Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spennende oppskrifter til buffet-lunsj/middag

#1

m^2 sa for siden:

Dæsjer og litter betyr i praksis prøv deg fram til det smaker godt:

Couscous-salat:
*En eske couscous kokes etter anvisningen, avkjøles
basilikumblader eller korianderblader etter smak og humør
1-2 pakker coctailtomater, deles i to (tomatene, ikke pakken)
1 pakke fetaost i olje med oliven eller soltørkede tomater (de halvmåneformede gjennomsiktige)
en passelig mengde oliven
rucolasalat i passelig mengde
sitronsaft

Alle ingrediensene blandes godt, fetaost og olje og alt. Hell over litt mer olivenolje og "fluff" opp så ikke couscousen blir for kompakt. Blir salaten for kompakt er det bare å ha i litt mer rucola-salat. Salt og pepper etter smak.

 • Salaten er kjempegod med grillede kyllingbryst marinert i tandoori-marinade (sånn i svart pose), jeg pleier å dele dem i 2-3 så man kan spise mye forskjellig.

*spyd med grillet scampi/reker (med skall) og sitronbåter, bruk rikelig med hvitløksolje før og under grilling

*Løkblanding: 1 løk småhakkes, chilipulver, salt, olivenolje og ørlite sitronsaft tilsettes i passe mengder. Denne skal være sterk. Gir fin piff til maten!

 • Avokado-mais-salat: hvis det kommer barn faller denne godt i smak:
  Kok opp en sånn halvstor boks mais med litt vann og litt salt, småputre til alt vannet er borte (2-3 minutter). Mos 2 avokado, bland med maisen. Tilsett spisskummen, salt, finhakket løk eller til nød finhakket purre. Salt til du kjenner maissmaken kommer godt fram - da er denne knallgod.

 • enkle quesadilla: legg en liten tortilla flatt på bordet, smør over rømme - gjerne blandet med dip-pulver av et godt slag, ha på litt stekt og marinert kylling - vil du gjøre det enkelt kan du bruke ferdige stekte kyllingterninger av grillet kylling (sånne ferdig oppdelte smågreier fra prior). Ha på en dæsj salsa av ønsket styrke og en god dæsj raspet ost, gjerne med litt smak på. Hvis du gidder, kan du bruke ostehøvel på en kokt potet, og legge noen tynne skiver kokt potet på quesadillaen.Putt en tortilla på toppen. Stekes på begge sider, og deles i 6 "kakestykker". Det kan lønne seg å steke de litt godt så de blir litt "stive", og klemme dem litt flate så fyllet "sitter". Ikke bruk for mye salsa eller kylling, da raser hele sulamitten sammen! Den ska bli ganske pannekakeflat og skal kunne spises enkelt med fingrene, så det er ikke mye fyll som skal til. ! Lag en 2-3 av disse, avkjøl, og dander på et fat. Kan gjerne serveres kalde.

 • jeg liker å lage noe som heter keltiske samosa, men de tar en god del tid så da skal du være i det optimistiske hjørnet Til gjengjeld blir de knallgode:

250g mel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
en god dæsj gurkemeie
40g smør/margarin

Fyll: olje, 1 finhakket løk, 2 finhakkede hvitløksfedd, 1 finhakket rød chili eller bruk noe sterkt krydder av noe slag, 350 g kokte poteter av en type som er lette å mose, 75 g erter, 1ts spisskummen, salt, 2ss koriander (frisk)

olje til steking

 1. bland mel, bakepulver, salt og gurkemeie i en bolle. Gni in smøret til røren ligner på brødsmuler i konsistens. Rør inn 150ml vann og lag en myk deig. Kna godt i noen minutter, og lag 8 kuler. Dekk med et fuktig klede og sett til side i 30 min.
 2. stek løk, hvitløk og chili i olje i 3-4 min til mykt og gyldent. Tilsett poteter og bruk en gaffel for å mose dem ned. Tilsett erter, spisskummen, og en dæsj salt og bland godt. Ta vekk fra varmen og bland inn koriander.
 3. Trykk hver deigklump flat, de skal være runde og ca. 10cm tvers over. Ha på potetblandingen midt på. Fukt deigen rundt kanten med vann, og brett rundingen i halv, så du former en halvmåne med fyll inni. Klem først kanten god sammen, trykk deretter samosaen forsiktig litt flat.
 4. Varm opp ca. 5cm olje i en wok e.l. Jeg pleier å bruke en liten gryte, og heller steke færre samosas av gangen - da blir det ikke så mye olje sprut og jeg bruker mindre olje.
 5. Stek samosaene i noen minutter hver seg til de er "crispy" og gyldne. Legg de på kjøkkenpapir så oljen trekker ut. Spises varm (putt dem i en skål med litt papir, så aluminiumspapir inne i ovnen med litt lunk så holder de seg varme en god stund. Ikke bruk tett lokk - da blir de fort vasne.
 • Jeg har en god oppskrift på en mynte-basilikum-koriander-olje-salsa et sted, men fant den ikke akkurat nå... Men det er vel egentlig bare det: frisk mynte, frisk koriander, frisk basilikum i like mengder kjøres i food processor. Tilsett olje og litt sitronsaus, litt salt. Dette skal bli en litt oljete blanding å ha til maten. Den smaker friskt og fint!

 • Jeg har også en god oppskrift på en mangosalsa som er frisk og god og spennende til grillmat, et eller annet sted. Oppskriften går sånn ca. ut på: 1-2 mango, 1 rødløk (for fargens skyld, vanlig løk går helt fint, men prøv å finne en uten altfor skarp smak), 1 paprika, en god håndfull korianderblader og sitronsaft eller limesaft. Kjøres i mikser til passelig konsistens og smakes til med litt chilipulver og litt salt.

Sakset fra eget innlegg på NM


#2

m^2 sa for siden:

Dette er en salat, så den er sunn. Kan man jo innbille seg hvertfall
Spinatsalat:

Du trenger:
En passelig mengde spinat - spinat "krymper", så det skal mer til enn man tror. En 4-5 never for en stor salat kanskje? Vaskes godt - spinat har fort for å "knase".
1 glass mangochutney - mild
en ørliten dæsj sukker
1 pakke bacon
balsamicoeddik
vanlig olje
pinjenøtter eller andre gode "matnøtter"

Bland dressing av en passelig mengde mangochutney (hvis glasset er relativt lite, ta nesten hele, hvis det er sånn stort, høyt glass, ta halvparten til 2/3 av glasset.). Det er bare fint om det er klumper, og olje i en passelig mengde, en 2-3 ss, og "litt" balsamicoeddik ca. 1-2 ss. Dressingen smaker litt sur-søtt og egentlig ganske sterkt.
Sprøstek baconen.
Ha spinat i en stor serveringsbolle, hell over all dressingen og bland godt. Strø over sprøstekt bacon i småbiter, og pinjenøtter. Server!
Namnamnam.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.