Jeg har funnet opp en skikkelig digg rømmesaus til sild, som jeg vil dere med dere. (Har lenge vært veldig usikker på om jeg i det hele tatt liker sild, men med denne smakstilsettingen ble jeg overbevist, gitt.)
250 gram spekesild/saltsild (sånn frossen pakke), skåret i tre-fire cm tykke skiver
Gul løk, kuttet i tynne ringer, litt over en halv
Hakket sylteagurk, et par dl.
3 dl seterrømme eller creme fraiche
Saften av en halv sitron
En klype sukker
1 liten ts finrevet, fersk ingefær
2 ts wasabipasta (smak til sausen etter hvor sterkt du liker det)
Sort pepper
Bland ingrediensene til rømmedressingen og smak den til med nok pepper og wasabi.
Bruk et stort norgesglass eller syletøyglass. Legg et dryss med løk og sylteagurk, et lag med sild og dekk det med rømmedressingen. Gjenta til du har brukt opp all silda og rømmen. Rist lett på glasset, slik at sausen renner inn over alt. La stå og trekke i kjøleskapet et døgn før du spiser. Holder minst en uke med tett lokk på.
Wasabi er en rot (likner litt på pepperrot) som er kjempesterk på smak. Den finrives og kan brukses som smakstilsetning i mat. Wasabi er fast tilbehør til sushi.
Wasabipasta kan også kjøpes på tube, men det er fryktelig mye rart som selges som wasabipasta. Noen av disse tubene innholder ikke wasabi engang.
Det er sikkert godt! Jeg liker god sild og hadde sikkert likt denne, men driver liksom ikke å mekker sild selv ... Men jeg spiser når min mor eller far lager.
Det var faktisk wasabipasta jeg brukte her. :spesifiserer i oppskriften: Denne er laget av ordentlig wasabi, hvis man skal tro innholdsfortegnelsen, da. Jeg visste ikke at det ble "jukset med" engang, jeg.
Jeg vet mine foreldre er nøye på hvilken sild som skal brukes og den finnes visst ikke i vanlige butikker. Det stopper oftest med tanken da. Jeg får spørre modern en dag.
Skjønner. Jeg er en novise innen påleggssild, og mine uutviklede sildesmaksløker er foreløpig ukritiske til valg av fisk. Da ligger lista litt lavere for meg. :knegg:
Er wasabi den nye safran? Betyr dette at vi spiser fake hele gjengen, da? Kjøper du ekte wasabi, Nextlife? Hvis det er så vanskelig å få tak i, tror jeg nesten jeg bare må nøye meg med etterligningen. :knegg:
Det er utrolig vanskelig å få tak i men har funnet fersk på Eurospar et par ganger. Nå tåler ikke jeg fisk og skalldyr, ergo ikke sushi og det er jo der man i hovedsak er "avhengig" av den karakteristiske smaken, sev om den også fint kan brukes i annen matlagning, som f. eks denne silderetten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.