Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Franske makroner

#1

Nextlife sa for siden:

Jeg har fått det for meg at dette må jeg lage. Problemet er at jeg har en nøtt/mandelallergiker i hus, så da utgår alt av slikt (det skal være mandelmel i røren). Vanligvis pleier jeg å erstatte mandler/nøtter med enten solsikkekjerner, havregryn eller kokos, men er litt usikker på det i denne oppskriften ettersom det skal være så finmalt og tørt som mandelmel er.
Noen som har synspunkter eller erfaringer?


#2

Koma sa for siden:

Hmm, jeg har ikke prøvd å lage selv, men jeg elsker makronene fra Pascal. Og jeg kan liksom ikke helt forestille meg hva som skal erstatte mandler? Jeg ville laget de med mandler og spist dem når allergikeren hadde lagt seg. :løsningsorientert:


#3

Nextlife sa for siden:

Allergien er av en såpass alvorlig art at det nok ikke er et alternativ.


#4

Fibi sa for siden:

Oppskrift er påkrevd. :nemlig:


#5

Koma sa for siden:

www.klikk.no/mat/spise/article460025.ece
Her er Pascal sine.

Nextlife: OK. Da vet jeg ikke. Jeg innbiller meg ihvertfall at det blir en helt annen kake uten mandler. Men fyllet passer sikkert med en masse annen kjekstype. Mums.



#7

Nextlife sa for siden:

Jo, men jeg har jo god erfaring i å bytte ut mandlene i all verdens bakverk med solsikkjerner, men var litt tvilende her ettersom jeg ikke får malt kjernene helt til mel, og at de virker fetere enn mandler.
Hmm, ikke lett, men jeg tror jeg skal forsøke.


#8

Koma sa for siden:

Lykke til! Jeg skulle gjerne bakt makroner til jul, og vurderte det litt, men synes det høres veldig omstendelig ut. Hvis du går på www.detsoteliv.no og søker på makroner står det masse tips for å få det til. (dog med mandler).


#9

Nextlife sa for siden:

Da kan jeg endelig oppdatere denne tråden :D

Det funket kjempebra å bruke solsikkkjerner. Siden de er så små og flate gikk det ikke å male i mandelkvern, men jeg stavmikset de, og siktet slik at bare det mest finmalte falt gjennom.
I mange oppskrifter står det at eggehvittene skal ligge 1 døgn i romtemperatur, det skjer ikke her når man plutselig bestemmer seg for å bake, men jeg lot skåla med eggehviter stå i varmt vann i 10 minutter.
De jeg lagde ble minimacroner, ettersom jeg brukte en femmer som mal på størrelsen, så neste gang skal de lages større.
Det ble litt kluss med stekingen, det første brettet jeg satte inn fikk definitivt ikke macronform, men ble litt mer vulkanaktige :knegg:
De to neste brettene ble imidlertid helt perfekt, uten at jeg helt vet hvorfor.
Med sjokoladeganache som fyll ble det tilløp til franske følelser her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.