Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melk i Dronningsjokolade

#1

trøtt sa for siden:

Leste tilfeldigvis bakpå en 200g dronning sjokolade nå og der står det at den inneholder melk. Jeg har innbilt meg at dronningsjokoladen er melkefri så jeg måtte sjekke en 100g jeg hadde i skapet som er kjøpt litt før den på 200g. Den er melkefri.

Er dette noe som har blitt endret nå eller er det bare 200g som inneholder melk? Jeg skjønner ikke hvorfor de skal putte melk i alt. :mumle:


#2

Pingis sa for siden:

Fant noe om det her. Ser ut som det er noe de har begynt med nylig.


#3

Dragen sa for siden:

Min kontakt i sjokoladefabrikken hevder at de ikke har endret ingrediensene, de har bare merket sjokoladen fordi den produseres i det samme utstyret som annen sjokolade.

Vi kommer til å fortsette å bruke dronningsjokolade.


#4

Guttemammis sa for siden:

Jeg kjenner noen med et barn med ekstrem melkeallergi og de har alltid brukt nonstopp og dronningsjokolade,
til og med etter det ble ført på tørrmelk, uten noen reaksjon.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Jeg oppdaget også dette her om dagen. I forhold til Non Stop som også har endret innholdsfortegnelsen til å inneholde melk sjekket jeg opp med Freia og fikk dette svaret:

"Hei Takk for henvendelsen Det stemmer at innholdsfortegnelsen på Non Stop-emballasjen er blitt endret. Da vi gransket produksjonsprosessen vår, fant vi at den mørke sjokolademassen som anvendes i Non Stop-linsene alltid har inneholdt melkesjokolademasse i små mengder, og dermed også melk. Det er derfor feil å merke produktet med "kan inneholde spor av melk" da det alltid vil inneholde noe melk. Vi har derfor besluttet å merke produktet med melk som ingrediens. Vi har analysert hele produktet og fant at sukkerskallet utgjør ca 35 % av produktet og ikke 33% som vi til nå har hatt oppgitt i oppskriften. Vi måtte derfor endre merkingen av produktet og minske oppgitte mengde sjokolade til 63% - men det er fortsatt samme sukkerskall og sjokolade, bare med en liten endring i proporsjonene. Non Stop er, på tross av ovennevnte, nøyaktig samme produkt som tidligere, bare med en klarere merking fra vår side. Vi beklager forvirringen. Se forøvrig våre hjemmesider www.kraftfoodsnordic.com for mer informasjon om endringen i allergenmerking av produktene våre. Med vennlig hilsen Tom Einar Dragebo2010-12-03 12:24:01.0 "

Kan det være noe av samme problematikken med Dronningsjokoladen? :confused:

Vi gir vesla med melkeallergi Non Stop en sjelden gang. Og det har altid gått greit. Ved et par anledninger har hun blitt litt rød rundt munnen, og da antar jeg at det har vært melkespor hun har reagert på.


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg vil gjerne tipse om Plamil sine sjokolader. Vi bruker denne på grunn av nøtteallergi, men den er også uten melk, gluten, den er vegansk og produsert under samvittighetsfulle forhold :D.
Tidligere fant jeg den på velassorterte dagligvareforretninger som f. eks Hypermarked, Spar Mat o.l, men nylig dukket den jaggu opp på den lokale prixen:)
Jeg bruker den naturell, til kaker, bakst og pynt. Jeg merker at man må være litt mer forsiktig med varmen ved smelting, men ellers funker den som bare det.
www.kinsarvik.no/VarevisningDetalj.aspx?varekode=5013092005667&hkat=2&kat=56&grp=2


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.