Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

And til jul

#1

Lille Foo sa for siden:

Vi lurer sterkt på å ha and på julekvelden. Men jeg finner så få oppskrifter med And. Er det noen som har gode forslag ?

alternativt kan vi ha høne eller kylling (kresne unger...), men vil gjerne gjøre noe ekstra. Gode tips på det også mottas med stor takknemlighet!


#2

liefje sa for siden:

Skjönner du tysk? Google "rezept Ente" eller Entenbrust eller -keule eller whatever og du faar opp en haug av oppskrifter. Det er nemlig tysk julemat. And eller gaas.


#3

Minerva sa for siden:

Vi har and annenhvert år. :nam: Tilbehør er karameliserte poteter og rødkål/appelsinsalat. Det er riktignok ikke jeg som lager den, men jeg har fått med meg litt. Det er jo best å steke den hel og stuffe den med epler og svisker. Kjernetemperatuern skal være 65-68 grader når den er ferdig. Ca 2 timer i 180 grader, avhengig av ovnen.

Har du sett denne:
www.madbio.com/video/890764/sdan-steger-du-en-and


#4

Hyacinth sa for siden:

Vi hadde andeconfit i dag. Men det var riktignok av slaget som bare skulle varmes opp.

Hvis du ikke skjønner tysk, kan du vel sikkert google på dansk? Skal vedde på at det er mye der også.


#5

Lille Foo sa for siden:

På dansk , jo det skal jeg prøve.

Kom gjerne med flere oppskrifter! And, høne eller kylling.
Jeg har egentlig lyst å prøve gås (nedstemt i familierådet), hvordan smaker det, ligner det kalkun eller er det mer som kylling ?


#6

Minerva sa for siden:

www.sarrazac.no/ez/index.php/main/oppskrifter_vintips/and_gaas_kylling/helstekt_and

Tilbehør:
Rødkål- og appelsinsalat (3-4 pers som tilbehør)
1/4 rødkålhode
2 store appelsiner
en liten neve dadler eller fiken (kan droppes, men veldig greit å få brukt opp om du har noen liggende)
1 neve frisk koriander (kan evt erstattes med persille)

Kålen finsnittes, appelsinen skrelles og skjæres i båter eller halve skiver. De tørkete fruktene strimles eller grovhakkes (fjern steiner). Korianderbladene drysses over. Dressing er egentlig ikke nødvendig fordi saften fra appelsinene gjør salaten både saftig og frisk, men du kan blande en enkel vinaigrette av balsamico, olivenolje, salt og pepper og helle over ved servering hvis du ønsker.

Har du derimot ferdig kokt rødkål til overs fra julemiddagen, prøv den som tilbehør til en blings med grov leverpostei, gjerne garnert med bacon og syltagurk.


#7

Minerva sa for siden:

Jeg har spist gås på Mortensdag. Jeg liker and bedre. And er saftigere, synes jeg da.

Fant en oppskrift her.


#8

Mei sa for siden:

Vi har en andesteik i fryseren, og har aldri tilberedt slikt før, så jeg følger med her.


#9

Mauser sa for siden:

Gås er fabelaktig når det er gjort riktig. Kjøttet er mye mørkere og kraftigere enn kalkun, og mye feitere. Av en 5 kilos gås kan du regne med at en liter fett renner av under steking. Det kan samles opp og siles, og brukes til alt fra pålegg på brød til sårsalve.


#10

Nextlife sa for siden:

Sist vi hadde and insisterte det yngste familiemedlemmet på maispurè som tilbehør. Tro det eller ei, men det var kjempegodt, sødmen i maisen passet godt til den karakteristiske fetskarpe smaken av and.
Vi hadde også en purè av kokte rødbeter og langtidsbakte tomater som gir en frisk og fin sødme.


#11

liefje sa for siden:

Gaas er nydelig, ja. Det maa vaere noe sött tilbehör som appelsinsaus, cranberries, rödkaal etc.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.