Jeg surret løk, hvitløk, gulrot og stangselleri, hadde oppi en boks økologiske tomater og noen ferske, og kokte i en times tid. Tilsatte god kyllingfond, salt, pepper og en klype sukker. Til tross for sukker, gulrot og langkoking får jeg altså bare sure tomatsupper, såpass at min nesten altetende sjuåring (som tross alt spiste opp) lurte på om jeg måtte ha litt mer salt i neste gang, kanskje? :humre:
Jeg koker min i kanskje et kvarter, men den blir ikke sur. :hmm:
Jeg bruker denne oppskriften. Vet ikke om du har i melk eller fløte, men jeg synes det demper litt av syrligheten i hvert fall.
Foreløpig leder olivenojle som forklaring, jeg freste grønnsakene med bare en skvett olje. Hadde i en dæsj matfløte. Det er mulig den ikke kokte i fullt en time, skrudde ned da jeg gikk til barnehagen. Men mer olje, altså? :gruble:
Min erfaring er at tomatene i billigboksene (hvis du bruker hermetisert) er surere og av dårligere kvalitet enn den dyrere varianten. Har god erfaring med blandt annet Mutti. Lengre koketid og mer olivenolje er også gode tips.
Jeg lager en liten jevning med hvetemel og h-melk og har i tomatsuppa. Det er gir en veldig rund smak.
Når jeg har god tid putrer jeg løk, gulrot, tomat og olje helt til det nesten steker og oljen skiller seg fra tomatene. Da blir den ikke sur, men søt i smaken. Trenger ikke sukker.
Jeg koker heller ikke lenge, og har oppi hvitløk, hermetiske tomater, ferske cherrytomater , vann og av og til gulrot. Freser hvitløken i olivenolje. Den blir søt og god, har ikke sukker i heller. Det er ikke stangsellerien som lager litt spesiell smak, da?
Mannen sier styr unna Coop sine, og de må være uten smak (de med smak, feks hvitløk, er fæle). Vi liker godt Gardner fra bla. Rimi. De er billige, men gode. Og italienske plommetomater på boks, husker ikke hvilke merker det er, men de fleste er gode, tror jeg. Men vi bruker mest Gardner.
Jeg er litt usikker. Husker ikke helt hvordan de er. Jeg tror egentlig jeg har brukt det meste, og det har blitt godt hver gang. Mannen er mer kresen enn meg på sånt.
Hm. Jeg har brukt stangselleri mange ganger før, jeg tror ikke det er det som gjør det. De vanlige Coop sine er ikke gode, men jeg har brukt Änglamark sine og fått godt resultat.
Jeg har nemlig fått det til før, men bare omtrent 30 prosent av gangene. Kanskje jeg har snakket litt for strengt til tomatene, slik at de ble sure? (Hoho, måtte bare...)
Når jeg tenker meg om, har jeg nok brukt passerte tomater noen av de vellykkede gangene. Men det burde vel ikke være avgjørende for smaken, så egentlig?
Hmm. Jeg bruker helt tilfeldige tomater på boks, og synes aldri suppa er særlig sur. Jeg bruker Dixie sin oppskrift og synes at raspet gulerot er nok til å gjøre den søt nok. Kanskje kan det være at jeg tar oppi for mye fløte? :humre: Eller at vi rett og slett er blitt vandt med den litt syrlige smaken og ikke vet at den faktisk kan smake langt bedre med riktige tomater? Tror jeg må lage tomatsuppe igjen en dag snart, vesla er veldig glad i den.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.