Noen som har smakt årets ferdigkrydrede remaribbe? Mannen har kjøpt inn siden vi skal ha hele slekta her til jul. Jeg har hørt så mye rart om den ribba tidligere når det gjelder smak. Han mener det bare er tull, at ribbe er ribbe og at vi har jo på salt og pepper uansett. Det høres jo logisk ut, men jeg er redd for å servere noe folk ikke liker. Kanskje jeg må kjøpe en liten bit til og lage prøvemiddag i morgen ...
Noen erfaringer?
Jeg har kjøpt, men ikke laget og jeg tenkte da jeg så på den at her har de sannelig vært rause med pepperen. Tror kanskje jeg tørker av litt av pepperen.
Men svoren er vel ikke rutet? Kunne egentlig tenkt meg ferdigrutet svor. :kjøkkenknivkløne:
Så bra!! :D Det var kanskje lurt å ta av litt av pepperen, men så lenge den er god, så får det ikke hjelpe om den er litt sterk.
En ting til..
Hvor mye beregner dere pr pers? Jeg har hørt 500g, men mannen mener det er for mye.
500g pr. pers i følge matprat, men da har man rester til frokost står det :)
Vi blir 6 stk så jeg kommer til å kjøpe en på ca 3kg og fryse ned det som ikke blir spist.
Vi beregner 500g ja. Da blir det litt rester igjen til dagen etterpå. :D
Da vi hadde testrunde med ribbe beregnet vi 250g mener jeg å huske, det var ikke nok for de voksne karene som skulle bli mette...
Vi beregner over kiloen vi. :rødme:
Men så har vi til middag dagen etter pluss frokost et par dager da. Sikkert fordi vi har pølser og medisterkaker også.
Det er veldig enkelt å rute selv når ribben har dampet opptil en time først altså. Jeg var skeptisk, men gjorde nettopp dette selv og gikk veldig kjapt og greit! :jupp:
Jeg lagde to sånne på onsdag og de ble helt nydelige. jeg lagde de på Hellstrømvis og svoren ble perfekt (:stolt:) og ribben ble utrolig saftig og flott.
Jeg er av de som har rutet svoren med tapetkniv hvert år, men i år fant jeg ferdig krydret og opprutet på Kiwi,så det blir spennende å se hvordan den er.:)
Vi skal ha et vennepar over på middag i dag, og mannen har tatt opp ribbe. Ser den skal stå ca. 2 timer etter at den er ferdigdampet, men er det mulig å sette ned varmen litt og la den stå 3 timer?
Det hadde gjort dagen mye enklere.