Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ribbe fra Rema

#1

M@M sa for siden:

Noen som har smakt årets ferdigkrydrede remaribbe? Mannen har kjøpt inn siden vi skal ha hele slekta her til jul. Jeg har hørt så mye rart om den ribba tidligere når det gjelder smak. Han mener det bare er tull, at ribbe er ribbe og at vi har jo på salt og pepper uansett. Det høres jo logisk ut, men jeg er redd for å servere noe folk ikke liker. Kanskje jeg må kjøpe en liten bit til og lage prøvemiddag i morgen ...
Noen erfaringer?


#2

Bluen sa for siden:

Ja, den har vi faktisk hatt for et par uker siden. Den var god, men faktisk ganske sterk, vil jeg si. Mye pepper!


#3

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har kjøpt, men ikke laget og jeg tenkte da jeg så på den at her har de sannelig vært rause med pepperen. Tror kanskje jeg tørker av litt av pepperen.

Men svoren er vel ikke rutet? Kunne egentlig tenkt meg ferdigrutet svor. :kjøkkenknivkløne:


#4

Mjau sa for siden:

Vi har testet den, og den fikk skryt av alle rundt bordet.
Så vi går for den på julaften. ;)


#5

M@M sa for siden:

Så bra!! :D Det var kanskje lurt å ta av litt av pepperen, men så lenge den er god, så får det ikke hjelpe om den er litt sterk.
En ting til..
Hvor mye beregner dere pr pers? Jeg har hørt 500g, men mannen mener det er for mye.


#6

amor sa for siden:

Vi har forsøkt og den var god! :)


#7

dea sa for siden:

500g pr. pers i følge matprat, men da har man rester til frokost står det :)
Vi blir 6 stk så jeg kommer til å kjøpe en på ca 3kg og fryse ned det som ikke blir spist.


#8

Mjau sa for siden:

Vi beregner 500g ja. Da blir det litt rester igjen til dagen etterpå. :D
Da vi hadde testrunde med ribbe beregnet vi 250g mener jeg å huske, det var ikke nok for de voksne karene som skulle bli mette...


#9

Slettet bruker sa for siden:

Vi beregner over kiloen vi. :rødme:
Men så har vi til middag dagen etter pluss frokost et par dager da. Sikkert fordi vi har pølser og medisterkaker også.


#10

polarjenta sa for siden:

Vi hadde den i fjor og da var den god iallefall.


#11

Bomull sa for siden:

Det er veldig enkelt å rute selv når ribben har dampet opptil en time først altså. Jeg var skeptisk, men gjorde nettopp dette selv og gikk veldig kjapt og greit! :jupp:


#12

Cuyahoga sa for siden:

Ah, så jeg skal ikke begynne og kløne med kniven før etter ribba har stått litt i ovnen?


#13

Marit K sa for siden:

Neida, og da er svoren så lett å rute at du nesten kan gjøre det med en vanlig bordkniv. Ingen grunn til å sloss med gjenstridig ribbesvor altså.


#14

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lagde to sånne på onsdag og de ble helt nydelige. jeg lagde de på Hellstrømvis og svoren ble perfekt (:stolt:) og ribben ble utrolig saftig og flott.

Passe med pepper.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg rutet svoren med min deilige Globalkniv før jeg stekte, i ganske små ruter. Kjøp en god kniv, så kan du gjøre alt mulig!


#16

Mjau sa for siden:

Tapetkniv gjør rutingen til en lek da.


#17

dea sa for siden:

Er det noen som har funnet større enn ca 1,5kg ribbe? Var innom 2 Remabutikker i dag.


#18

Snuppa sa for siden:

Synes den var kjempe god vi.


#19

Blåbær sa for siden:

Vi syns den var god, men litt vel peppret. Jeg ville tørket bort litt av pepperet før jeg steikte ja.


#20

Harriet Vane sa for siden:

Jeg hadde som sagt to, og det er vel plass til tre ved siden av hverandre i en liten langpanne med ribberist.


#21

Rabbit sa for siden:

Jeg er av de som har rutet svoren med tapetkniv hvert år, men i år fant jeg ferdig krydret og opprutet på Kiwi,så det blir spennende å se hvordan den er.:)


#22

Smash sa for siden:

Vi skal ha et vennepar over på middag i dag, og mannen har tatt opp ribbe. Ser den skal stå ca. 2 timer etter at den er ferdigdampet, men er det mulig å sette ned varmen litt og la den stå 3 timer?
Det hadde gjort dagen mye enklere.



#24

daffy sa for siden:

Hvordan er Hellstrømvis da, Harriet? Jeg kjøpte en slik ribbe i går, som ligger i kjøleskapet. Vurderer å ta den i morgen.


#25

Smash sa for siden:

Jeg kom på at vi har da ny ovn, så da stilte vi den inn så den var ferdig til vi kom hjem. Snedig. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.