Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pølsebrød

#1

Bayone sa for siden:

Har tenkt å bli litt flinkere å lage mat fra bunnen av og da trenger jeg en god oppskrift på pølsebrød og hamburgerbrød? Både grove og fine hvis dere har :jupp:


#2

Harriet Vane sa for siden:

Fine:

1 kilo hvetemel
50-100 g mykt smør
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss sukker

6 dl melk + vann til 38 C væske

Bland alt det tørre med smøret og kjør i kjøkkenmaskinen til smøret er godt utblandet.

ha i væske og kjør til smidig deig. Heves i 40-60 minutter. del opp i 80-100 g emner og trill til pølsebrød, etterhev i 40 minutter og stek på 225 C i 10-15 minutter, så de er gylne og fine. pensle evt med egg og strø på frø, eller bare rull emnene i sesamfrø.

For grov deig, bytt ut 400 g fint hvetemel med 200 g. grovt sammalt hvetemel og 200 g havregryn. Eller hva du nå har for hånden. Ellers er det det amme som ovenfor.


#3

Bayone sa for siden:

Tusen takk :blomst:

Da skal jeg ta med ungene på baking i helga :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.