Min erfaring er at en ikke trenger så mye annet enn julekaker og kaffe utpå kvelden, samt litt sjokolade og snacks. En julemiddag med dessert sitter godt i. Masse mineralvann går det utover hele kvelden. Lurer litt på om jeg skal bake ei ordentlig kake utenom julekakene, men vet ikke hva. Må ikke være noe kake som er sånn kjempemektig.
Pepperkaker, Quality Street (tradisjon i vår familie), Fox (tradisjon i mannens familie), godterier fra julekurvene på treet (som må være fylt! Lakrisbåter, nonstop, operamint, melkesjokolade...). og når vi er fulle av det søte, henter vi frem salt snacks. Og deretter litt søtt.... og til slutt ruller vi i seng.
All erfaring tilsier at julekaker blir spist i svært liten grad.
Etter gaveåpning er det kaffe, karamellpudding og julekaker. Litt sjokolade og marsipan blir også satt frem. Og nøtter og frukt. Og likør og cognac. Om det blir spist noe særlig av, er en annen sak.
Vi har som regel julekaker, nøtter og marsipan. Men de fleste er rimelig mette etter middagen, så det blir ikke spist så mye - bortsett fra at jeg spiser en haug med kransekake da;) Og kaffe og konjakk/Baileys.
Vi har kaker, kaffe og godis mens vi åpner pakker. Jeg tror jeg har bakt 6 slag i år, i tillegg kjøper jeg poser med julemarispan, en eske konfekt og litt annet godt.
Vi setter fram clementiner og julekaker/marsipan/konfekt, men det er begrenset hva man orker etter en tung julemiddag og dessert. Føler ihvertfall ikke behov for kremkake av noen som helst type. :humre:
Vi spiser som regel desserten halvveis i gaveåpningen. Etter det er det begrenset hvor mye vi orker. Julekakene blir sjelden tatt fram. Kanskje litt konfekt. Desserten er karamellpudding og multer med fløte
Ingenting blir spist etter julematen og desserten når jeg har arrangert julaften. Men svigers drar hjem tidlig da ... Jeg fikk helt sjokk i starten og ble litt småsnurt for jeg er vant til hjemmefra at gjestene blir til midnatt. :knegg: Men nå synes jeg det er deilig med kvelden for seg selv.
Det går veldig lite kaker og slikt på julaften hos oss. Som regel er vi overspist etter middagen slik at vi venter med desserten og tar den litt seinere. Vi setter frem julekaker og kaffe, men kakene går det veldig lite av.
Etter desserten må jeg ha noe salt, så som regel har vi litt spekemat og sånn når vi er hos mine foreldre. Et fenalår (tørket og tilberedt etter alle kunstens regler av verdens beste morfar) på en skjærefjøl med en kniv. Og litt julekaker, alt etter hva som finnes i hus. Og masse masse brus.
Hos min familie: Vi har ikke dessert etter middagen, da er vi jo stappmette! Vi pleier å ha kaker og kaffe sånn halvveis uti gaveåpningen, og da er det som regel krumkaker, multekrem, kanelpinner, marsipan og ymse småkaker, og cognac eller likør til den som vil. Det går veldig lite av dette, men det hører liksom med. Etter gavene spiser vi som regel rester av julemiddagen. Vi er saltmatfolk, da. :)
Vi har som oftest en liten haug av hjemmelaget konfekt og småkake som ikke blir rørt før langt ut på kvelden, fordi alle er stappmette og slått ut av hele greia.
Jeg skal til mamma i julen. Der blir det servert krumkaker med moltekrem, hjemmelagde julekaker, som regel noe sjokolade (Twist, e.l). nøtter (hasselnøtter, valnøtter), kaffe og brus. Kanskje en juleøl eller to.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.