Vi skal arrangere 3-årsdag og vi blir ca 20 stk med stort og smått. Hva serverer vi egentlig? Vi har ikke bordplass til alle, så løsningen tidligere har vært minipizzaer (sinnsykt mye jobb) og spekemat (litt kjedelig).
Noen som har noen glirende forslag til god mat som det ikke tar hele helgen å lage?
Og Niobe, spekemat er kjedelig i år fordi vi hadde det i fjor. Enig i at det er grisegod mat. (dessuten har vi et helt år fått pepper av enkelte i familien som var misfornøyde med at det ikke ble servert varm mat).
Lapskaus er jo litt bænkers, men det har vi til gjengjeld hatt ofte tidligere. (storebarna har sommerbursdag, mye enklere med meny ute!) Cæsarsalat høres igrunnen veldig lurt ut. :gruble:
Innbakte horn. Enkelt og servere og tar ikke plass på bordet og kan fint spises på liten plass. Jeg serverete det sist vi hadde familiebursdag. Baker alt ut ferdig og steker rett før og litt underveis. Helt ferske. Kjempegodt. :nam:
Fajitas/nachos. Lett å lage og alle kan blande slik de lyster. Kjøttdeig kan stekes i ovnen, ev. dagen i forveien og bare varmes opp. Ellers er det jo å åpne bokser og skjære grønnsaker. Nachos helles bare i skåler og lefsene varmes i micro. Bruker ikke skjell. Vi har ofte det i selskap når vi er 30+ og skal ha det lettvint.
Jeg slår et slag for suppe. Jeg har vært i bursdager hvor det har blitt servert f.eks tomatsuppe og sodd, så kan man velge. Det behøver ikke være hjemmelaget, men en tomatsuppe kan for eksempel spisses med litt fløte og krydder. Enkelt-penkelt.
Gjerne en minestronevariant. Og du fikser å lage en focaccia (hvordan det nå skrives) Bruker du oppskriften til Iset så kan det ikke slå feil. Man røre det bare sammen og heller i en stor langpanne.
Blir litt vanskelig å ikke invitere nærmeste familie. :knegg: Jeg klarer jo å bake brød, men motivasjonen er jo ikke helt på topp når jeg ikke spiser det selv.
Suppe med godt brød er deilig. Vi har også i flere år kjørt Mims fajitas, suksess i det gamle huset der alle 25 gjestene måtte oppholde seg på litt over 30 kvadrat. Veldig godt, alle kan lage maten etter egen smak (anbefaler å lage egen salsa og guacamole), og det er varm mat som kan holdes i hendene og ikke krever full borddekking.
Men fajitas, man trenger vel et bord? Vi har seriøst ikke bordplass til mer enn sju av gjestene. Vi har pleid å bruke spisestuebordet til servering og strødd masse stoler rundt omkring.
Husker jeg en lignende, men mildere tråd fra i fjor?
Server det du har overskudd til. Om mannen ikke vil ha grøt, får han lage noe sjøl. At noen sutrer over manglende varmmat, er virkelig, inderlig, deres eget problem. Ikke ditt. Aldri ditt.
For min egen del baker jeg gjerne en langpanne med focaccia, og en eller annen gryterett (kyllinggryte/finnbiff). Da har alle noe de kan spise seg mette på. Men det krever jo en viss form for seating, da.
Jeg tenker det er superkoselig med grøt nå, og mandel i - og en marsipangris med rød sløyfe til den som finner mandelen.
Ellers støtter jeg varm suppe, f eks sodd. Det er jo så godt! Enkelt også :jupp:
Attåt grøten kan man jo også ha litt saltmat i form av spekemat! og en kurv med rundstykker for den som ikke er så hipp på grøt! ungene elsker jo grøt (iallfall de fleste).
Ellers er kyllingpastasalat med foccatia og gresk dressing (type knorr :knegg:) kjempegodt!!!!!! Kyllingene steker du i ovnen, og grønnsakene kjøpes i høy grad ferdig kuttet... vpila-- færdig!! :)
Ellers, selv om du allerede har sagt nei, hvor kult er det ikke å lage pølsebod da?? Med masse herlige attåt ting som løk, sprøstekt løk, rekesalat, potetsalat (hjemmelaget?), innbakte pølser osv. D er jo ståmat de luxe... og en provosorisk pølsebod gjør det spennende for barna :jupp:
Jeg kjenner forresten at de som kommenterte at det ikke var varm mat.... :gaah:..... ja, det hadde ikke gjort meg mye om de ikke kunnet komme... maaakan!
Helt enig. :sur: Tror jeg kunne funnet på å servere smågodt og potetgull av ren trass. Eller et par bokser med is og sjokoladesaus i flaske ved siden av.
Pølser er ikke kult, det er rett og slett ikke mat for meg. :sparke: Middag må det nesten være, flere av gjestene kommer langveisfra. Det er i januar altså, så midt i grøtsesongen blir det ikke. Spekemat og rømmegrøt er jo en variant å tenke på...
Spekemat er nam. Men jeg hadde blitt litt lei meg om der ikke var alternativer i år... siden jeg som gravid ikke kan spise slikt, så ta hensyn til det dersom der er gravide blandt gjestene...?
Jeg setter maten på kjøkkenbenken, så får små gjester prioritert sitteplass ved bordet. Det varme fyllet kan dermed stå i kasseroller på komfyren, slik at det faktisk holder seg såpass at osten blir gjennomvarm når man forsyner seg.
Da synes jeg egentlig at om du kombinerer grøt, spekemat og kanskje flatbrød/rundstykker til dem som ikke synes om grøt, så har du dekket varmt, salt, og enkelt i en operasjon. Grøten står på ovnen, spekemat og evt flatbrød/rundstykker ved siden av, så har du frigjort det bordet du pleier bruke til servering også :) Bordplass til alle har du ikke, men dette klarer folk fint å balansere litt, tenker jeg?
Hva med taco gryte? Vi lagde det i familie bursdag sist. ( vi var 26 stk )
Vi serverte med salat, tortilla skjell, fetaost, avokado og rømme. Alt ble borte og det var en knall suksess.