Her på skolen så starter de nå dagen med havregrøt og melk, (bare for en periode) tror dette er veldig positivt siden mange barn ikke spiser hjemme om morran, tror det er lettere å starte med dagens læring da magen er mett. 0g tror også at de har igjen for det de som er lærere med en mere opplagt elev.
Er det flere som har barn på skole der de får mat ? har det den positive virkningen jeg tror det vil ha ?
Synes skolen her er flinke til å ta tak i de problemmene de har, har vært mange positive tiltak de siste 2 årene, de jobber virlelig for å få en bedre skole, og det har blitt en del positive forandringer her,
Mange barn er jo ikke sultne med det samme de står opp, og barn uten mat i magen kan fort bli ukonsentrerte og urolige. Jeg er sikker på at et slikt prosjekt tjener seg inn i form av mer effektiv læring.
I klassen til datteren til en venninne innførte de frokost i første klasse; altså at ungene har med seg ekstra skive/r og spiser på skolen. Læreren sier at de har fått et bedre læringsmiljø.
Personlig liker jeg ikke idéen med havregrøt. Hadde sikkert hatet havregrøt for resten av livet om jeg hadde måttet spist det til frokost hver dag. Dessuten sukrer vel de fleste grøten og jeg kan ikke tenke meg at et sukkerrush er det de trenger.
På "vår" skole praktiseres det ikke å spise frokost på skolen. Heldigvis spiser mine barn frokost hver morgen hjemme før de går. Eldstejenta lager seg faktisk havregrøt hver eneste morgen. Hun er veldig glad i det!
Gutten vår har spist havregrøt til frokost hver dag, med kanskje to eller tre unntak, siden før han var året. Utmerket frokost for oss alle tre. :) Og han har ikke blitt lei enda, selv om han ikke har annet på den enn smør og kanel.
Ungene her er veldig glad i havregrøt. så de skal nok spise det lenge før de blir lei det, hun eldste spiste det i barnehagen hver dag i 3 år og savnet det veldig da de sluttet med den der og de måtte ha med egne matpakker.
ungene er ikke så nøye på om det er sukker på den, men de vil gjerne ha kanel på, jeg for min del må ha litt sukker.
I prinsippet et flott tiltak. Men havregrøt er jo en type mat som noen bare ikke klarer å spise (en av mine hadde ikke spist, og de er relativt altspisende); hva gjør de med de ungene da?
Har hørt om et prosjekt der de prøvde dette. Det var bare positivt. Ungene var mer konsentrerte og læringsmiljøet ble langt bedre.
Mange foreldre drar på jobb før barna har fått spist og barna gidder ikke lage seg mat (litt større barn altså). Jeg har også, som lærer, registrert barn som klager på at de er sultne like etter skolen har startet. Da jeg har spurt om de har spist frokost svarer de nei. De fleste spiser frokost, tror jeg, men noen gjør ikke det.