Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel dessert som jeg lager på en times tid, maks?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Hva lager jeg? Gjerne noe litt mer trendy enn multebærkrem, liksom. :knegg:


#2

Hyacinth sa for siden:

Så du Jamie-progammet på TVNorge i kveld? :sikler: (Ja, ikke på Jamie, men på desserten..)

Han laget forskjellige desserter med jordbær som hovedingrediens og de så himmelske ut!


#3

Hyacinth sa for siden:

Kom forresten på at det ikke akkurat er sesong for jordbær nå da, men... :sparke:


#4

Myrsnipa sa for siden:

Og jeg så ikke programmet, nei. :knegg:


#5

Hyacinth sa for siden:

Men det SÅ virkelig helt utrolig godt ut! :hjelpsom:

:knegg:


#6

Skilpadda sa for siden:

Kjøp god vaniljeis og sett i fryseren. Etter middagen deler du opp bananer (i fire, først på langs og så på tvers) eller frisk ananas og steker dette i smør i ganske varm stekepanne, når det begynner å se stekt ut, har du oppi noen never grovknuste valnøtter og steker litt til, og så heller du over lønnesirup og rører litt rundt. Det tar til sammen fem-ti minutter (litt lengre hvis det er ananas, den ville jeg tatt jobben med å dele opp på forhånd). Serveres rett fra pannen sammen med is.

  • Nei, jeg har ingen mengdeangivelser her. Men jeg tror ikke du kan unngå at det blir godt uansett hva slags forhold du har mellom ingrediensene. ;)

#7

Muskat sa for siden:

Sjokoladefondanter! Utrolig godt og lett å lage. Røra kan du lage på forhånd, den holder seg fint i kjøleskapet, så bare fyller du muffinsformer med røre etter middagen og steker i ca 10 min. Vips - ferdig! Og enda bedre blir det hvis du serverer med vaniljeis og bringebærsaus (bringebær, melis + stavmixer). Og så kan du pynte det hele med sitronmelisseblader, friske bringebær eller physalis og et melisdryss. Ser veldig bra ut og smaker aldeles vidunderlig. :nam:

Her er oppskriften til Tinetoff (kopiert fra NM):
250 g smør
250 g sukker
300 g sjokolade (blir bedre jo bedre og mørkere sjokolade man bruker, jeg brukte Lindt 70 % )
170 g hvetemel
8 egg

Smelt smør i en kjele over lav varme eller vannbad. Rør inn sukker og sjokolade i biter. Sikt i hvetemelet og rør inn ett og ett egg om gangen. Da får man en fantastisk blank, tjukk og ekstremt god røre.

Jeg pleier å steke fondantene i sånne store amerikanske papirmuffinsformer, da kan man nemlig lett rive av papiret og lirke fondantene hele over på tallerkner. Stekes ved 200 grader til de akkurat har fått skorpe utenpå, men er helt flytende inni. Neppe mer enn ti minutter. Særs godt med is til.


#8

kiddo sa for siden:

Skriver under på sjokoladefondanter :namnam:


#9

Nessie sa for siden:

Dronning Maud Pudding:

 7 pl gelatin
 5 dl fløte - piskes
 4 egg
 150 gr sukker
 150 gr sjokolade (jeg bruker kokesjokolade)

Pisk egg og sukker i ca 20 min. Ha i gelantinen, en tynn stråle. (Gelatinen skal bløtes i kaldt vann. Varm opp 1 dl vann. Ha i vridd gelatin. Tilsettes i eggedosisen (med en gang) med veldig tynn stråle mens eggedosisen fremdeles går i mikseren).
Deretter kremen. Legg så lag på lag med pudding-sjokolade-pudding-sjokolade osv...

Sjokolade skal raspes/rives. Puddingen legges i først. Så sjokolade. Start på kanten og gå inn over. Så legges et nytt lag pudding. Da er det også best å start langs kanten.


#10

Nessie sa for siden:

:nam:
Denne må jeg prøve en gang!:highfive:


#11

Toffskij sa for siden:

Sjokoladefondant er og blir kjempegodt. Det kan hende de trenger litt mer enn ti minutter i ovnen, følg med på stekeskorpa – de skal akkurat rekke å bli tørre oppå, så snapper man dem ut av ovnen.

Ellers er smulepai kjempegodt og enkelt – hell en halvkilo bær (hell av safta om du har tint frosne bær) i en paiform, strø over 3/4 dl sukker. Kjør 2 dl mel, 50 g hasselnøtter, 1/2 dl sukker og 100 g smør til smuler i foodprocessor. Strø smuledeigen jevnt over bærene og stek på 225 grader i ca. 25 min, til paien er lysebrun på toppen. Veldig godt med vaniljeis til. (Dette er stort sett en oppskrift fra detsoteliv.no, bare med litt mer sukker, syntes den ble litt vel syrlig med originalmengdene.)


#12

Myrsnipa sa for siden:

Du må være så snill å forklare fremgangsmåten litt bedre enn bare "deretter kremen". :fnise:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Sjokoladefondant er fantastisk. Min mann klarer nesten ikke å si ordet engang, før sikkelet renner ukontrollert. Og det tar MAKS 10 minutter å lage totalt, med steking og alt.


#14

Pope sa for siden:

Trendy? :hmm: Vet ikke, men her er en 5 min. dessert:

En boks med hermetiske pærer
Kanel eller After Eight
Iskrem

Varm opp pærene, enten i gryte eller mikro.
Strø over kanel(eller legg en After Eight over hver halvdel og la denne smelte) og server med iskrem.


#15

Divine sa for siden:

Nuvel, den har jeg hørt før. :snurt: I min ovn tar det faktisk over 20 min.


#16

Skilpadda sa for siden:

Og det må da ta i alle fall 10 minutter å lage røren, med smør- og sjokoladesmelting og alt? (Ikke at den ikke er verdt det, altså. :nam: )


#17

Dixie Diner sa for siden:

Ikke 20 minutter inni ovnen?? De skal jo være rå inni, maks steketid jeg har sett er 7 minutter (på 6 store former). :sjokk:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Et kvarter da. Ikke mer. De skal stekes i 6-7 minutter, og røren klasker jeg fort sammen i mikseren. Sjokoladen smelter jeg i mikroen eller i smøret.


#19

Divine sa for siden:

Mine var inni ovnen i 20 min. Da var de fortsatt så rå at de falt totalt fra hverandre da jeg tok av muffinspapiret, så de burde stått enda lenger. Men det sier kanskje mer om ovnen min enn noe annet ... :sparke:


#20

cilen sa for siden:

Jeg synes fruktsalat er godt jeg! Kanskje ikke så trendy da.. Men det er jo sundt, og det er jo in nå til dags!


#21

Erica sa for siden:

Creme brulee kan forberedes dagen i forveien, slik at det bare er sukkeret som skal brunes før servering. Og det kan gjøres med en brenner på null komma svisj!


#22

Hunter sa for siden:

2 epler skrelles og deles i båter.
Vendes i kanel og sukker

Fordeles i 6 små skåler

Lag en sukkerbrødrøre og hell over skålene.
Stekes i ovn 8 minutter på 180 grader. Legg en iskule på toppen og server.

Sukkerbrødrøre til ca 6 små skåler

4 egg
2 dl sukker

Eggedosis

kanskje en skvett likør etter eget ønske?

1,5 dl mel siktes og vendes i røren.


#23

Karamell sa for siden:

Dronning Muad pudding tar lengre tid guniss. Fromasjen skal jo stivne ;)


#24

Karamell sa for siden:

Pisk kremfløte i en egen bolle. Vend deretter kremen inn i eggedosisen ;) Krem/eggedosisblanding med gelantin legges lagvis med raspet sjokolade. Stå kjølig til den er stiv som en fromasj.


#25

Myrsnipa sa for siden:

Sånne 10 minuttere er løgn. Det tar jo 10 min å steke jo. Og minst 10 minutter å lage røren, når man skal smelte smør sakte og smelte sjokolade og måle opp.

Står og jobber med det nå, og det er allerede gått over 10 minutter. De er IKKE i ovnen ennå, for å si det sånn.


#26

Muskat sa for siden:

Hvis du ikke har fått gjester ennå så ville jeg prøvestekt en nå med en gang, for å sjekke hvor lang tid de trenger i ovnen. Det varierer veldig fra ovn til ovn virker det som, og det er litt nedtur hvis de blir helt gjennomstekte.


#27

Pastill sa for siden:

Lag en brownie og ha is til. Evt gele med masssse frukt i.


#28

Myrsnipa sa for siden:

Takk for tips. Røren ble ikke akkurat tjukk som du reklamerte med, så det er kanskje lurt å prøve.

Kommer tilbake med rapport.


#29

Myrsnipa sa for siden:

Stekte en i 11 minutter, og det var akkurat litt for lenge. Ikke noe flytende inni. Smart med teststeiking.
Den smakte fortreffelig da, men jeg ser jo at jeg har røre for 12 mann. Vi er fire...:knegg:


#30

Nessie sa for siden:

jeg har ikke laget denne selv, men hørt den skal være SÅ god! "Derreter kremen" betyr vel at krem og eggedosis blandes, og så er det annethvert lag med sjokolade og "pudding".


#31

Nessie sa for siden:

Joa, men da kan man jo lage den dagen før :blånn:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.