Martis sa for siden:
Skal jeg bare bruke kniv? Får jeg det fint nok da? Jeg skal lage Sarah Bernard og er ikke spesielt glad i å bake, men de er jo så gode.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Martis sa for siden:
Skal jeg bare bruke kniv? Får jeg det fint nok da? Jeg skal lage Sarah Bernard og er ikke spesielt glad i å bake, men de er jo så gode.
Cuyahoga sa for siden:
Jeg vil tro du ikke får det fint nok med kniv. Enten mandelkvern eller stavmikser/blender. Jeg bruker det siste.
Ellers så har jeg laget Sarah Bernhart med ferdig kransekakemasse, det funker fint det også.
Veronal sa for siden:
Du bør bruke mandelkvern. Du kverner minst et par ganger - siste gang sammen med melis.
Manuell mandelkvern er billig og lett å bruke så lenge man har tørre mandler.
Martis sa for siden:
Er dette noe man kjøper på Lefdal eller Clas Olson? :mannen er ute å kjøper vekt, dette blir dyre kaker:
Veronal sa for siden:
Jernia! Nille har kanskje også?
Veronal sa for siden:
Biltema, men den må festes i bordplaten. Få tak i en som ikke må skrus fast i bordplaten. Det samme med Clas Ohlson sin.
Mjau sa for siden:
Vil tro du finner det hos Clas O. ja. Sikkert på Rema og?
De koster ikke stort
Veronal sa for siden:
Her er Jernia sin: www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=613629
250 ligger de på når de ikke skal skrus fast i bordet. Rundt 100 hvis du synes det er greit å skru de fast i bordplaten.
Martis sa for siden:
Den du linker til her skal festes i bordet? Mannen er på Jernia nå, så jammen bra jeg spurte om dette. :knegg:
Veronal sa for siden:
Nei, Jernia sin skal ikke festes i bordplaten. Eller jo, men ikke med tvingefeste. Mer sugekopprinsippet, hvis du skjønner.
Martis sa for siden:
Shit, de skulle ha 469,- for den du linker til på Jernia på Stovner. :dåne: 200 kr mer enn i nettbutikken...
Veronal sa for siden:
Hæh? Det er ikke mulig! :what:
Pingis sa for siden:
Det bør bli gode kaker!
Martis sa for siden:
Jepp. :skuffet: Så da blir den en skrusaksting til 199 på meg.
konsulenten sa for siden:
Men når man faktisk skal ha hakkede mandler (ikke finmalte) så kan man legge dem i en pose på fjøla og denge løs med kjevla :D
mrc sa for siden:
Vi bruker kjøkkenmaskinen til slikt. I hvert fall finhakket/malt. Skal det være grovere kan det vel være at vi vel hakker det "manuelt".
Dixie Diner sa for siden:
Jeg bruker food processoren. Hiver mandlene i, kjører i noen sekunder og vips. Fatter ikke at folk klarer seg uten. Jeg var alvorlig nær døden i de få månedene jeg var uten da den forrige ble ødelagt.
Lyppa sa for siden:
Stavmiksern!
Ru sa for siden:
Kjøkkenmaskinen, ja. Det bråker noe inni helsikes, men den får jobben gjort.
Når jeg blir stor og får meg en Kenwood Major, skal jeg ha kjøttkvern til. Og da skal den få male mandler.
Nessie sa for siden:
Jeg og, funker som hakka møkk (eller mandler?) ;)
Kula sa for siden:
Foodprocessor er genialt til mange ting. Deriblandt hakking av mandler.
Filifjonka sa for siden:
Men til marsipan er det best med mandelkvern, en foodprocessor slår fettet ut av mandlene og det blir ikke like bra.
Smurfine79 sa for siden:
skal mandlene være med "skall" eller uten?
Nessie sa for siden:
Jeg bruker alltid med. Jeg orker aldri skolde de. :niks:
Dragen sa for siden:
Uten. :nemlig:
Veronal sa for siden:
Uten til marsipan og med til kransekake.
Martis sa for siden:
Omg, så blånn jeg var. :knegg:
Som en erfaren mandelriver, så anbefaler jeg å ha skallet på. :nemlig: Jeg bruker en kvern og det blir veldig passelig til SB.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.