Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et par deilige sorter konfekt i siste liten

#1

Filifjonka sa for siden:

Mannen min og jeg hadde konfektverksted i går. Og spesielt en av sortene ble helt vidunderlig. :hjerter: Bare i tilfelle noen trenger litt inspirasjon i siste liten.

Basisen var hjemmelaget marsipan, men en god ferdigkjøpt blir også bra.

En del ble blandet med bittesmå biter tørket aprikos som hadde ligget i bløt i et lite glass med cognac i over et døgn. Dette knadde vi inn i marsipanen. Den ble veldig klissete og bløt, men det gikk akkurat å trille små kuler av den. De fikk ligge litt og tørke før de ble dyppet i mørk sjokolade. Da den var tørr ringlet jeg litt hvit sjokolade over i tynne streker. Disse ble helt vidunderlig gode og smelter i munnen.

En annen del blandet jeg med kaffelikør (Kahlua) og litt pulverkaffe for ekstra kaffesmak. Den lysebrune marsipanen ble så rullet ut til lange pølser og delt i passende små biter. De ble dyppet i hvit sjokolade og pyntet med en mokkabønne (pene og blanke kjøpt på sjokoladefabrikk, de som er i de gule pakkene ligger og slenger så de ser litt tørre og slitne ut). Men funker jo de også.

Lagde også noen kuler med bare marsipan dyppet halvveis i sjokolade, og et marsipanbrød med små sviskebiter oppbløtt i portvin.

Og så hadde jeg syltet appelsinskall kjøpt på ferie, som ble delt i tynne ringer og dyppet i mørk sjokolade.


#2

Ema sa for siden:

Åh, det hørtes godt ut!


#3

GydaG sa for siden:

Hørtes veldig godt ut ja, det skal jeg notere meg ned som en julegaveide til familiens marsipanelsker. Takk for tips.


#4

Skilpadda sa for siden:

Å, ja, aprikoser, konjakk, marsipan og sjokolade er en fantastisk kombinasjon! :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.