Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste sildeoppskrift

#1

Tangina sa for siden:

Jeg skal i gang med årets sursild, men lurer på om jeg skal prøve ut en nye oppskrift eller to - sursild eller annen sild. Har noen gode oppskrifter å dele?


#2

Tangina sa for siden:

Selv har jeg lagd denne et par ganger (i tillegg til sennepssild). Den er god, men jeg har gått litt lei:

Mangosild:

  • 6 kryddersildfileter
  • 2 dl matyoghurt, kesam eller rømme
  • 1 dl mangochutney, gjerne sterk type
  • 1 dl hakket frisk koriander (kan sløyfes, men det er best med)

La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2 - 1 time, eller til silden er passe salt. Hell av vannet og tørk filetene i kjøkkenpapir. Skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter.
Rør sammen yoghurt og mangochutney. Tilsett hakket koriander og bland i sildebitene. Holdbar i ca. 1 uke i kjøleskap.

Ellers har jeg brukt Espelid Hovigs sursildoppskrift fra den rutete kokeboka, men synes ikke den er veldig god. Jeg fikk en gang en oppskrift som var knallgod, men den har jeg mistet og husker ikke hvor den kom fra.


#3

Tangina sa for siden:

Er det virkelig ingen som er glad i sild her? finner fra google i stedet


#4

Benzo sa for siden:

Jo, sild er godt, men har aldri laget det selv. Skal prøve oppskriften du la inn, hørtes veldig god ut. :jupp:


#5

Erica sa for siden:

Jeg lager hjemmelagd tomatsild, og syns den er MYE bedre enn den du kjøper. Masse løk er et must for å få den gode silda. Jeg har ikke oppskriften her akkurat nå, men er du interessert så kan jeg prøve å grave den frem.


#6

Xian sa for siden:

Jeg elsker karrisild:

1 glass Delikat appetittsild
1 boks med rømme
1 pose majones
1 liten løk, finhakket
2-3 hardkokte egg i små terninger

1-2 teskjeer karri (avhenger av type) Jeg pleier å starte med å fukte karrien med litt vann så den kan svelle litt før jeg begynner med de andre sakene. Er fargen litt vassen, sper jeg på med litt gurkemeie.

Bland rømme og majones, ha i løk og karri. Del hver sildefilet i ca. 4 biter, ha oppi sild og egg, vend dem forsiktig inn. Smak om den er sterk nok (husk at karrien blir sterkere i løpet av et døgn, så den skal være litt mildere enn du har lyst til på dette stadiet).


#7

Martis sa for siden:

Jeg bruker å lager karrisild, banansild og noen ganger rødbetesild. :namm:

Karrisild
Sursild
løk
røde epler
saus av:
majones
lettrømme (halvparten av hver)
Litt sennep
Karri

Smakes til slik folk vil ha det.

Banansild
Sursild
Løk
Banan
Saus som over bare minus karri og pluss paprikapulver

Rødbetesild
Sursild
Rødbeter
Røde epler
Saus av majones og rømme

Spises på mørkt rugbrød!


#8

Pingis sa for siden:

Jeg lager sursild på slump, med spekesildfileter og lake med ca 2 % eddik. Det enkle er ofte det beste!


#9

Elastica sa for siden:

Her er en utrolig god karrisild.

3-4 kryddersild
3 dl majones, gjerne hjemmelaget
karri etter smak (jeg bruker rett og slett det krydderet som selges under den noe upresise betegnelsen "karri")
3 spiseskjeer kapers
3 spiseskjeer finhakket løk
2 spiseskjeer hakket syltet agurk
1 spiseskje gressløk (ikke nødvendig)
dill, finhakket

Alt blandes sammen og serveres på rugbrød.


#10

Left sa for siden:

Skal vi se.... jo den går vel omtrent slik:

Kjøp fiskesnøre, og egnet krok. Line kan brukes, med mange kroker, men da er det lurt å egne før man legger ut.
Kutt opp passende biter.
Tre en bit på kroken og hiv uti. Er du heldig får du napp :D
Da må du sette på en ny bit.


#11

Arona sa for siden:

Jeg og pappa lager vår vri på "tradisjonell sildesalat". Ingen jul uten.
Bruker ca like deler av alt i små små terninger, bortsett fra rødbetene som er ca 1/3 del av de andre:

Sildefileeter
Eple
Rødløk
Hardkokt egg
Kokt potet
Rødbeter

Salt og grovkvernet svart pepper etter smak.

Man kan bruke majones som "bindemiddel", men vi bruker lettpisket fløte, evt litt lake fra rødbetene for farge.


#12

Stompa sa for siden:

Skal se om jeg finner oppskrifta på "Oberstinnens frokostsild". Den er utrolig god.


#13

Tangina sa for siden:

Karrisild har jeg aldri lagd - det må prøves. Takk! Og Oberstinnens høres lovende ut.


#14

Ma Dalton sa for siden:

Sild er godt!

Jeg har ikke vært så veldig kreativ i sildelagingen, men tomatsild og glassmestersild er nammis. Tomatsild er det jeg lager oftest. Og denne er fantastisk god (faktisk bedre enn mamma sin..):

8 kryddersildfileter
2,5, dl sukker
1 dl.tomatpure
4-5 spiseskjeer eddik, 7 prosent
1/2 dl olje
1 dl vann
2-3 middels store løk
to små laurbærblad
kvernet pepper

Kryddersildfileter vannes i 1-2 timer, tørkes og skjæres i gaffelbiter (på skrå), skjær løken i tynne skiver (eller hakk den om du foretrekker det).
Lag sausen: tomatpure og sukker blandes i en bolle, spe med annenhvergang eddik og olje. Rør godt mellom hver gang. Rør inn vannet tilslutt.
Hell saus i et glass, litt i bunnen. Legg lagvis løk, saus, sild. Avslutt med saus. Legg i laurbærblad tilslutt. Kvern litt pepper over.



#16

Tangina sa for siden:

Rajraj, den ser fabelaktig ut - den må jeg prøve. Tomatsild pleier svoger å ordne (selv om han alltid er for sent ute så den egentlig ikke er spiselig før etter julaften).

I vår familie er frokost 1. juledag et absolutt høydepunkt i jula, og det må stå minst tre typer sild på bordet. I år er det sannsynlig at wasabisild blir en av dem.


#17

rajraj sa for siden:

Så kult! :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.