Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ribbe - jeg fikser den biffen, sant!?

#1

Bomull sa for siden:

Mannen var på en aldri så liten harrytur i går og kom hjem med x-antall kilo ribbe, og en mindre ribbe ligger klar med bestilling om søndagsmiddag.

Ehm, jeg har jo aldri tilberedt ribbe før - så, det ekke helt hokkus pokkus? Gni inn med salt og pepper (det gjorde jeg i går), steke den på anbefalt temp, en asjett under og noen timer godtgjøring i ovnen, så går det greit? Kan man bomme helt eller fikser det seg selv med noen få knep?

Snakk om. STB 30 og novise ...:p


#2

Fadese sa for siden:

Vi har prøvd ulike varianter; langtidssteking, steke ribba med svoren ned i vann den første timen og jeg husker ikke alt. Fellesnevneren er vel at vi skrur opp temperaturen/setter på grillfunksjon og har opp døra på stekeovnen like før den er ferdig. Bare følg med at svoren ikke brennes. Det går ikke lang tid fra sprø til brent.

Lykke til!


#3

dea sa for siden:

Jeg stekte det for første gang for et par uker siden. Fulte matprat sin frmgangsmåte og det gikk veldig bra :D
Dette klarer du fint. Lykke til:)


#4

Malama sa for siden:

Jeg følger matprat, og det går utmerket.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg bruker Matprat sin fremgangsmåte. Vi har servert ribbe mange ganger nå, og det har alltid blitt vellykket!


#6

Che sa for siden:

Jeg følger også matprat og er nesten skuffet over hvor enkelt det er å få til vellykket ribbe.


#7

Fluke sa for siden:

:nikker: Jeg også. Var det ikke verre liksom?


#8

Niobe sa for siden:

:nemlig: Jeg tenkte det samme da vi serverte ribbe første gang. Så mye angst på forhånd for noe som viste seg å være så lett!


#9

Katta sa for siden:

Så det er ikke noe hokus-pokus? Jeg har også ribbe-angst og må servere det på julaften har jeg fått beskjed om.


#10

Robyn sa for siden:

Ribbe er lett som en plett. :nemlig:


#11

Che sa for siden:

Det er lett som en plett! - Easy Peasy - enkelpenkelt.

Jeg husker jo også fra jeg var liten - om dette med den evinnelige sprø svoren og alt mikk-makket med denne ribba.


#12

Primrose sa for siden:

Jeg har klart det to ganger nå, og må signere de over her - det er virkelig skuffende lett. Klarer jeg det, klarer alle. :knegg:


#13

SpetakkelRandi sa for siden:

til og med jeg klarte å lage ribbe her en søndag... så dette fikser du..


#14

Storm sa for siden:

:dulte: Ja, hvorfor har det vært så mye gnål rundt det, det er jo så enkelt. Jeg tror fremgangsmåten til Ingrid Espelig er mye vanskeligere å få til.


#15

Daisy sa for siden:

Ja, jeg har laget ribbe tre ganger på en måned nå, og følger en fremgangsmåte der den først dampes i 230 grader innpakket i sølvpapir, oppå en askjett og 2 dl vann i 30 min for man tar av sølvpapiret og lar den steke ytterligere 1.5 time på 200 grader, (tynnribbe) eller 2.5 timer på 200 grader (familieribbe). Svoret blir fantastisk every time.


#16

ItsOnlyMe sa for siden:

Følger med her. Perfekt svor er et must!


#17

Bomull sa for siden:

Fiksa det!! :jupp:

Bare 2/3 av svoren som ble skikkelig spø da, men ...det ble godkjent! ;)


#18

Malama sa for siden:

Det gjør ikke noe om ikke hele svoren blir perfekt, i alle fall i de tilfeller jeg serverer ribbe er det alltid noen som ikke spiser svor likevel (meg, f.eks) så da overlater vi de gode svorstykkene til de som vil ha den :)


#19

Zulu sa for siden:

18 innlegg og ingen har kommentert overskriften?


#20

Divine sa for siden:

Hey, til og med JEG klarer å lage en vellykket ribbe. Og klarer jeg det, klarer ALLE det. Jeg er nemlig elendig når det gjelder kjøtt.


#21

Fluke sa for siden:

Zulu: Jeg ler av overskriften hver gang jeg ser den, men har ingen treffende kommentar. :sparke:


#22

Bomull sa for siden:

Hihi ...jeg har tenkt det samme; jeg bruker ofte ordet biffen når jeg snakker om å fikes/få til noe; men det ble jo litt ekstra vittig her, ja! :p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.