Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Godis man kan lage til jul

#1

Nin sa for siden:

Noen som har noen gode oppskrifter å by på? GJerne bilder også.
Jeg har aldri laget sånt men i år er jeg skikkelig i bakehjørnet i år, skikkelig. Har bakt masse kaker men har lyst å lage noe mer.


#2

Fibi sa for siden:

Jeg har laget punchkuler og karamelldrops med vaniljesmak i kveld. Na-ha-haaam! Skal få lagt ut oppskrift i bloggen senere og legge link her. :)


#3

Nin sa for siden:

Tar gjerne link ja. Takk, takk.


#4

Frøy sa for siden:

Issjokolade! Og issjokolade med mintsmak. Enkelt, raskt og farlig godt.

125gram delfiafett
200g kokesjokolade
4-6 dråper peppermynteolje.

Delfiafett smeltes, sjokolade og evntuell peppermynteolje has i. Helles over i konfektformer, settes i kjøleskap for å så nytest.


#5

Fibi sa for siden:

[url]www.matloggen.blogspot.com[/url]

Skal få lagt ut oppskriftene i morgen. Nå må jeg komme meg i seng. :trøtt:


#6

Pappalille sa for siden:

Jeg lager alltid brente mandler, og det er en hit hvert år. For øyeblikket ligger oppskriften på rom sammen med min sovende (gudskjelov og måtte det vare) Bølle, men kan godt legge den ut om du er interessert. =)


#7

Jeanett sa for siden:

Sjakk ruter er knall godt !


#8

millact sa for siden:

Gjerne! Jeg laget på søndag etter en merkelig oppskrift, så de ble mislykkede.



#10

Skilpadda sa for siden:

Hjemmelaget marsipan er kanskje det beste som finnes. Det synes både Poden og jeg. Og oppskriften er veldig enkel: Like deler skåldede mandler og melis, og så eggehvite til å binde det sammen med. Mandlene får tørke godt etter skålding (gjerne utover et fat over natten), og så kvernes de én gang på mandelkvern, blandes med melis og kvernes én gang til. Ha i eggehvite litt etter litt og arbeid det sammen til alt samler seg til en klump. Denne marsipanen egner seg ikke til kjevling eller figurer, men desto bedre til å bare dyppes i smeltet mørk sjokolade. :nam:

Noen voksenvarianter:

  1. Bland en del revet appelsinskall (bare det gule) og litt Cointreau eller annen sitruslikør i marsipanen før du lager kuler og dypper i sjokolade.

  2. Legg svisker i portvin en dag eller to, del dem i to eller flere biter, pakk dem i marsipan og dypp det hele i sjokolade.

  3. Legg tørkede aprikoser i konjakk eller brandy et par dager, og gjør det samme med dem som med sviskene. (Ikke fall for fristelsen til å spise for mange aprikoser underveis. De er veldig gode, men har veldig høy alkoholprosent. :knegg: )


#11

Bomull sa for siden:

Brente mandler er jo fantastisk!!!


#12

Tonjemor sa for siden:

Fløtekarameller fikk jeg i julegave av en venninne i fjor. I år vil jeg lage selv. Noen som har oppskrift?


#13

ItsOnlyMe sa for siden:

Her hiver jeg meg på! :nam:


#14

tiddelibom sa for siden:

Fløtekaramellene fra www.detsoteliv.no/ er veldig gode!
(kan ikke kopiere derfra)
Lagde de i fjor. første gang ble de litt harde, så de var gode å suge på. Annet forsøk ble omtrent som smørbukk. mmmm!


#15

ItsOnlyMe sa for siden:

Lurer på å prøve ut denne:
www.nrk.no/mat/1.7414481
(Men den er kanskje litt for avansert til at jeg gidder...? Såg iallefall kjempegodt ut!)



#17

Jessica sa for siden:

Jeg fant noen fristende kjøttboller der. Nå står de i ovnen ;) TAKK!


#18

Mei sa for siden:

Åh punsjkuler. Det likte jeg veldig godt da jeg var yngre!


#19

Nin sa for siden:

Masse gode tips her altså. Marsipan blir det helt klart, og noe sjokoladegreier. Tusen takk for tips.
Kom bare med mer. :)


#20

Fibi sa for siden:

Fløtekaramellene mine:

Du trenger:
50 gram smør
3.3 dl fløte (1/3 liter)
2.5 dl sirup (jeg brukte lys)
300 gram sukker
3-4 ts godt vaniljesukker med ekte vanilje (Ikke vanilinsukker! Bruk heller vaniljestang)

Smelt smøret i en stor gryte. (Karamellmassen "vokser" når den begynner å koke, så den trenger litt ekstra plass.) Rør inn fløte og sirup, og rør til sirupen har løst seg opp. Ha i sukker og vaniljesukker, og kok opp under omrøring. Her er temperaturen viktig. IKKE kok på for høy varme. Det svir seg, bobler over, og blir bare kliss. Min komfyr har temperaturer fra en til seks, og jeg har den konsekvent på fire. Medium temp, med andre ord. Fortsett å røre nesten hele tiden mens karamellen koker. Fra å ha en beige farge vil den bli gradvis mørkere, og massen vil reduseres til en mer seig guffe. Ta karamelltesten* med jevne mellomrom, og når massen "består" testen, er den klar.

Ha massen over i en folie- og papirkledd form, og la den stivne. Før den er helt stiv skjæres/klippes den i biter. Ønsker du hardere karamell som er mer lik drops koker du den lengre. Jo lenger den koker, jo stivere blir den. Pakk bitene i cellofan (kjøpes i bokhandel), og gjør deg klar til å motta heder og ære.

Jeg har såvidt prøvd meg med smakstilsetninger. Har laget en batch med romessens som ble helt fantastisk gode, og har planer om å teste både kakao og havsalt.

*Karamelltesten: Ha en teskje av karamellmassen oppi et glass kaldt vann. Når det dannes en kule som kan formes med fingrene er karamellen klar.

[CENTER]
Her har sukkeret nesten smeltet, og massen begynner å bli varm.


Pannen, klar for å fylles.


Massen begynner å få karamellkonsistensen.


Formen er fyllt, og klar til avkjøling.


Ferdigklippede karamelldrops.

Masse karameller, ferdig innpakket i cellofan, og klare til å nytes.[/CENTER]


#21

SpetakkelRandi sa for siden:

Julens beste seigmenn.

30 plater gelatin ( 3 pakker)
1 kg sukker
5 dl vann
ca 15 dråper essens (eks ananas eller bringebær)
noen dråper konditorfarge (til passe farge)

Framgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 10 min. Kok opp sukker med 3 1/2 dl vann.
Kok opp resten av vannet (1 1/2 dl) og tilsett de oppbløtte gelatinplatene (klem ut det kalde vannnet først)! Tilsett denne oppløsningen i sukkerlaken og la dette koke på svak varme i 15 minutter.

Ta kjelen fra varmen og tilsett konditorfarge og essens (ulike smaksessenser fås kjøpt på apotek).
Hell oppløsningen i fukta former eller en liten langpanne/fat (20x30 cm). Settes kjølig til det stivner. Skjær opp i strimler og rull i sukker. Skjær/klipp i biter og pass på at alle sidene dekkes av sukker.

Oppbevares på tette glass, tørt og kjølig.


#22

Nera sa for siden:

Jeg laget trøfler med whisky i fjor, og selv om det var det mest klissete jeg noensinne har opplevd, var det verdt jobben. :D


#23

Pappalille sa for siden:

Jeg har helt glemt å finne frem oppskriften, og nå sover tidligere nevnte Bølle på det tidligere nevnte soverom igjen. Skal huske på oppskriften etterpå. :o


#24

Mandino sa for siden:

Mannen min lager verdens beste brente mandler. Vi lager også marsipankuler som vi dypper i mørk sjokolade og har en brent mandel på toppen.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Karamellene til Fibi er nydelige, vi laget en mengde i går og jeg har problemer med å holde meg unna altså.

Når det gjelder kokosmakroner har det søte liv en fantastisk oppskrift som jeg pleier å bruke:

kokoskaker med vaniljekrem


#26

Tuppen sa for siden:

Ingen jul uten Isets snickerskonfekt i hus. Den er fantastisk god, og anbefales på det varmeste. :hjerter:
Oppskrifta ligger i en tidligere julesnoptråd her inne, kan evt. finne den senere.


#27

Fibi sa for siden:

Enkle og gode kokosmakroner:

200 gram kokosmasse
200 gram melis
4 eggehviter

Alt røres sammen i en gryte, og varmes opp under omrøing på svak varme til det er klissete. Settes i topper, og stekes på 180 grader til de er litt gylne. Glutenfrie, melkefrie, seige og veldig gode.


#28

Bergensis sa for siden:

Eit must for oss (vel, egentlig for meg, må eg erkjenne) er peparmyntestenger. Melk og mel kokes til graut, melis knas inn og tilsettes nokre dråpar med peparmynteolje. Trillast til stenger, dyppast i smelta kokesjokolade (evnt. med Delfiafeitt) og drysses med kokos.

Dei siste åra har eg laga kuler. Dei er finare, held seg betre, lettare å lagre og smakar like godt. Skal sjå om eg finner eksakt oppskrift.

Skal også lage Baileyskuler. Sjå oppskrift på detsoteliv.no. Det er umogleg å kopiere derfra.


#29

Fibi sa for siden:

Jeg har nettopp rørt sammen fudge, og har den stående til kjøling i kjøleskapet nå.

Jeg brukte denne oppskriften, men tilsatte også ca halvannen teskje vaniljesukker med ekte vanilje:
397g can Carnation Condensed Milk
150ml (5fl oz) milk
450g (1lb) demerara sugar
115g (4oz) butter

Variations:
Add the following at the beating stage.

Rum and Raisin
Stir in 2tbsp of dark rum along with 115g (4oz) of chopped raisins.
Fruit and Nut
Stir in 85g (3oz) of mixed dried fruit and chopped nuts.
Chocolate
Stir in 175g (6oz) of melted plain chocolate

Method

Grease and base line an 18cm (7in) square tin with baking parchment.

Gently heat all the ingredients in a large, nonstick saucepan, stirring until the sugar dissolves.

Bring to the boil and simmer gently for 10-15 minutes, stirring continuously, until a temperature of 116ºC (240ºF) is reached on a sugar thermometer. Alternatively, test the fudge by dropping a little into a jug of cold water. If a soft ball is formed, the fudge is ready.

Remove from the heat. Beat until thick and grainy (about 10 minutes). Pour into the prepared tin and leave to cool. When cold, cut into squares.

Fudge can be stored for up to 1 month in an airtight container.

Kondensmelk fås kjøpt i invandrerbutikker og godt utstyrte dagligvarebutikker ala meny. Koster litt, men er SÅ verd det! Er billigere i innvandrerbutikkene, rundt 30 kr for en boks. Smaken er helt fantastisk,


#30

Fibi sa for siden:

Nå har jeg kuttet opp fudgen. Na-ha-ham! Jeg kunne muligens kokt den litt lengre, men smaken er fortreffelig!


#31

Dixie Diner sa for siden:

Steike perkele! Heter det kondensmelk, står det på boksen?


#32

Tuppen sa for siden:

Her er Isets oppskrift, hentet fra denne tråden: (mange andre gode oppskrifter der også :nam:) www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=28813

ISETS SNICKERS-KONFEKT

1 glass peanøttsmør, bør helst være crunchy type
2 dl lys sirup (går godt med mørk og altså)
1 dl sukker

2-3 dl kokosmasse
3 plater lys kokesjokolade (jeg har brukt Coop sin, er kjempegod, men melkesjokolade blir vel enda bedre!!)

Smelt sirup og sukker sammen i en gryte. Sukkeret bør være mest mulig smeltet så det ikke knaser i tennene.
Ha oppi glasset med peanøttsmør og kokosen og bland GODT sammen. Ha evt mindre kokos i om det blir for tykt (jeg tror jeg tok 3 dl i, men jeg målte ikke helt).

Ha alt utover i en liten papirkledd langpanne. Sett den i kjøleskapet i ca 15 minutter til det er helt hardt.
Smelt sjokoladen og hell den utover peanøttmassen. Bre den godt utover så den dekker massen helt. 3 plater er akkurat passe har jeg funnet ut, da smaker det best.

Sett det i kjøleskapet til det er helt stivt. Ta ut hele papiret med massen på, legg det på kjøkkenbenken og skjær massen i forkanter. Velg størrelse selv, men siden dette skal være litt konfektaktig, bør bitene ikke være større enn dobbelt så store som twist feks.

Legg dem lagvis med bakepapir i en kakeboks og oppbevar dem i kjøleskapet.


#33

Fibi sa for siden:

Sweetened condenced milk heter det. (Har linket til wiki i bloggen) Den søte gode greia jeg elsker å ha i teen.


#34

ItsOnlyMe sa for siden:

Denne skal med :nikker:


#35

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fant oppskriften her inne. :hyper: Skal lage dem i helgen, var og handlet peppermynteolje i dag.

www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=1921574&postcount=14


#36

Pappalille sa for siden:

Brente mandler, my way.

300 gram mandler
125 gram sukker
125 gram vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør

Bland vann, sukker, vaniljesukker og mandler i en stekepanne. Start på høy varme og senk til middels etterhvert. Vannet skal fordampe, så det er greit om det går litt kjapt. Det skal nå surre til alt blir helt hvitt og kornete, ha tålmodighet. Når det har nådd dette stadiet skal du ha i en god spiseskje smør. Skru gjerne opp varmen litt, og nå må massen i stekepannen røres rundt på hele tiden. Det tar litt tid, men alt blir etterhvert blankt, og det lukter lett brent. Det skal bli litt mørkt, men pass på så det ikke blir altfor brent, knekk brenner seg lett så pass på.

Hell alt over på et stekebrett med smurt bakepapir. Jeg bruker en god del smør her også. Fordel massen ganske jevnt utover så er det greit å knekke det fra hverandre når det er nedkjølt.

Brente mandler oppbevares i tett beholder, men ikke i kjøleskap.

Dette gir mellom 400 og 450 gram ferdige brente mandler.


#37

Tove sa for siden:

Er det noen som har en oppskrift på en troikalignende konfekt? Det hadde jeg hatt lyst å prøve!


#38

Hot Lips sa for siden:

Mmmm.... Jeg også! :hyper:


#39

Dixie Diner sa for siden:

Her .Jeg synes de der ser utrolig gode ut (og sjekk ut alle de andre fantastiske konfektene på den bloggen), og jeg har jo hjerteform til sjokolade også, egentlig isbitform fra Ikea, men de formene kan jo brukes til konfekt også og finnes i mange kule former.


#40

Flubby sa for siden:

La ut denne på bloggen, men kan jo legge den her også. Disse er fantastisk gode og har helt riktig konsistens, og er utrolig enkle å lage.

Hjemmelaga marshmallows

9 plater gelatin bløtlegges i 140 ml vann

450 g farin
1 ss flytende glukose
200 ml vann

Dette kokes opp på maks varme og det skal koke inn til blandinga er 127 grader. Når temperaturen er riktig, klemmes vannet av gelatinplatene, og de legges forsiktig i sirupen. Det vil boble opp, så pass på fingrene, det er varmt!

Stivpisk to store eggehviter. Fortsett å piske mens den varme sirupen helles i en tynn stråle. Ha i 1 ts vaniljeekstrakt (eller essens). Fortsett å piske i ca 10 minutter til blandingen holder fasongen på vispene.

Smør en form (20x30) med et tynt lag olje. Sikt en blanding av melis og maisstivelse over formen. Vær raus, vi vil ikke at sukkermassen skal klistre seg i kantene. Hell deretter sukkermassen i formen, jev den ut med en fuktig kniv. Sikt melis/maisenna over toppen, la stå i minst en time til marshmallowen har stivnet. Sikt melis/maisenna over et bakepapir, og hvelv formen. Skjær i biter som vendes i melis og maisenna nok en gang. Personlig foretrekker jeg å vende i maisenna med bare bittelitt melis for at det ikke skal bli for søtt.
Oppbevares tørt, i en tett boks. Nam-nam :)

Disse er megagode hvis de tres på spyd med friske jordbær.


#41

Tove sa for siden:

OI! Takk. Må se om jeg får prøvd disse! Ellers skal jeg spare oppskriften til neste jul. :)


#42

Bergensis sa for siden:

Peparmyntestenger (dvs. kuler her i huset).

Kok graut av 50g kveitemjøl og 1 dl mjølk.
Avkjøl
Kna inn 1/2 kg melis og 6 dråpar peparmynteolje.

Trill kuler evnt. fingertjukke stenger og del opp.

Smelt 1 plate kokesjokolade (mørk) og 50g delfiafeitt. Avkjøl dette til det er lunkent.

Dypp kulene/stengene i sjokolade og rull i kokos.

Tips:
Bruk litt mindre delfiafeitt.
Smelt sjokoladen i vannbad.
Ikkje sikkert det er nødvendig med all melisen. Deigen kan fort bli for tørr og såleis vanskelig å jobbe med.
Strø kokosmasse på ei bakeplate med matpapir på, legg kulene/stengene på og strø kokos over. Legg dei over på ny bakeplate med matpapir og set i kjøleskap eller ut i kulden. Etter kort tid er dei klare for å kakeboksen. Bør oppbevarast kjølig.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal absolutt lage disse peppermyntestengene, men er kokosen særlig viktig? Jeg elsker kokos, men følte litt for å lage disse uten. Kan jo lage noen med og noen uten og se hva jeg liker best.


#44

Erica sa for siden:

Nå har jeg laget fibi sine fudge, og de ser veldig fine ut. :) Første gang jeg faktisk får til fudge, de andre gangene jeg har prøvd har det bare endt med noe smulete greier, men dette her så veldig lovende ut. Takk for oppskrift!


#45

Bergensis sa for siden:

Tja, eg er ingen fan av kokos, men synes det er eit must her. Svigermor hadde kakestrø på nokon. Det funkar sikkert det også.


#46

Skilpadda sa for siden:

Jeg har laget appelsinkonfekt etter oppskriften på Det søte liv, og de er veldig gode, men noe forferdelig kliss å lage. :knegg: Dessuten strevde jeg en del med å vurdere når sukkerlaken hadde kokt nok inn, for det er umulig å vite hvor tykk/seig den blir når den er avkjølt før den faktisk er avkjølt. Men nå har jeg litt erfaring til neste gang, i alle fall.


#47

Bayone sa for siden:

Jeg laget disse nå, men har sikkert kokt dem litt for kort for de ble litt for myke. Men smaken var super! En annen ting var at de satt fast i papiret :( Måtte pirke av papiret en remse om gangen. Kan det ha noe med at jeg bare kledde formen med matpapir? Hadde hverken bakepapir eller alu folie tilgjengelig.


#48

Skilpadda sa for siden:

Matpapir funker dårlig, ja. Bakepapir er tingen.


#49

Bayone sa for siden:

Bra det var det som var problemet og ikke noe annet jeg hadde gjort feil. Var tom for bakepapir og alufolie og kunne ikke kjøre fra den kokende karamellmassen :p


#50

Skilpadda sa for siden:

Mulig det hadde fungert å smøre med rikelig med olje? Men jeg vet ikke, jeg har ikke prøvd det selv.


#51

Dixie Diner sa for siden:

Karamellene var i hvert fall ikke noe problem å få av da vi brukte bakepapir. Men de satt litt fast i cellofanen, noen av dem.

Bergensis: HJELP, jeg har laget deigen til peppermyntestengene nå, men den ble jo veldig klissete, altfor klissete til å lage kuler eller stenger av? Jeg brukte nøyaktige mål fra oppskriften. Nå har jeg satt massen i kjøleskapet for å stivne mer, men jeg er redd det blir en veldig sen kveld i dag ja ... Sukk. Hva skjedde?


#52

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde mer melis i og da gikk det greit. Kulene seg litt sammen da, men nå ligner de litt på den der "Mintkaka". :nam: Jeg satte dem i fryseren litt, og skal ha sjokolade og kokos på snart. Røra var fantastisk, smakte jo faktisk som Mintkaka og! Elinblu hadde nok likt disse, er det ikke hun som elsker Mintkaka? Slafse! Jeg fikk ca. 60 stk men må lage ny porsjon allerede i morgen tenker jeg. :knegg:

Glem bountykulene, disse var sinnssykt mye bedre!


#53

Enhjørning sa for siden:

Baileyskuler:

500 g marsipan
1 dl Baileys
Melis
Kokesjokolade
O'boy

Bland Baileys, marsipan og melis til ønsket konsistens.
Trill kuler som du dypper i smeltet sjokolade og ruller i O'boy.
Enjoy. :glis:


#54

Vito sa for siden:

Jeg har også laget baileyskuler, men jeg tok den enkle varianten og blandet så mye baileys inn i marsipanen jeg bare fikk til, trillet kuler og dyppet i mørk sjokolade, og rev mørk sjokolade over der igjen.
Så, med andre ord droppet jeg melis og O'boy. :knegg:

Gubben var forøvrig smørblid og fornøyd med sine cognackuler laget på samme måte.

Forresten brukte jeg marsipanen fra IKEA med 60% mandler. Den var fantastisk god!!


#55

Dixie Diner sa for siden:

Var den? Good! Jeg kjøpte en i forrige uke, ligger i skuffen. Odense skryter jo av at de har høyest mandelinnhold på markedet med sine usle 50 %. :humre:


#56

Vito sa for siden:

Jeg var i utgangspunktet skeptisk, men her totalt overbevist! Og lykkelig for at jeg kjøpte to i samme slengen. :D

Men, de som liker det søtere enn søtes vil nok foretrekke odense.


#57

ItsOnlyMe sa for siden:

Kan man bruke kransekakemasse i stede for marsipan.... eller blir det bare rart?


#58

ItsOnlyMe sa for siden:

Flytende glukose? Hvor kjøpes det?


#59

Vito sa for siden:

Tja, si det. Teste ut med et par kuler kanskje?


#60

Fibi sa for siden:

Her er forresten kakaopinnene mine. :kry:


#61

tinkadott sa for siden:

Hvordan oppbevarer dere baileyskuler? Klistrer de deg sammen??


#62

Bergensis sa for siden:

¨

Beklagar, har ikkje sett SOS-meldinga di før no, men ser jo at det har løyst seg. Mel- og melkgrauten bør vere kald før du knar inn melisen. Men eg har gjort begge deler.

Me dyppa dei i sjokolade rett etter at me forma kulene.

Gode er dei, uansett fasong.

Eg har lagd Oreo-kulene, men kuler vart det ikkje. Ruker? Dærtar? Det såg ikkje mykje pent ut, men gode var dei.


#63

Tove sa for siden:

Jeg brukte en sprøytepose. Det fungerte godt, og det ble omtrent kuler. :)


#64

Bergensis sa for siden:

Smart!

Mine kuler sveitta, dvs. dei har fuktighet på seg. Det har eg ikkje opplevd på andre typar konfekt. Er det pga. at eg droppa Delfiafeittet?

Så prøvde eg å smelte kvit sjokolade for å dekorere rukene litt. Smelta sjokoladen i vannbad på svakare varme enn eg ville brukt på vanleg kokesjokolade. Det har eg høyrt er viktig med kvit sjokolade, for den tåler varmen dårlegare. Det vart berre ein tjukk saus som ikkje kunne brukast til noko. Guffa opp varmen utan hell. Siste forsøk var mikroen, men det størkna massen totalt. Kva gjorde eg galt?


#65

Dixie Diner sa for siden:

Apoteket.

Når det gjelder å smelte kokesjokolade til dypping, hvordan får dere sjokoladen tynn nok? Min blir alltid tykk, på en måte. Hvis sjokkisen blir tynn og rennende nok blir det jo penest og da holder det med små mengder sjokolade. Jeg får aldri nok mengde siden den blir så tykk. Jeg liker ikke å bruke delfiafett, synes ikke sjokoladen blir så god i konsistensen og den svetter så fort da, men mulig det er eneste måte å få den tynn og rennende på?


#66

Bergensis sa for siden:

Min kokesjokolade sveitta så det holdt, utan Delfiafeitt. Eg trudde det var mangelen på Delfiafeitt som gjorde at den sveitta.


#67

Bergensis sa for siden:

Kjøleskap i plastboksar. Mine må tørkast av med tørkepapir pga. sveitting. Irriterande.


#68

Dixie Diner sa for siden:

Hmm. Jeg tror egentlig den svetter uansett, for den svettet litt nå og jeg husker den svettet godt med delfiafett. Men konsistensen blir best uten synes jeg, jeg liker når den har god sjokoladekonsistens og ikke blir myk, på en måte. Men jeg kan jo bruke LITT delfiafett.


#69

Hot Lips sa for siden:

Jeg lar sjokoladen stå over vannbadet (tar det av plata, altså) helt til jeg er ferdig med dyppingen. Må være lynkjapp, men det blir ganske tynt. Sjokoladelaget blir jo også tykkere når du har konfekten i fryseren før dypping, Iset. :dulte:


#70

Enhjørning sa for siden:

Ble ikke det usannsynlig klissete?


#71

Enhjørning sa for siden:

Mine ligger i hvert fall pent og rolig på brettene sine nå.
Men de klistret meg godt sammen mens jeg holdt på med dem, ja. :knegg:

(Men, alvorlig: Sjokoladen stivner vel? Om man har dem i kjøleskapet, går det vel bra?)


#72

Dixie Diner sa for siden:

Jammen jammen, hvis jeg ikke har den i fryseren så løser den seg opp når jeg dypper. :leppe: I hvert fall bountyen. Men mulig det går bedre om jeg kan dyppe lynkjapt oppi i stedet for å måtte være mer grundig.


#73

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker to skjeer når jeg dypper. Legger kulen som skal dyppes i en skje med sjokolade, ruller den og heller sjokolade over med den andre skjeen, og bruker en av skjeene til å kjapt slippe kulen ned på bakepapiret, helst uten å helle altfor mye sjokolade ut sammen med kulen.


#74

Dixie Diner sa for siden:

Det er det jeg også gjorde sist og det gikk forsåvidt greit, men sjokoladen var ikke tynn nok, så jeg brukte for mye sjokolade og det rant ikke skikkelig av og ble bare kliss. Det ble godt da, men forferdelig mye sløsing med sjokolade, egentlig, og de ble ikke så fine. Jeg liker at de er litt fine når jeg skal servere dem og/eller gi dem i gave. Hmmfr.


#75

Skilpadda sa for siden:

Jeg smeltet sjokoladen i mikrobølgeovn, og den ble veldig tyntflytende og fin - holdt seg flytende ganske lenge også. Jeg mikrobølget den til ikke riktig alt var smeltet, og rørte så i den til alt var flytende.


#76

Dixie Diner sa for siden:

Jeg prøver igjen, hehe. Gir meg ikke! Nå har jeg forresten vært og kjøpt en sånn sjokoladefondue-gryte med telys under, så jeg skal teste den ut i morgen. Med den holder jo sjokoladen seg varm hele tiden.


#77

Bayone sa for siden:

Drar frem igjen denne til jul jeg. Her var det mange oppskrifter som skal prøves til jul :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.