Guttungen og jeg ble invitert hjem til bestekompisen hans i dag, for å bake peppernøtter. Kjempehyggelig. Gutta bakte i ca to minutter, så forsvant de - og da ble det plenty av tid til å skravle oss mammaene i mellom, mens vi trilla peppernøtter så godt vi bare kunne.
Vel - de var runde og fine da vi satte dem i ovnen. Da vi tok dem ut, var de paddeflate. De smakte dog godt, så vi omdøpte bakverket promte til "Anispletter," og serverte det - og joda, vi var så flinke, atte. :knegg:
Nuvel. Jeg aner ikke hva som var i deigen, og mammaen til bestekompis sverget dyrt og hellig at hun hadde fulgt oppskriften til punkt og prikke da hun lagde deigen tidligere i dag.
Så - hva kan hun/vi ha gjort galt - hvorfor fikk vi Anispletter, og ikke peppernøtter?
De peppernøttene Guttungen bakte på skolen så ut som små halvkuler. Men de var også bein harde, og til å knekke tennene på. "Anisplettene" våre var i det minste gode og sprø.
Vi bakte peppernøtter av pepperkakehusdeigen som ble til overs. De ble helt perfekte! Når de var nystekte var de sprø utenpå og litt seige inni. Dagen etter og siden har de vært knallharde og klin umulig å spise uten å dyppe i te eller kaffe.
(Så svaret er jeg aner ikke, men jeg ville være med i samtalen og fortelle om mine peppernøtter også. :glis: )
Sannsynligvis hadde dere for lite mel i deigen, mine peppernøtter har en tendens til å flate ut om jeg har i for lite mel. Det er derfor jeg alltid lager prøvekaker, for å se om jeg trenger å kna i enda mer hvetemel.