Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gjærdeig

#1

Camomilla sa for siden:

Kan en gjærdeig som har blitt laget nå i kveld stå til i morgen formiddag/ettermiddag?


#2

Marit K sa for siden:

Jada, det går bare fint.
Om den ikke er laget enda, kan du lage den med kald væske og la den stå i kjøleskapet til i morgen. Den tåler også greit å stå på benken over natten, men den kan jo plutselig finne på å vokse seg veldig stor i løpet av natten.


#3

Magica sa for siden:

Ja, men den må stå i kjøleskapet!


#4

Fintdethei! sa for siden:

Kan man altså lage deigen på vanlig måte, også sette den i kjøleskapet?
:øyner nye muligheter her:


#5

Camomilla sa for siden:

I kjøleskapet? Hvordan går det med gjæren da?
Vi har vært i teater og mannen satt deig til lussekatter mens vi var borte, Propellen har slokna og jeg er i farta til å slokne og mannen maler.


#6

Marit K sa for siden:

Det går bare fint med gjæren altså. Det tåler den.


#7

Camomilla sa for siden:

Da setter jeg den i kjøleskapet.
Kanskje lurt å ta den ut litt før det skal bakes eller har ikke dette noe å si?


#8

Magica sa for siden:

Etterheving ordner "biffen". Ellers har jeg ikke stålpeiling på dette her.


#9

Marit K sa for siden:

Etterheving kan være lurt. For å få litt fart på deigen kan man også sette bakebollen i lunkent vann 10 minutter før man skal bake. Da kommer den i gang litt fortere.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.