Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meir godteri - kakao på pinne


#2

GydaG sa for siden:

Åh, så stilige.
Og så jeg som har masse pinner liggende, kanskje jeg burde lage litt pops og gi bort i ekstragaver i år gitt.
Takk for tips.


#3

Benzo sa for siden:

De så virkelig lekre ut! Holder det med en pinne per varm kopp med melk?


#4

Hot Lips sa for siden:

Jeg har fått sånne i mange varianter i gave en gang. (Fra Chocolate Company) De fikk bein å gå på, ja! :nam:
De besto av 50 g sjokolade hver (i forskjellige varianter), og det var brukt en treskje istedenfor pinne. Genialt. Det virker mye, men er akkurat passe til en stor kopp varm melk.


#5

m|nken sa for siden:

Lekre!


#6

konsulenten sa for siden:

Oj, så smart! Det må jeg prøve!


#7

Fibi sa for siden:

Oi! De var kule! :hyper: Men jeg har ikke isterningform. Hva annet kan jeg bruke?


#8

mkj sa for siden:

Eggeglass eller shotglass kanskje?


#9

Susse sa for siden:

Så kule ! Jeg har kjøpt slike på kaffebutikken og gitt i julegaver. Der hadde de mørk sjokolade med chili, lys sjokolade med karamell og hvit sjokolade med jordbærbiter. Skulle jo heller laget selv ser jeg.


#10

Hannamoren sa for siden:

Å, disse var kule! Kjempegod ide!


#11

Salt sa for siden:

Der var det oppskrift, ja! Kult! Jeg så nemlig hotchocspoons tidligere i høst og lurte på om jeg måtte eksperimentere meg frem. Men da slipper jeg det! :glis:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ramlet litt ut av all orddelingen der inne, ble nesten litt fascinert. :knegg:
Men disse så gode ut, jeg lurer på om det ikke blir en runde i helgen. Har isterningbrett og alt!


#13

Elastica sa for siden:

Bloggeren har norsk som sitt fjerde språk, det forklarer nok noe av orddelingsfeilene. Men hun er fantastisk til å lage mat!



#15

Fibi sa for siden:

Jeg kom på at jeg har en del konfektformer stående. Jeg kan vel bruke dem? :gruble: Evt ha det over i en form og skjære i biter, slik som med karamell? Så kan jeg knuse litt hjemmelagde karamelldrops over! :hyper:


#16

safran sa for siden:

I stedet for pinne kan man bruke en kanelstang. Jeg lager sånne med litt gløggekstrakt i blandingen jeg heller i isbitformen, det blir veldig godt.


#17

Fibi sa for siden:

Jeg skal lage med hjemmelaget karamell, og så skal jeg ringle litt hvit sjokolade over. :D I konfektformer, tenkte jeg. Så det blir ikke ån a sctick akkruat. Men kanskje jeg kan stikke noen grillpinner nedi? :gruble:


#18

Guttemammis sa for siden:

Er de vanskelige å få ut av formen?
Hvor store er terningene?
:hyper: dette skal bli kollega-julehilsener ut å kjøpe cellofan


#19

Guttemammis sa for siden:

Drikkekakao -er det den man kjøper som man blander med vann, litt sånn rett i koppen.
Har kjøpt sånn kakao man blander med sukker og melk, men ble litt usikker
siden hun skriver at ungene henes elsket den med drikkekakao, mens voksne ganer kunne bruke kakao osv.


#20

Elastica sa for siden:

Hvis du spør henne i kommentarfeltet i bloggen, pleier hun å svare ganske raskt. :)


#21

Fibi sa for siden:

Jeg syns det så ut som kakaopulver på bildet, ikke instant-kakao.


#22

GydaG sa for siden:

Nå står det et isterningsbrett fra Ikea i kjøleskapet, med 3 forskjellige pynt på. En med marshmallows kuttet i småbiter, og en variant med knuste oransje nonstop, og den siste har jeg strødd pulverkaffe på for en litt mer voksen mocca-variant. Gleder meg til å teste ut disse senere, og 7-åringen som egentlig var sjef her går og sukker foran kjøleskapet og lurer på hvor lang tid det egentlig tar "sånne stivnegreier". :knegg:


#23

Guttemammis sa for siden:

Det går jo så raskt!
Satt dem ut på verandaen i noen minus og da var det fort gjort:jupp:


#24

Karamell sa for siden:

Regia har to sorter pulverkakao. Drikkekakao (brun pakke?) og bakekakao (rød pakke?)


#25

Fibi sa for siden:

Mine er ferdige, og ble egentlig ganske søte. :D Har ikke testet dem enda, men Leo syns de var gode å spise direkte fra pinnen. :knegg:


#26

Guttemammis sa for siden:

Jeg brukte lys kokesjokolade, innbiller meg at den blir litt rundere i smaken da.


#27

Rug sa for siden:

Mine står nå i kjøleskapet. Jeg er veldig spent på to ting: For det første om jeg får dem ut av formene (jeg innbiller meg at de sitter dønn, og hele prosjektet faller i filler). For det andre: dersom jeg mirakuløst skulle få dem ut, pakket dem inn og avlevert dem før julaften: jeg fikk langt flere enn 15 på den oppskriften. Vil de da bare holde til omtrent en liten kaffekopp med varm melk?

Men lekre ser de ut, foreløpig i alle fall.


#28

GydaG sa for siden:

Rug- jeg fikk også langt fler enn 15. Tror det ble 22 her jeg, og jeg brukte en sånn myk isbitform fra ikea som jeg bare vrengt dem ut av, og da ble sjokoladen veldig blank og fin og det var uproblematisk altså.
Testet en selv, og fant ut at det nok er til en liten kopp melk ja, og så tror jeg at jeg skal bruke bakekakaoen neste gang, og også røre inn litt kaffe.

(Jeg rørte ut en i en vaniljelungo fra nespresso, og det var veldig godt, men litt søtt kanskje.)


#29

IOA sa for siden:

Mine ble også veldig gode. Lillebror satt leeenge med sin og koste seg veldig (og sølte noe helt vanvittig!). Jeg pyntet med hakket hvit sjokolade, og satser på å ta med meg noen i nisseposen jeg tar med til foreldrenene mine der vi skal feire jul.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.