Benzo sa for siden:
Håhå, dette er skikkelige godsaker. Enkle å lage, supert å ha med deg barna til å trille kulene. Får ikke kopiert fra Det søte liv, men ligger under "konfekt" eller søk på Bountykuler.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Benzo sa for siden:
Håhå, dette er skikkelige godsaker. Enkle å lage, supert å ha med deg barna til å trille kulene. Får ikke kopiert fra Det søte liv, men ligger under "konfekt" eller søk på Bountykuler.
Dixie Diner sa for siden:
detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=2020
Jeg elsker dem, har laget dem to år på rad og har lyst i år også. Nydelige!
Benzo sa for siden:
Hvordan klarte du det?
Tuppen sa for siden:
De er veldig gode, ja. :nam:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg åpnet oppskriftssiden i ny fane. (altså denne oppskriften). :)
Tangina sa for siden:
De er knallgode. Jeg lagde dem i fjor og skal lage dem igjen i år.
Ullsokk sa for siden:
De er supergode. Men får dere fyllet til å bli helt hvitt? Det gjør ikke jeg nemlig. De smaker godt likevel, men ser på bildet at de er helt hvite inni.
Shamu sa for siden:
Å de så jo helt fantastiske ut!!
Tove sa for siden:
Jeg og vesla laget disse i dag, og de er like gode som de ser ut til! De smakte akkurat som Bounty! :)
Dixie Diner sa for siden:
Mine blir litt gul-ish.
Ullsokk sa for siden:
Jeg har ett annet bilde på min oppskrift. Ser på bildet i linken at de også er litt gul-ishe. Da har jeg kanskje ikke gjort noe feil da.
Sokk sa for siden:
Du godeste. De er jo faktisk enda bedre enn bounty! :hyper:
Hot Lips sa for siden:
Åh! :nam: Jeg må prøve disse, tror jeg!
rine sa for siden:
Disse skal jeg også prøve. :nam: Ellers er det vel på tide å legge seg når man leser oppskriften og undrer veldig på hva en metabolle er... :flau:
Ema sa for siden:
Jeg elsker Bounty, så denne oppskriften må nok prøves. :nam:
Olive Oyl sa for siden:
Lagde disse i dag - stor suksess!
GydaG sa for siden:
Jeg laget disse i går (lettpåvirkelig, nei det har jeg ikke sett.... :rolleyes: ) og stusset veldig på hvor gul massen var. Og det var jo ikke fordi jeg kokte for hardt heller, den var gul fra begynnelsen. Hadde ikke kremfløte plutselig, noen hadde visst brukt opp den uten å skrive på handlelista, men det gikk fint med matfløte også.
Men poenget- jeg syns massen ble hvitere når kulene var ferdige.
Og farlig gode. En dæsj rom i massen ble heller ikke feil, i tilfelle noen lurte.
Benzo sa for siden:
De er nydelige, men jeg skulle gjerne hatt massen seigere, noen tips?
Syrin sa for siden:
Eg eeelskar bounty, og aller helst den mørke (den finst jo i to variantar?) Må prøvast!
GydaG sa for siden:
Tja, mer sirup enn melis? Det kan jo sette preg på smaken kanskje, men jeg slumset litt i går og brukte nok mer sirup enn oppskriften sa, og jeg syns de ble veldig fine og seige. Men jeg har jo ikke gjort det før da, så jeg aner ikke hvordan de ville ha vært. Og så knadde jeg massen godt før jeg begynte å forme kuler, da ble den også seigere egentlig.
vixen sa for siden:
Ah, disse skal jeg lage i kveld. Gleder meg! Smakte de i helgen og de var skikkelig gode!
Sokk sa for siden:
Jeg lagde dem med mørk sjokolade (Dronningsjokolade med litt delfiafett i), og da ble det mer som rød Bounty. :nam: Neste gang tror jeg at jeg skal ta litt mindre kokos i, faktisk. Kanskje det må bli allerede før jul. :flau:
Urie sa for siden:
Disse så fantstisk gode ut, så de må prøves!
Hjertensfryd sa for siden:
Har ein ladning i kjøleskapet no. Gleder meg til dei ein gong blir ferdige. ( skal ha sjokoladetrekket på og )
Men kor mange får de ut av ein slik porsjon. Står 50. Eg fekk ikkje så mange :sparke:
GydaG sa for siden:
Trodde ikke jeg skulle klare å få 50 ut av den, men sannelig ble det 55. Og noen av dem syns jeg ble litt for store, jeg foretrekker egentlig at sånne ting er en munnfull. Dermed burde jeg nok egentlig ha laget 70 omtrent.
Sokk sa for siden:
Jeg lagde dem ganske små, og fikk ca 75, tror jeg. Da kan man heller spise mange!
:hyper:
Hjertensfryd sa for siden:
Skal lage dei bittesmå neste gong. Og det blir snart, for desse kjem til å forsvinne fort :nam:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg fikk rundt 40, de står i kjøleskapet nå uten sjokolade på. Må ha sjokkis på før jeg legger meg, eller i morgen om jeg ikke gidder i kveld.
Dixie Diner sa for siden:
Men holdt det med 200 gram sjokolade? Ikke hos meg! Jeg måtte smelte enda en plate så det ble 300 gram og enda var det litt for lite. Neste gang skal jeg bruke melkesjokolade, de har 2 store plater (400 gram) til 30,- kroner på Rema, og da bruker jeg begge platene!
Olive Oyl sa for siden:
Samme her, Iset. Jeg brukte 300 gram, og skal bruke litt mer neste gang, og bytte ut lys kokesjokolade med melkesjokolade.
Sokk sa for siden:
Det holdt med 200 g sjokolade pluss litt delfiafett. Jeg fikk til og med litt til overs slik at noen kuler ble dyppet to ganger. :nam:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg brukte delfiafett første gangen, aldri mer. Sjokoladen ble ikke noe god, og fettete med en gang jeg tok i den. Kunne jo ikke holde en kule i hånda i mer enn 1 sekund før jeg ble helt fettete. Både smaken og konsistensen er mye bedre uten delfiafett. Men hver sin smak altså.
Skal lage en stor batch i helgen. Med masse, masse melkesjokolade. :nam:
AprilRyan sa for siden:
Hvor seig skal massen være når en slutter å koke?
Neket sa for siden:
Disse tror jeg at jeg skal prøve i kveld :jepp:
Når dere bruker melkesjokolade, kan den smeltes på samme måte som kokesjokolade - altså i mikroen :lat:?
Hyacinth sa for siden:
:gaah:
Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men den greia som skulle kokes ble aldri seig. Jeg blandet inn 200 g kokos også (det var det jeg hadde), men det ble bare en løs masse, ikke noe som kan formes til kuler. Hva gjør jeg?
:ropert:
Salt sa for siden:
Ooh. :vilha: Det aner meg at jeg kommer til å lage Bounty Pops. Har pinner
Benzo sa for siden:
Er den fortsatt veldig løs etter å ha stått kaldt en stund?
Olive Oyl sa for siden:
Jeg la mye godvilje til da jeg bestemte meg for at massen var blitt seig (nok), men det fungerte brillefint etter å ha stått litt kaldt.
Benzo sa for siden:
Min mase ble heller ikke seig i gryta, men etter å ha stått ute i minus 15 grader, ble den ganske bra. :knegg:
Vito sa for siden:
Lagde disse i fjor og glemte smøret. De ble supergod på smak, men litt harde/seige.
I går husket jeg smøret, men kokte nok massen litt for kort. Det tok sin tid før den ble formbar, men det som var mest skuffende var smaken ... de smakte 1000 ganger bedre i fjor. Riktig nok var de myke og helt perfekte i konsistensen i år, men akk så tamme og kjedelige.
Tror det blir mer intens søtsmak jo lengre man koker massen.
Og så brukte jeg litt delfiafett i sjokoladen i år .... aldri mer! børk
Hyacinth sa for siden:
Den står i kjøleskapet, er ikke helt kald, men noe sier meg at jeg må kjøpe mer kokos.
Hyacinth sa for siden:
Men det stod "kok et par minutter".
Vito sa for siden:
Ikke ha i mer kokos. Bare ha tålmodighet så går det nok til slutt. :),
Hyacinth sa for siden:
Men jeg sjekket nå. MAssen er kald men lar seg ikke forme til kuler.
Shamu sa for siden:
Min sto noen timer ute i minusgrader og ble perfekt, selv om masse langt fra var seig.
Kunne fint forme kuler.
Olive Oyl sa for siden:
Dersom du bare kokte den et par minutter, ville jeg satt på kjelen igjen og kokt den mer. Jeg husker ikke hvor lenge jeg kokte den, men det var helt sikker lenger enn to minutter.
Hyacinth sa for siden:
Den er bedre nå! Snart skal jeg rulle kuler!
Olive Oyl sa for siden:
:hyper:
Hjertensfryd sa for siden:
Den måtte koka meir enn eit par minutter, såg meir på fargen enn på konsistensen trur eg.
Hot Lips sa for siden:
:gaah: Kunne noen ha nevnt dette litt tidligere, kanskje?
Lot det småkoke på svak varme i to-tre minutter, jeg... Ikke akkurat formbar masse her nå. Får du det til, Hyacinth?
Dixie Diner sa for siden:
Og det fatter jeg rett og slett ikke, det må da være feil? Min kokte i sikkert et kvarter, minst!
Og så hadde jeg de ferdige kulene i fryseren etterpå, over natta. Da var de hardere og mye enklere å dyppe i sjokoladen!
Hot Lips sa for siden:
:gaah: :gaah:
Dixie Diner sa for siden:
Lurer på om jeg skal sende Kristine (damen bak nettsiden) en mail og si fra om dette, det går i hvert fall an å ha det nederst på tips-delen av oppskriften.
Hot Lips sa for siden:
Vurderer om jeg skal ta kjelen ut av kjøleskapet og prøve å koke det opp igjen. :gruble: Eller blir det feil når jeg har hatt kokosmassen oppi?
Neket sa for siden:
Blir ikke noe Bounty-kuler på meg i dag, de var utsolgt for kokosmasse :skuffet:
Kanskje for mange i nærheten er på FP.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg tør ikke si noe om det, men blir ikke massen noe stivere når den står kaldt lenge da? Både melis, smør og sirup stivner jo endel når det står kaldt.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg glemte å si at jeg har 1 stor ss ekte vaniljesukker oppi, det gir fantastisk god smak! Og så har jeg i 1 dl melis i stedet for 0,5 dl.
ItsOnlyMe sa for siden:
Tror ikke jeg har smakt Bounty..? Sjokolade på butikken altså? Og finst i rød? :sparke:
Dixie Diner sa for siden:
Aldri smakt Bounty?? Den er knallgod. Finnes i rød og blå ja, men den røde selges kun noen få steder. Rød er med mørk sjokolade, blå er med melkesjokolade.
Dixie Diner sa for siden:
ItsOnlyMe sa for siden:
Åja, den ja :knegg: Går vill i sjokoladejungelen!
Aldri sett den røde. Men den blå er god ja.
Syrin sa for siden:
Eg har kjøpt alt eg treng til dette, men har ikkje komme så langt som å lage sidan 3 av 4 familiemedlemmer er sjuke. Mulig eg prøver i kveld. Var jo greit at andre har prøvd før da, så veit eg kva eg ikkje skal gjere :D
(likar Bounty-folka kokkos-twist'en forresten? Eg elskar begge).
Hot Lips sa for siden:
Joda, et par timer i kjøleskapet gjorde susen, så nå står 52 kuler klare for sjokkisbad i kveld. :nam:
Men jeg må nok prøve én gang til før jul, for å finne ut om de blir enda seigere og deiligere hvis guffa koker lengre. :p
GydaG sa for siden:
Nei, faktisk ikke. Det er litt rart egentlig, men mulig jeg liker den nå, begynner å bli noen år siden jeg smakte den. Var jo ikke vits å kjøpe twist lengre når de tok ut den gode bananbiten. :neidaså: Nei, det hjelper ikke at de har lagt den til igjen, den nye bananbiten er bare en blek kopi.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg likte kokostwisten før, men nå synes jeg for det meste den er ganske tørr. Jeg spiser den altså, men den er tørr, ikke slik som Bounty. Og disse kulene er enda saftigere enn vanlig Bounty.
Hyacinth sa for siden:
Nå er de ferdige. 70 kuler, 400 gram melkesjokkis. Ikke nok engang.
De ble gode, men jeg er himla forkjølet og mangler helt smaksløker. Dessuten er de så løse at de detter nesten fra hverandre, så det er godt det er sjokoladetrekk på.
Mann og barn likte ikke. Særinger. Men de liker ikke Bounty heller. Det gjorde ikke jeg heller før. Ikke kokostwist heller.
Mer til meg.
Dixie Diner sa for siden:
Alle mine elsket dem, hehe. Til og med med mørk sjokolade, men nå elsker barna mørk sjokolade da. Mannen også. Jeg er også glad i det, men må jeg velge foretrekker jeg en litt lysere sjokolade. Nå står 400 gram smeltet melkesjokolade til avkjøling og kulene står i fryseren, skal snart dyppe. :nam:
Jeg lager dem litt større enn en munnfull da. 2-3 munnfuller sånn ca. Så jeg fikk rundt 40 kuler.
Nextlife sa for siden:
Jeg har brukt kvelden på å lage disse, men hjelpes noe så søtt :skremt: For mitt vedkommende blir det med den ene jeg smakte, og håper på avsetning hos resten av gjengen jeg bor i lag med og julegjester.
Vito sa for siden:
Hadde du mer sirup/melis i da?
Er så skuffet over at mine ikke ble søte nok.
Dixie Diner sa for siden:
Mine ble passe søte, og jeg synes egentlig ting som er for klissete/søte ikke er så godt. Feks. disse Krokanrullbrowniesene og Smilbrowniesene osv, det er bare søtt kliss. Men disse liker jeg. Dog smakte de kanskje hakket for søtt med melkesjokolade, så jeg kommer nok til å bruke kanskje 2 plater lys og 2 plater mørk blandet neste gang.
Nextlife sa for siden:
Nope, fulgte nøyaktig oppskrift, men det er vel mer at jeg ikke er så glad i søtt.
Til glasuren brukte jeg 150 g 60% sjokolade og 50 g melkesjokolade for at det ikke skulle bli så søtt, men det hjalp visst ikke :o.
Syrin sa for siden:
Heime med poden i dag - vi er begge forkjøla. Vurderte å lage desse nå, og ut frå tilbakemeldingane trur eg at et skal vere litt forsiktig med det søte - ikkje så glad i det som er så veldig søtt.
Syrin sa for siden:
Hmm.... kokt i 10 minutt, men det er da heilt flytande? Ikkje noko kliss her - enda.
Syrin sa for siden:
og så er den blitt klart lysebrun. So what - eg får berre røre inn kokkos og sjå kva som skjer. Dersom eg prøver å gjere den seig, så blir den jo berre enda meir brun
Nextlife sa for siden:
Jeg kokte i ca 10 min, ddet var da litt innkokt, men slett ikke seigt.
Jeg brukte også tipset fra Iset (tror jeg det var) om å avkjøle massen, forme kulene og sette dem i fryseren før de ble dyppet i sjokolade.
Jeg strødde matpapiret jeg satte de på med kokos og strødde også litt kokos over etter dyppingen.
Syrin sa for siden:
Jepp, eg skal avkjøle :) Har tatt panna av varmen nå, og må bygge litt lego med poden her. Rører inn kokos seinare og set det kaldt. Kanskje kan ein røre inn meir kokos om det trengs - det var jo 50 gr. til i posen.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg ville ikke rørt inn noe særlig mer kokos, de blir tørrere jo mer kokos du har i. Og når du rører inn kokosen og lar kjelen avkjøles, så går det fint å lage kuler selv om de er litt løse i konsistensen. Rull forsiktig i hånda.
Jeg tok hele gryta og pakket inn i sølvfolie og plastpose og satte rett ut i snøen i en times tid i går.
Neket sa for siden:
Herregud - det var godt! Spørs om dette får ligge i fred til jul!
Che sa for siden:
Laget i går. Jeg har vært på lavkarbo så lenge at jeg ble skikkelig kvalm av dem - men de er gode ja.
Ami sa for siden:
Iset!
Jeg har sånn klokkertro på dine matlagingsegenskaper at jeg ønsker at du skriver denne oppskriften på ny - slik du gjør den! Kan du? :blafre:
Dixie Diner sa for siden:
Hehe. Klart jeg kan, men det er ikke så veldig annerledes enn originalen altså.
Jeg bruker 1 dl melis og sikkert litt mer sirup (jeg måler ikke, bare heller oppi men tror det kanskje er sånn ca. en halv - en dl). Og en stor ss ekte vaniljesukker (Tørrleffs, den grønne og hvite boksen). Blir MYYE bedre med vaniljesukkeret i!
Ellers følger jeg oppskriften, men lar det koke i kanskje 10 minutter før jeg tilsetter kokos. Så står kjelen til avkjøling til den er lunken, så setter jeg den enten innpakket ut på terrassen eller i kjøleskapet og lar den står til massen er iskald.
Så former jeg kuler med hendene, fukter hendene litt av og til. De er jo ganske løse men det går fint om jeg er forsiktig.
Kulene legges på bakepapir på et stort rektangulært kakefat jeg har som tåler å fryses. Brettet med kulene settes i fryseren i flere timer, gjerne over natten.
Tar ut fatet fra fryseren og drar bakepapiret med kulene av og legger det på benken. Så smelter jeg sjokolade i en form i mikroen, legger en kule oppi og vipper den litt rundt i boksen så den blir helt dekket av sjokolade, og legger den med en skje eller gaffel på nytt bakepapir på det samme fatet.
Når alle kulene er dekket av sjokolade, settes brettet i kjøleskapet til sjokoladen er helt stivnet, så legges kulene i en boks i kjøleskapet og oppbevares der.
Ami sa for siden:
Ah, tusen takk!
Dette skal jeg prøve.
Lykken sa for siden:
Iset, når du har kokt opp, setter du ned på veldig lav varme med en gang da? Siden det var viktig med ikke for høy varme.
Tenkte gjøre dette imorgen, har laget oreokulene som står i fryseren idag.
Ema sa for siden:
Nå har jeg testet ut denne oppskriften. Farlig gode. :D
Men 200 g sjokolade holdt ikke, så må på butikken i morgen å kjøpe 2 plater til.
Dixie Diner sa for siden:
Ja, når det har kokt opp skruer jeg ned noen hakk, men det bobler godt. Rører hele tiden da.
Ami sa for siden:
Hmf. Jeg har sirup som gikk ut i mars i år. Ser fin ut, lukter fint, har stått i lukket boks. Bruke eller kaste? :gruble:
Hjertensfryd sa for siden:
Bruk
Ami sa for siden:
:yessir:
Da blir det kuler!
Susse sa for siden:
Disse ble virkelig knall !
Benzo sa for siden:
Farlige gode, jeg skulle aldri ha laget dem. :niks:
Ami sa for siden:
Jeg måtte koke lenge, sikkert 15-20 minutter på svak varme. Lot så gryta stå ute i mange minusgrader et par dager (siden jeg glemte den bort litt og ikke hadde tid når jeg husket på den). Brukte 600 g kokesjokolade og fikk 48 deilige kuler! :nam:
Syrin sa for siden:
Kan melde at mine blei veldig gode også. Eg fulgte oppskrifta, og kokte i 10 minutt. Eg syns massen var veldig brun, men det blei jo langt kvitare når kokos kom i :) Det ante meg at dette var veldig søtt, så eg lagde små kuler - litt større enn klinkekuler kanskje. Det blei veldig mange kuler -orka ikkje telle. Poden syns dei var ekle - men han likar ikkje kokos. Jentungen elska dei.
Che sa for siden:
Laget første omgang på fredag - spiste opp første omgang innen søndag - ny ladning er ferdig idag. Stygg sak, stygg sak. men du, så godt! (Og det synes hele familien glum)
Maxine sa for siden:
Her ble massen litt for gulaktig med en gang syntes jeg, og det tok lang tid på svak varme før den begynte å ligne seig.. men, jeg blandet det, stappet i fryseren, og fikk laget kuler.
Men, hvordan oppbevares disse frem mot jul? Og hvordan oppbevarer man andre typer konfekt av samme slag, altså med sjokoladetrekk?
Nextlife sa for siden:
Lagvis, med matpapir mellom og relativt kjølig.
Ami sa for siden:
Jeg fikk også gulaktig masse. Og måtte koke lenge. Men det gjør ikke noe, det blir jo så godt. Er på dobbelbatch 2 siden november. Det må presiseres at jeg gir vekk mye til familien.
Maxine sa for siden:
Holder de seg penest i kjøleskap? Det kjøligste jeg kommer ellers, er soverommet mitt :p Jeg bruker garasjen som bod ellers, og har ikke kjeller eller loft..
Jeg gir også bort altså. Lagde disse, samt mozartkuler og kuler med aprikosmarsipan i går :)
GydaG sa for siden:
Jeg oppbevarer ferdigformet masse i frysern, og tar ut for å dyppe i sjokolade, og etter at de har fått sjokoladetrekk blir de stående i kjøleskapet her. Glimrende, og en god plan for dagen kjenner jeg. For de er snabla gode!
Nextlife sa for siden:
Hvis det er veldig kaldt i kjøleskapet kan de svette litt, så om du har et sted som hlder 8-10 grader ville jeg heller anbefalt det.
millact sa for siden:
Skal forsøke meg på dette i morgen. Er det nokså greit å få til, eller?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.