Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salte mandler

#1

Hyacinth sa for siden:

Synes jeg leste et eller annet om noen som laget mandler i saltlake, som de deretter stekte, eller er jeg helt på viddene nå?


#2

Ru sa for siden:

:nikker:
Jeg tror det var Iset?


#3

Ole Brumm sa for siden:

Iset ja!
Veldig gode. :jupp:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det var off kårse meg. :stolt:
De er knallgode ja, vel og merke om man steker dem lenge nok (men ikke for lenge!), Jeg blir like skuffet hver gang jeg smaker slike mandler som er stekt for lite, de MÅ være porøse!

Her er oppskrift.


#5

Hyacinth sa for siden:

Thanks a lot!


#6

Hyacinth sa for siden:

Hvor lenge i ovn?


#7

Tangina sa for siden:

Jeg pleier å lage salte mandler til stor glede for familien, men ikke med saltlake - dette må prøves. Skolder du mandlene først?


#8

Dixie Diner sa for siden:

Skolder ikke nei, det får da være måte på. :lat: Dessuten er det rustikt og fint med uskoldete. :D

Hvor lenge i ovn? Tja, det er litt vanskelig å si siden det varierer veldig fra ovn til ovn, men jeg vil si rundt 10-15 minutter første omgang, så smør og inn i ovnen igjen og 10 minutter til. Kanskje lenger, men smak på en mandel først.


#9

Hyacinth sa for siden:

Smør også? :undrer: Stod det i oppskriften? :skeptisk:

Husk at jeg er en som må ha alt inn med skjeer altså. Vennligst forklar hvordan DU gjør det. :knegg:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Stod det ikke? løper inn i tråden


#11

Dixie Diner sa for siden:

Det står helt nederst i innlegget jeg linker til, helt nøyaktig hva jeg pleier å gjøre. :)


#12

GydaG sa for siden:

Og så er de farlige. Jeg aner ikke hvor lang holdbarhet det er på de heller, for noen spiser de opp før jeg får pakket de inn.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet jeg må ha alt inn med skjeer, men nå har jeg altså Isets variant i ovnen. Du snakket om å steke i rudnt 10 minutter? Vel, her har de stått en halvtime, og de er fremdeles ikke porøse. Og de tørker jo ikke heller, smøret gjør at de er skikkelig grisete. Skal det være sånn?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Hmm nei, de skal være litt blanke pga. smøret, og tja, kanskje bittelitt grisete men ikke så veldig nei. De skal egentlig bli ganske tørre, etter det jeg husker. Laget dem sist i sommer og de ble fine. Mulig jeg husker feil steketid altså, og min ovn er veldig rar (drittovn). La dem steke til de er porøse, men ikke brent. Kanskje det tar en halvtime. I ei venninnes ovn tok det laang tid, husker jeg.


#15

Hyacinth sa for siden:

Ok, takk for kjapt svar! :blomst: Jeg har nok vært veldig raus med smøret. :sparke: De bader i smør inni ovnen. Sikker på at jeg kjenner når de er ferdige?

Jeg smakte på dem uten smør også, som i den originaloppskriften. Det var også veldig godt, og mye enklere.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker dem best med smør, men det er jo en smakssak. Lag dem uten smør neste gang om du synes det er bedre/enklere. :) Men jeg vet ikke hvor godt saltet vil feste seg på dem etterpå da. Det ser du.
Hvordan gikk det?


#17

Tangina sa for siden:

Jeg lagde de her for leden som du beskrev det, Iset. Det var litt mye smør på mandlene da jeg tok dem ut, men jeg la dem på tørkepapir og tørket lett av dem før jeg strødde på salt. Det gikk helt fint, og barna elsker dem.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Ja, de skal ligge og tørke litt. Ingen av mine mandler har vært gørrete av smør altså, ikke etter en stund. Og jeg har nok mer smør på enn de fleste. :knegg: :nam:


#19

Tangina sa for siden:

Jeg lager også salte mandler som først er skoldet og så vendt i olivenolje før de legges i ovnen. De skal også være litt oljete når de tas ut slik at saltet fester seg.


#20

Floksa sa for siden:

Lagde sånne i går og de ble sinnsykt gode. Måtte pakke dem inn med en gang, ellers ville det blitt tomt :lol:
Lagde med smør. Men det var bare en liten teskje som trengtes.


#21

Frøy sa for siden:

Grovt salt vil si? Har bare vanlig bordsalt og mandonsalt hjemme.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Maldonsalt bruker jeg. Helst det røkte, men det vanlige er også godt.


#23

Tuppen sa for siden:

Jeg må definitivt ut og kjøpe mandler. :nemlig:


#24

Olive Oyl sa for siden:

Jeg lagde også dette i går, og det ble veldig godt! Men tror jeg skal prøve med litt lengre tid i ovnen, er litt usikker på hvorvidt de var "nok" porøse eller ei.


#25

Pegasus sa for siden:

Dette må jeg prøve! Har lagt mandler i saltlake nå, så da blir det mandelsnacks i kveld. :)


#26

Dixie Diner sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38792

Kom over denne nå, her stekes mandlene på 125 grader i 1-2 timer. Det høres lurere ut, egentlig (selv om det er stor forskjell på 1 og 2 timer, må følge ganske godt med da, men det må man jo uansett). Jeg skal prøve det neste gang.


#27

Tangina sa for siden:

Min første ladning lå ved et uhell inne godt over en time. De ble knallgode, så gode at jeg la neste ladning tilbake i ovnen igjen etter å ha tatt de ut etter en halvtime.


#28

Tuppen sa for siden:

Jeg skal lage salte mandler nå, men tenkte å lage større porsjon. Skal man doble vann/saltmengden, eller blir det for salt da? :blond:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes ikke det KAN bli for salt, men så er jeg saltoholiker. Men uansett så kan du bare justere saltmengden etterpå, altså det du heller over de stekte mandlene, så går det nok i orden.

Jeg skal kjøpe cellofanposer i dag, og ha mandlene oppi. Så skal jeg legge posene i noen fine sorte firkantede kakebokser jeg kjøpte i går (står KAKOR utenpå med hvit skrift), sammen med masse annen hjemmelaget konfekt og småkaker. Det skal bli gaver til mamma, bror og svigerinne, og svigers. :)


#30

Tuppen sa for siden:

:nam:
:setter på en runde til:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg var og kjøpte ca. 2 kg mandler i dag, i løsvekt. :knegg: Skal lage en haug av disse i morgen.


#32

Olive Oyl sa for siden:

Prøvde du med lavere temperatur og lengre tid i ovnen, Iset? Jeg hadde de i ovnen i noe over en time i dag, på 125 grader. Ble veldig bra.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke prøvd enda, har hatt så mye annet å lage at jeg stresser meg ihjel her. Men det må bli ikveld, jeg kan ikke vente lenger for det skal jo være gaver. Skal prøve tipset ditt, det er jo genialt egentlig, for da blir ikke oljen i nøttene ødelagt heller. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.