Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farlig god (og enkel) konfekt!

#1

Nessie sa for siden:

:nam:

Ingredienser:

  • 6 til 7 plater melkesjokolade
  • 2 poser dumle
  • 1 stor pose paranøtter evt annen type nøtter
  • 2/3 pose marsmallows (jeg delte opp en hel pose, men synes det ble litt mye, så tok ca 2/3 av den)

Smelt sjokoladen i vannbad.
Del dumlene og marsmallov opp i biter. Dumlen kan deles i 4 biter og marsmallows i 6 (om du ikke får kjøpt små)
Hakk nøttene i ca like store biter som dumlen.

Bland alt i den smelta sjokoladen. Hell det i ei form (ca 20x30), la det stivne litt og del opp. Sett kaldt. De kan deles opp etter de er helt kalde og, men det er vanskeligere.

Dette skal være små konfektbiter. Oppbevares kaldt.

:tilber:

Jeg kan slenge inn et bilde i morgen.


#2

Niobe sa for siden:

Ai. Er det ikke i mot forumreglene å poste slike innlegg? :vilha:


#3

Dixie Diner sa for siden:

HYL! Nå må jeg lage det og!


#4

Shane sa for siden:

Hallo liksom! Jeg har nok med å venne meg av med Rocky Road Fudge... :o


#5

Tangerine sa for siden:

:chestpains:

Må prøves. :)


#6

Acino sa for siden:

Åh, det kryr av gode oppskrifter jeg har lyst til å prøve i tillegg til alt det jeg vanligvis bruker å lage før jul. Men i år har jeg jo ikke tid! Må faktisk velge ut noen få ting, det er nærmest umulig! :rolleyes:


#7

Vimsen sa for siden:

Neineineiiiii!!


#8

Hannamoren sa for siden:

Denne har jeg prøvd. Skulle definitivt funnes lover mot slike oppskrifter.....


#9

Tuneland sa for siden:

Den har jeg nylig laget, bare at jeg tok halvt om halvt med kokesjokolade og melkesjokolade, og av nøtter var det peanøtter og pistasjenøtter.

Ellers, tips for oppdeling av marshmallows - bruk saks.

Og ja, det er farlig godt!


#10

Camomilla sa for siden:

Mmm... hørtes godt ut.


#11

Hannamoren sa for siden:

Trenger ikke det, de selger små marshmallow på Meny.


#12

Tuneland sa for siden:

Det var vel ment til de som bor langt unna Meny og dermed må nøye seg med store.;)


#13

kamp sa for siden:

Dumt spørsmål, betyr det 6 eller 7 plater sjokolade?
Hvilke størrelse?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tolket det som 6-7 plater sjokolade, man kan liksom velge. Men da ble jeg samtidig litt usikker på Marshmallowsmengden, er det 2/3 pose (to tredjedeler) eller 2-3 poser?


#15

veobra sa for siden:

Skal marshmallowsen smelte i sjokoladen, eller skal man bare røre det sammen så den er i klumper? Jeg innbiller meg at det siste er best, at man fortsatt merker marshmallowsen som søte og myke mot de harde dumlene.


#16

Pebbles sa for siden:

Denne må da bare bli enda bedre med melkesjokolade? :nam:


#17

veobra sa for siden:

Jeg heller mot en plate melkesjokolade, resten kokesjokolade, og pecanøtter. :nam:


#18

Acino sa for siden:

Er det sånn temmelig nøyaktig seks syvende-dels plate med sjokolade og to tredje-dels pose med skum? Eller er det 6-7plater sjokolade og 2-3poser skum?
Må hande inn til herligheten tenker jeg. Hvor lenge er det forresten holdbart - sånn om man skulle finne på å klare å styre seg...:confused:;)


#19

007 sa for siden:

Vannbad? :blond:

Ellers høres det ut som en fin gave, men kvalmede for meg som ikke er så glad i sjokolade.


#20

veobra sa for siden:

Kok opp en kjele med noe vann, omtrent 1 l, skru av varmen. Ha hakket sjokolade i en ildfast skål og sett det i vannet til sjokoladen har smeltet. Det må ikke komme vann i sjokoladen, jeg tror den kan bli hard da.


#21

007 sa for siden:

Takk. :blomst:

#22

Nessie sa for siden:

Jeg tok 4 stk 200 g dronning kokesjokolade.
Mengden er ikke så farlig. Men selv om 6-7 plater høres mye ut, så er det ikke det :humre:

Jeg brukte 2/3 av en hel marsmallows ja.
Melkesjokolade er sikkert supergodt!


#23

ItsOnlyMe sa for siden:

Å........ Enda noe som må prøves :humre:


#24

Ole Brumm sa for siden:

Enda en må teste oppskrift. :vilha:


#25

Camomilla sa for siden:

Kjøper jeg minimashmallows så slipper jeg kanskje dele de opp.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Jeg smelter aldri sjokolade i vannbad, smelter det like godt i mikroen. Mye enklere og raskere.


#27

Camomilla sa for siden:

Jeg er i gang med dette, gleder meg!


#28

Nessie sa for siden:

Det SKAL være melkesjokolade forresten. :sparke:
Jeg som har misforstått. Men jeg synes uansett 6-7 plater melkesjokolade høres mye ut? :gruble: Men det er vel opp til hver enkelt. ;)


#29

Joika sa for siden:

Jeg må ha bilde for å la meg friste. Ser det godt ut også?


#30

Fibi sa for siden:

MÅ man ha nøtter i? :skeptisk:


#31

Nessie sa for siden:

Nei, det vil jeg ikke tro?
Men jeg tror det kan være godt med nøtter som er pittelitt salte. Pekanøtter?


#32

DM sa for siden:

Jeg laget med 60 og 70% mørk sjokolade (siden vi må ha gluten og melkefri), hadde litt delfiafett i, klippet opp marshmallows og hadde litt lys sirup i istedet for dumle, og så strødde jeg en nøtteblanding oppi.

Det ble ... greit nok. :knegg:


#33

Camomilla sa for siden:

Hvor lenge har du den kald før du ruter den opp Nessie?


#34

Nessie sa for siden:

Nja, jeg husker ikke helt. Holdt på med flere ting. Men du ser når den begynner å bli litt seig liksom.


#35

Karamell sa for siden:

Bilde, Nessie? (jeg har spist opp alle SB og jeg bakte dobbel porsjon etter den enkle hos deg...). Nei, jeg skal ikke bake mer før vi drar til Bergen! (Men kanskje når vi kommer hjem igjen? :sparke: ).


#36

kamp sa for siden:

Noen som kan ta et bilde :)?


#37

Stikka sa for siden:

Plater? Hva slags størrelse er det egentlig? Mener du 200 g? Det blir jo over en kilo konfekt det.


#38

Nessie sa for siden:

Jeg brukte 3 x 200g. Det blir mye. Men ikke SÅ mye altså. Men dette kan man jo regulere selv, og så justerer man bare mengdene i det man tar oppi ut i fra behov.


#39

Stikka sa for siden:

Jeg tok 3 x 200 g + 1 x 100 g

Tok å lagde noen i små konfektformer og resten i form. Hvor lenge må den står før den skal skjæres da tro?


#40

Camomilla sa for siden:

Tror ikke min sto lebgre enn 20 minutter før jeg rutet den opp.


#41

Stikka sa for siden:

Nei jeg tok den ganske kjapt. Men tror jeg skal prøve med kondensert melk og lage den mer fudgy neste gang. Dette bli liksom ikke annerledes enn å ta en bit av hver å putte i munnen synes jeg.



#43

kamp sa for siden:

Jeg har fått litt kjeft for å lage dem på jobb fordi dem smaker så godt :P


#44

Tangerine sa for siden:

Jeg synest oppskriften var en smule generell. :har nettopp laget en mislykket variant: Og å smelte sjokolade i mikro, gjorde den bare seig. :hulk:


#45

Dixie Diner sa for siden:

Min sjokolade blir ikke seig i mikroen? Hvillen sjokolade brukte du? Sist jeg smeltet melkesjokolade ble den glatt og fin og rennende i mikro. Mikret du den for lenge? Jeg lot den såvidt smelte og rørte rundt. Ble kjempefin konsistens. Smeltet den i en ildfast glassform.


#46

Tangerine sa for siden:

Tipper jeg gjorde det for lenge. Har nettopp fått mikro, har ikke hel kontroll. 950 er max. :)


#47

Karamell sa for siden:

Jeg smakte store mengder av denne i går! Er dette er Stjørdalsoppskrift? :knegg: :var der i går nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.