Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Selskap for 20 - what to servere?

#1

Blondie sa for siden:

Vi skal arrangere 3-årsdag og vi blir ca 20 stk med stort og smått. Hva serverer vi egentlig? Vi har ikke bordplass til alle, så løsningen tidligere har vært minipizzaer (sinnsykt mye jobb) og spekemat (litt kjedelig).

Noen som har noen glirende forslag til god mat som det ikke tar hele helgen å lage?


#2

Benzo sa for siden:

Pølse i lompe/brød. :enkel:


#3

Maverick sa for siden:

Risensgrynsgrøt. Med mandel.


#4

Honda sa for siden:

Rundstykker med pålegg.
Jeg har brukt å sette ut usmurte rundstykker, smør og pålegg på et bord og så forsyner de seg de som vil ha


#5

Niobe sa for siden:

Spekemat er ikke kjedelig!

Pastasalat?
Lasagne?
Grøt?


#6

Blondie sa for siden:

Næsj, det er ikke mat i min bok. :sparke:

Kunne funket, men mannen hater grøt.

Hm, vurderer.

Og Niobe, spekemat er kjedelig i år fordi vi hadde det i fjor. Enig i at det er grisegod mat. (dessuten har vi et helt år fått pepper av enkelte i familien som var misfornøyde med at det ikke ble servert varm mat).


#7

Maverick sa for siden:

Mannen kan spise brødskiver.

De enkelte andre kan spise pepper.


#8

Tjorven sa for siden:

Vi har laget gigantiske porsjoner med pasta bolognese. Servert med brød og smør til. Det kan lages klar dagen i forveien og bare varmes opp.


#9

Chablis sa for siden:

Lasagne med rundtstykker til.


#10

Señora sa for siden:

Biff Stroganoff

Sodd

Lapskaus

Mims magiske cæsarsalat


#11

Kaprifol sa for siden:

Jeg ville gjerne fått servert spekemat en gang i året hos deg! Stas med spekemat. :nemlig:


#12

M@M sa for siden:

Vi har ofte servert suppelapskaus med pølsebiter i. Det tar litt tid å kutte opp alle grønsakene, men den kan jo lages dagen før.


#13

Blondie sa for siden:

Lapskaus er jo litt bænkers, men det har vi til gjengjeld hatt ofte tidligere. (storebarna har sommerbursdag, mye enklere med meny ute!) Cæsarsalat høres igrunnen veldig lurt ut. :gruble:


#14

Røverdatter sa for siden:

Pizzasnurrer er litt enklere enn minipizza. Eller innbakte horn med godt fyll.


#15

Elisabet sa for siden:

Innbakte horn. Enkelt og servere og tar ikke plass på bordet og kan fint spises på liten plass. Jeg serverete det sist vi hadde familiebursdag. Baker alt ut ferdig og steker rett før og litt underveis. Helt ferske. Kjempegodt. :nam:


#16

Blondie sa for siden:

Hm, ja. Og kanskje litt salat til å ha ved siden av? (blant annet til meg, som er lavkarber. :knegg: )


#17

Chanett sa for siden:

Lasagne eller tacobord med nachos, tacopai og god salat. Ja, eller kyllingsuppe med hjemmebakt brød.


#18

Blondie sa for siden:

Hjemmebakt brød. :humre:


#19

Stikka sa for siden:

Fajitas/nachos. Lett å lage og alle kan blande slik de lyster. Kjøttdeig kan stekes i ovnen, ev. dagen i forveien og bare varmes opp. Ellers er det jo å åpne bokser og skjære grønnsaker. Nachos helles bare i skåler og lefsene varmes i micro. Bruker ikke skjell. Vi har ofte det i selskap når vi er 30+ og skal ha det lettvint.


#20

maggypop sa for siden:

Jeg slår et slag for suppe. Jeg har vært i bursdager hvor det har blitt servert f.eks tomatsuppe og sodd, så kan man velge. Det behøver ikke være hjemmelaget, men en tomatsuppe kan for eksempel spisses med litt fløte og krydder. Enkelt-penkelt.


#21

Dragen sa for siden:

Mannen enten lage maten eller spise det han får - de andre kan stappe pepperen en viss plass. Ærlig talt!


#22

mkj sa for siden:

Suppe, god vintermat det!

Gjerne en minestronevariant. Og du fikser å lage en focaccia (hvordan det nå skrives) Bruker du oppskriften til Iset så kan det ikke slå feil. Man røre det bare sammen og heller i en stor langpanne.


#23

mkj sa for siden:

Ja, og de som sutrer over spekemat, det er ikke sikkert jeg hadde invitert de igjen, eller i hvertfall hadde jeg ikke brydd meg om det!


#24

Dragen sa for siden:

Spekemat er jo kjempegodt.


#25

Blondie sa for siden:

Blir litt vanskelig å ikke invitere nærmeste familie. :knegg: Jeg klarer jo å bake brød, men motivasjonen er jo ikke helt på topp når jeg ikke spiser det selv.


#26

Dragen sa for siden:

Kjøp brød. Server noe fødselsdagsbarnet og du liker. :værsågod:


#27

Rug sa for siden:

Suppe med godt brød er deilig. Vi har også i flere år kjørt Mims fajitas, suksess i det gamle huset der alle 25 gjestene måtte oppholde seg på litt over 30 kvadrat. Veldig godt, alle kan lage maten etter egen smak (anbefaler å lage egen salsa og guacamole), og det er varm mat som kan holdes i hendene og ikke krever full borddekking.


#28

Blondie sa for siden:

Men fajitas, man trenger vel et bord? Vi har seriøst ikke bordplass til mer enn sju av gjestene. Vi har pleid å bruke spisestuebordet til servering og strødd masse stoler rundt omkring.


#29

Hyacinth sa for siden:

Du kan be dem drite og dra.

Hilsen Sur I Dag.


#30

Anda sa for siden:

Husker jeg en lignende, men mildere tråd fra i fjor?

Server det du har overskudd til. Om mannen ikke vil ha grøt, får han lage noe sjøl. At noen sutrer over manglende varmmat, er virkelig, inderlig, deres eget problem. Ikke ditt. Aldri ditt.

For min egen del baker jeg gjerne en langpanne med focaccia, og en eller annen gryterett (kyllinggryte/finnbiff). Da har alle noe de kan spise seg mette på. Men det krever jo en viss form for seating, da.

Hva ønsker bursdagsbarnet seg, da?


#31

Blondie sa for siden:

Helt sikkert. Muligvis fra sommeren også. :knegg: Vi er færre i år da. ( :sukk: )

Luftsuppe og venteboller? :knegg:

Mat, antar jeg, hun fyller 3 og er altetende.


#32

Røverdatter sa for siden:

Hvis jeg ikke gidder å lage mat i ungenes familiebursdagsselskaper så inviterer jeg bare til kaffe og baker et par kaker. Må det være varm mat da?


#33

Anda sa for siden:

Vet det, det er synd dere er færre. :klemme:

Men bortsett fra det; server suppe og brød/boller/rundstykker, da. Som mannen din har handlet og varmet.


#34

TheVoice sa for siden:

Jeg tenker det er superkoselig med grøt nå, og mandel i - og en marsipangris med rød sløyfe til den som finner mandelen.

Ellers støtter jeg varm suppe, f eks sodd. Det er jo så godt! Enkelt også :jupp:

Attåt grøten kan man jo også ha litt saltmat i form av spekemat! og en kurv med rundstykker for den som ikke er så hipp på grøt! ungene elsker jo grøt (iallfall de fleste).

Ellers er kyllingpastasalat med foccatia og gresk dressing (type knorr :knegg:) kjempegodt!!!!!! Kyllingene steker du i ovnen, og grønnsakene kjøpes i høy grad ferdig kuttet... vpila-- færdig!! :)

Ellers, selv om du allerede har sagt nei, hvor kult er det ikke å lage pølsebod da?? Med masse herlige attåt ting som løk, sprøstekt løk, rekesalat, potetsalat (hjemmelaget?), innbakte pølser osv. D er jo ståmat de luxe... og en provosorisk pølsebod gjør det spennende for barna :jupp:


#35

mkj sa for siden:

Jeg hadde garantert servert pølser om det var så mange at vi ikke kunne sitte ved dekket bord. GARANTERT.

Hadde kanskje klint til med to typer da. En stor kjele med wiener, samt noen litt gode 'grillede' pølser (altså stekt i stekepanna)


#36

TheVoice sa for siden:

Jeg kjenner forresten at de som kommenterte at det ikke var varm mat.... :gaah:..... ja, det hadde ikke gjort meg mye om de ikke kunnet komme... maaakan!


#37

Røverdatter sa for siden:

Helt enig. :sur: Tror jeg kunne funnet på å servere smågodt og potetgull av ren trass. Eller et par bokser med is og sjokoladesaus i flaske ved siden av.


#38

mkj sa for siden:

Egentlig synes jeg ikke det heller. Om de er så jævla frekke, så kan du fortelle dem at du ikke ba dem, da du ikke trodde de ville sette pris på maten


#39

Blondie sa for siden:

Pølser er ikke kult, det er rett og slett ikke mat for meg. :sparke: Middag må det nesten være, flere av gjestene kommer langveisfra. Det er i januar altså, så midt i grøtsesongen blir det ikke. Spekemat og rømmegrøt er jo en variant å tenke på...


#40

mkj sa for siden:

Sodd er kanskje det letteste da. Ferdigspann, 4 spann og kok et lass med poteter og gulrøtter. Og kanskje et par ekstra pakker kjøttboller.

Og det må da vel alle like? Og det er varmt, og det er ikke pølse.


#41

Stikka sa for siden:

Jeg fyller kjøkkenbordet med maten og så sitter/står folk der det passer/er stol.


#42

Malama sa for siden:

Spekemat er nam. Men jeg hadde blitt litt lei meg om der ikke var alternativer i år... siden jeg som gravid ikke kan spise slikt, så ta hensyn til det dersom der er gravide blandt gjestene...?


#43

Rug sa for siden:

Jeg setter maten på kjøkkenbenken, så får små gjester prioritert sitteplass ved bordet. Det varme fyllet kan dermed stå i kasseroller på komfyren, slik at det faktisk holder seg såpass at osten blir gjennomvarm når man forsyner seg.


#44

Blondie sa for siden:

Gravide finnes ikke i vår familie, men takk for innspill!



#46

Anda sa for siden:

Spekemat og rømmegrøt er kjempegodt. Kjør på - beslutning tatt.


#47

Malama sa for siden:

Da synes jeg egentlig at om du kombinerer grøt, spekemat og kanskje flatbrød/rundstykker til dem som ikke synes om grøt, så har du dekket varmt, salt, og enkelt i en operasjon. Grøten står på ovnen, spekemat og evt flatbrød/rundstykker ved siden av, så har du frigjort det bordet du pleier bruke til servering også :) Bordplass til alle har du ikke, men dette klarer folk fint å balansere litt, tenker jeg?


#48

Jeanett sa for siden:

Hva med taco gryte? Vi lagde det i familie bursdag sist. ( vi var 26 stk )
Vi serverte med salat, tortilla skjell, fetaost, avokado og rømme. Alt ble borte og det var en knall suksess.


#49

millact sa for siden:

Jeg hadde laget noen lasagner kvelden før og halvsstekt. Server med salat til og evt baguetter. Ellers hadde jeg laget en god gryterett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.