Jeg ønsker meg en oppskrift som er god, ukomplisert, som passer for både kresne og mindre kresne, store og små, og som aller helst kan ordnes helt klart på forhånd så jeg kan kose meg mest mulig med gjestene mine.
Tenker at en eller annen gryte kanskje kunne vært noe? Og jeg kan ikke lage noe på slump og dæsj metoden, mine smaksløker egner seg ikke.
(Hadde det ikke vært for at min kjære ikke spiser ost og/eller ostesaus ville jeg nok laget lasagne.)
Ca 6 store porsjoner: 2 løk
3 hvitløksbåter
Skæres i smått og freses i 2 ss margarin
3 gulerøtter
3 strenger stangselleri
1 stor grønn paprika
3 epler
Alt skjæres i småbiter og has i stekepanna. La det småsurre til det er mørt.
Ha alt over i en gryte sammen med:
2 store ss hvetemel
1 ss karri
1/4 ts kanel
1/4 ts ingefær
litt chilipepper
4 kylling/hønse buljong terninger
1 1/2 liter vann
Kok opp
Skær 6 kyllingfileter i små terninger og stek dem i litt margarin. Ha dette i gryta. Litt før servering, ha i 2 bokser Creme Fraiche som røres godt i.
Det passer veldig godt å servere suppa med hvitløksbrød.
Har lagd denne flere ganger, og den liker både voksne og barn. Er ikke for sterk. Du kan selv regulere med mengde chili. Kan kokes opp tidlig på dagen og varmes opp igjen når gjestene kommer.
Lag Cevappi (enten etter oppskrift, eller med ferdig kryddermix), og server med salat, ris, søt chilisaus og hvitløksdip, pitabrød/nanbrød. Nydelig og passert til alle.
Den kyllingsuppa over her tror jeg er min oppskrift? Og den er supergod- absolutt en favoritt for både voksne og barn her i huset.:riktig:
Og det aller baste- du kan lage den helt ferdig frem til og med å ha i kyllingfiletene. Litt før gjestene kommer så koker du opp suppen, slenger i creme fraiche og lar den trekke litt. Med hvitløksbagetter så blir dette virkelig festmat som er kjempelettvint i tillegg.
Når det gjelder kresne barn er min erfaring at poteter-og-saus-middager som regel slår an. Da er det enkelt å ha noen pølser ved siden av dersom steken eller hvadetmåttevære ikke faller i smak, og barna kan selv velge hvilke grønnsaker de vil ha. :har veldig kresen nevø:
Den kyllingsuppa høres kjempegod ut, og den skal absolutt testes. Men tror ikke det blir i romjula, den ene besøkende er nemlig fullstendig anti-suppe. (At det i det hele tatt er mulig er en helt annen sak. :rolleyes: )
Tenkte litt på lapskaus også, men er det 'fint' nok å servere i romjula? Tenkte da kjøpe en knoke og lage den 'ordentlig', og kanskje bake noen gode rundstykker til.
Skal jeg lage noe med poteter og saus blir jeg stående på kjøkkenet og kokkelere, og det hadde jeg håpet å unngå. :sparke: