Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rask avkjøling av smeltet sjokolade?

#1

Bluen sa for siden:

Jeg har lagd marsipanfigurer og dyppet dem i smeltet kokesjokolade ( :stolt:, dette er ingen dagligdags syssel for meg akkurat). Hvordan avkjøler jeg sjokoladen best? Er det f.eks. lurt å sette den i kjellerboden, som holder ca. 10 grader? :blånn:


#2

Veronal sa for siden:

Det stivner på null komma niks hvis du f.eks. setter inn brett i fryseren noen minutter.


#3

Bluen sa for siden:

Det er det ikke plass til, dessverre ( vi har bare kjøleskapsfryser :mumle: ). Hvis jeg setter den ut, er det vel fare for at den blir fuktig, kanskje. (Den blir altså ikke misfarget, begynner å dogge e.l. ved for rask nedkjøling?)


#4

Veronal sa for siden:

Ikke en tallerken heller? Det tar ikke lang tid altså.


#5

Veronal sa for siden:

Har du fryseelementer så kan du sette en tallerken oppå disse.


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg setter dem i kjøleskapet en liten stund så er de stivnet.


#7

Bluen sa for siden:

Prøveasjett i fryseren nå!


#8

Skilpadda sa for siden:

Ellers tror jeg sikkert bod med 10 grader vil fungere også. :jupp:


#9

Bluen sa for siden:

Note to self: Bakepapir på asjetten. :nemlig:

Det er kjempefint at jeg får kjølt dem ned så fort, for da rekker jeg å pynte med hvit sjokolade i kveld også! :D


#10

Bluen sa for siden:

Voila! :knegg: Jeg lagde hjerter med en modelleireform - det ble faktisk ganske vellykket.


#11

Lykken sa for siden:

Wow, de var fine!


#12

Guttemammis sa for siden:

Jeg setter de alltid ut, de blir like fine da.



#14

Sokk sa for siden:

Ååå, kjempefine! :jupp:


#15

Neket sa for siden:

Wow - stilig!

Jeg setter det alltid ut på verandaen, en liten stund i kuldegrader gjør susen :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.