Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skålding av mandler

#1

Bluen sa for siden:

Bruksanvisningene på nettet er så forskjellige! Noen steder står det at mandlene skal koke(!) i fem minutter. Hvordan gjør dere det?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg heller bare varmt vann over, lar det stå til jeg kan ha hendene oppi, også skviser jeg ut mandlene av skallet sitt.


#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg har mandlene i kokende vann og slår av varmen, og så lar jeg mandlene stå noen minutter. Prøver med én mandel for å se om den løsner lett, hvis ikke, får de stå litt til.


#4

Fakse sa for siden:

Og siden du ikke spurte må jeg bare tilføye at mitt beste tips er å droppe skolding av mandler. Fordi det er kjedelig, og fordi det er unødvendig. Både marsipan og kransekake blir bedre om man ikke skolder mandlene synes jeg, så etter at jeg oppdaget det har jeg ikke skoldet mandler annet enn til sirupssnippene.


#5

Hot Lips sa for siden:

Koker et minutt eller to, til skallet slipper. Legger mandlene mellom to kjøkkenhåndklær og gnir, gnir, gnir. Popper ut resten. :værsågod:


#6

Flubby sa for siden:

Kok opp vann, ha i mandlene, og kok til du ser at mandlene begynner å flyte opp til overflata. Det tar 1-2 minutter. Så skyller du under kaldt vann for å unngå brente fingertupper, også er det bare å skvise mandlene ut av skallet. Husk at mandlene må tørke før bruk etterpå. 50 grader på varmluft, gjerne over natta, funker i krig og krise. Jeg foretrekker 2 uker i romtemperatur.


#7

Finni sa for siden:

Slik gjør jeg og. Funker fin fint. :D


#8

Pingis sa for siden:

Og det er veldig viktig til mandelen i grøten. :nemlig:


#9

Malama sa for siden:

DET spørs hva man skal bruke den til... når man bare trenger en, som skal gjemmes i grøt eller riskrem... ja da er det tidsnok å koke den og få av skallet og putte den rett i, fortsatt varm, når man kommer på det når det den skal gjemmes i er klar til servering....


#10

Dixie Diner sa for siden:

Pffft. Bare å gjemme den godt. :D Vi har brukt mandel i riskremen i alle år uten å skolde mandelen. Trenger ikke det. Jeg skolder heller nesten aldri mandler, tar jo så lang tid å tørke dem at jeg ikke gidder. Har laget både marsipan og kransekakemasse uten å skolde, blir like godt. Dog er det jo penere med skoldede.


#11

Pingis sa for siden:

:what:

Selvsagt må man skolde mandelen!! Iset daaa, nå skuffer du!


#12

Dixie Diner sa for siden:

Naah? Det må man ikke! :dramaqueen: Jeg er ikke tilhenger av å lage mer arbeid enn nødvendig.


#13

Malama sa for siden:

funker ikke det da, i min familie i alle fall, hvor alle skuler på hverandres mat, later som om de har funnet den, gjemmer den i et "hjørne" om de finner den, eller inni munnen evt, og later som ikke noe, for å få de andre til å spise stadig mer. Dersom den er brun vil den jo synes altfor lett i tallerkenen til en eller annen...


#14

Fakse sa for siden:

Nesj, det blir rustikt med uskoldede mandler skjønner du vel :highfive:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Sånn er det i min familie og, du finner ikke en mer barnslig familie når det gjelder den mandelen. :knegg: Det er et heite styr hver eneste gang, alle prøver å lure hverandre osv. Kan ikke huske det noensinne har vært noe problem med en brun mandel.


#16

Tallulah sa for siden:

I min familie greier ikke mottaker (a.k.a min sønn) å kjenne mandelen om den er skoldet. To ganger har vi vært nødt til å distrahere ham og stappe en ny mandel til oppi. :knegg:


#17

kisha sa for siden:

Jeg koker opp vannet og har mandlene i. Når de flyter opp er de klare.
Men brenn deg ikke.

Brun mandel i vil jeg gjerne ha. I vår familie skal ingen si i fra hvem som har fått mandelen, jeg synes det er en plage å gjemme den.


#18

Bluen sa for siden:

Takk for interessante svar! :knegg: Det gikk bra, og nå er marsipankonfekten på det nærmeste ferdig. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.