Filifjonka sa for siden:
Mannen min og jeg hadde konfektverksted i går. Og spesielt en av sortene ble helt vidunderlig. :hjerter: Bare i tilfelle noen trenger litt inspirasjon i siste liten.
Basisen var hjemmelaget marsipan, men en god ferdigkjøpt blir også bra.
En del ble blandet med bittesmå biter tørket aprikos som hadde ligget i bløt i et lite glass med cognac i over et døgn. Dette knadde vi inn i marsipanen. Den ble veldig klissete og bløt, men det gikk akkurat å trille små kuler av den. De fikk ligge litt og tørke før de ble dyppet i mørk sjokolade. Da den var tørr ringlet jeg litt hvit sjokolade over i tynne streker. Disse ble helt vidunderlig gode og smelter i munnen.
En annen del blandet jeg med kaffelikør (Kahlua) og litt pulverkaffe for ekstra kaffesmak. Den lysebrune marsipanen ble så rullet ut til lange pølser og delt i passende små biter. De ble dyppet i hvit sjokolade og pyntet med en mokkabønne (pene og blanke kjøpt på sjokoladefabrikk, de som er i de gule pakkene ligger og slenger så de ser litt tørre og slitne ut). Men funker jo de også.
Lagde også noen kuler med bare marsipan dyppet halvveis i sjokolade, og et marsipanbrød med små sviskebiter oppbløtt i portvin.
Og så hadde jeg syltet appelsinskall kjøpt på ferie, som ble delt i tynne ringer og dyppet i mørk sjokolade.