Camomilla sa for siden:
Kan en gjærdeig som har blitt laget nå i kveld stå til i morgen formiddag/ettermiddag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Camomilla sa for siden:
Kan en gjærdeig som har blitt laget nå i kveld stå til i morgen formiddag/ettermiddag?
Marit K sa for siden:
Jada, det går bare fint.
Om den ikke er laget enda, kan du lage den med kald væske og la den stå i kjøleskapet til i morgen. Den tåler også greit å stå på benken over natten, men den kan jo plutselig finne på å vokse seg veldig stor i løpet av natten.
Magica sa for siden:
Ja, men den må stå i kjøleskapet!
Fintdethei! sa for siden:
Kan man altså lage deigen på vanlig måte, også sette den i kjøleskapet?
:øyner nye muligheter her:
Camomilla sa for siden:
I kjøleskapet? Hvordan går det med gjæren da?
Vi har vært i teater og mannen satt deig til lussekatter mens vi var borte, Propellen har slokna og jeg er i farta til å slokne og mannen maler.
Marit K sa for siden:
Det går bare fint med gjæren altså. Det tåler den.
Camomilla sa for siden:
Da setter jeg den i kjøleskapet.
Kanskje lurt å ta den ut litt før det skal bakes eller har ikke dette noe å si?
Magica sa for siden:
Etterheving ordner "biffen". Ellers har jeg ikke stålpeiling på dette her.
Marit K sa for siden:
Etterheving kan være lurt. For å få litt fart på deigen kan man også sette bakebollen i lunkent vann 10 minutter før man skal bake. Da kommer den i gang litt fortere.
Camomilla sa for siden:
Takk!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.