Mannen var på en aldri så liten harrytur i går og kom hjem med x-antall kilo ribbe, og en mindre ribbe ligger klar med bestilling om søndagsmiddag.
Ehm, jeg har jo aldri tilberedt ribbe før - så, det ekke helt hokkus pokkus? Gni inn med salt og pepper (det gjorde jeg i går), steke den på anbefalt temp, en asjett under og noen timer godtgjøring i ovnen, så går det greit? Kan man bomme helt eller fikser det seg selv med noen få knep?
Vi har prøvd ulike varianter; langtidssteking, steke ribba med svoren ned i vann den første timen og jeg husker ikke alt. Fellesnevneren er vel at vi skrur opp temperaturen/setter på grillfunksjon og har opp døra på stekeovnen like før den er ferdig. Bare følg med at svoren ikke brennes. Det går ikke lang tid fra sprø til brent.
Ja, jeg har laget ribbe tre ganger på en måned nå, og følger en fremgangsmåte der den først dampes i 230 grader innpakket i sølvpapir, oppå en askjett og 2 dl vann i 30 min for man tar av sølvpapiret og lar den steke ytterligere 1.5 time på 200 grader, (tynnribbe) eller 2.5 timer på 200 grader (familieribbe). Svoret blir fantastisk every time.
Det gjør ikke noe om ikke hele svoren blir perfekt, i alle fall i de tilfeller jeg serverer ribbe er det alltid noen som ikke spiser svor likevel (meg, f.eks) så da overlater vi de gode svorstykkene til de som vil ha den :)