

TheVoice sa for siden:

Har du en oppskrift du anbefaler?? Jeg MÅ lage slike til jul :sikle:


#11

TheVoice sa for siden:

Noe som er fort og kjekt å lage er risboller. Og godt!!!


#12

Tilde sa for siden:

Har funnet denne her inne, det er de jeg lagde.

SARAH BERNHARD (oppskrift fra Guniss)

250 gr. mandler,
3 1/2 dl. melis,
3 eggehviter

Fyll:
200 gr. smør
3 dl. melis
3 eggeplommer
1 pl. revet sjokolade

Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett (jeg brukte ca. 70-80 gram), smeltet den i en kjele og la sjokoladen i biter nedi og lot det smelte før jeg rørte godt).

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler. Legg på brett med teskje.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.

Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade. Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund, til kremen er stiv.

Dypp de så i glasuren.


#13

Tilde sa for siden:

Risboller er safe.
Det går fort, og de blir aldri mislykket.:)


#14

TheVoice sa for siden:

Er det malte mandler? Bruker du sånn god gammeldags sveivedings for å male dem? Eller finnes det mer moderne og mindre tidkrevende måter :flau: Kan man bruke sånn "makronfyll" pose fra freia? :flau:


#15

ItsOnlyMe sa for siden:

kransekakemasse på butikken :nikker:


#16

allium sa for siden:

Jeg bruker kniven i food-processoren.


#17

Tilde sa for siden:

Jeg har en fantastisk "dings" fra tupperware som maler dem på no time.:)


#18

TheVoice sa for siden:

Den dingsen vil jeg ha kjenner jeg :D

Kan man bruke kransekakemasse altså?? :blafre: Høres jo lurt ut :D


#19

Kanina sa for siden:

Bunnen er jo kransekakemasse. Jeg liker best hjemmelaget, for den fra butikken blir ofte litt for seig og klissete for min smak. Men helt OK hvis man ikke har mulighet til å stå og male mandler.


#20

TheVoice sa for siden:

Okei :sparke: Da tror jeg kansje jeg må gjør det i år da :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.