2/3 pose marsmallows (jeg delte opp en hel pose, men synes det ble litt mye, så tok ca 2/3 av den)
Smelt sjokoladen i vannbad.
Del dumlene og marsmallov opp i biter. Dumlen kan deles i 4 biter og marsmallows i 6 (om du ikke får kjøpt små)
Hakk nøttene i ca like store biter som dumlen.
Bland alt i den smelta sjokoladen. Hell det i ei form (ca 20x30), la det stivne litt og del opp. Sett kaldt. De kan deles opp etter de er helt kalde og, men det er vanskeligere.
Dette skal være små konfektbiter. Oppbevares kaldt.
Åh, det kryr av gode oppskrifter jeg har lyst til å prøve i tillegg til alt det jeg vanligvis bruker å lage før jul. Men i år har jeg jo ikke tid! Må faktisk velge ut noen få ting, det er nærmest umulig! :rolleyes:
Jeg tolket det som 6-7 plater sjokolade, man kan liksom velge. Men da ble jeg samtidig litt usikker på Marshmallowsmengden, er det 2/3 pose (to tredjedeler) eller 2-3 poser?
Skal marshmallowsen smelte i sjokoladen, eller skal man bare røre det sammen så den er i klumper? Jeg innbiller meg at det siste er best, at man fortsatt merker marshmallowsen som søte og myke mot de harde dumlene.
Er det sånn temmelig nøyaktig seks syvende-dels plate med sjokolade og to tredje-dels pose med skum? Eller er det 6-7plater sjokolade og 2-3poser skum?
Må hande inn til herligheten tenker jeg. Hvor lenge er det forresten holdbart - sånn om man skulle finne på å klare å styre seg...:confused:;)
Kok opp en kjele med noe vann, omtrent 1 l, skru av varmen. Ha hakket sjokolade i en ildfast skål og sett det i vannet til sjokoladen har smeltet. Det må ikke komme vann i sjokoladen, jeg tror den kan bli hard da.
Det SKAL være melkesjokolade forresten. :sparke:
Jeg som har misforstått. Men jeg synes uansett 6-7 plater melkesjokolade høres mye ut? :gruble: Men det er vel opp til hver enkelt. ;)
Jeg laget med 60 og 70% mørk sjokolade (siden vi må ha gluten og melkefri), hadde litt delfiafett i, klippet opp marshmallows og hadde litt lys sirup i istedet for dumle, og så strødde jeg en nøtteblanding oppi.
Bilde, Nessie? (jeg har spist opp alle SB og jeg bakte dobbel porsjon etter den enkle hos deg...). Nei, jeg skal ikke bake mer før vi drar til Bergen! (Men kanskje når vi kommer hjem igjen? :sparke: ).
Jeg brukte 3 x 200g. Det blir mye. Men ikke SÅ mye altså. Men dette kan man jo regulere selv, og så justerer man bare mengdene i det man tar oppi ut i fra behov.
Nei jeg tok den ganske kjapt. Men tror jeg skal prøve med kondensert melk og lage den mer fudgy neste gang. Dette bli liksom ikke annerledes enn å ta en bit av hver å putte i munnen synes jeg.
Min sjokolade blir ikke seig i mikroen? Hvillen sjokolade brukte du? Sist jeg smeltet melkesjokolade ble den glatt og fin og rennende i mikro. Mikret du den for lenge? Jeg lot den såvidt smelte og rørte rundt. Ble kjempefin konsistens. Smeltet den i en ildfast glassform.