Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste hjemmelagde marsipan-konfekt?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg trenger oppskrifter. Fortrinnsvis uten alkohol, takk. Da gjenstår det vel ikke mye, kjenner jeg FPerne rett når det kommer til akkurat marsipan. :knegg:


#2

Interference sa for siden:

Hm? Tenker du på hva du pynter marsipanen med? :blond:


#3

Interference sa for siden:

For å svare på det da, jeg bruker nougat, mokkabønne, valnøtt, sjokolade.


#4

Olive Oyl sa for siden:

Jeg skal lage disse i morgen, så de er ikke prøvd ut, men det ser jo lovende ut. Og cognacen er valgfri!


#5

Nextlife sa for siden:

Enkelt og greit, blande marcipan med knuste valøtter, dyppe i sjokolade og strø over enda mer knuste valnøtter.


#6

Vito sa for siden:

Hva med å prøve å blande i appelsinjuice? Om man liker appelsin vel og merke.

Eller noe som blir krispy, og kanskje salt?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Nei, jeg tenkte mer på Mozartkuler og lignende. Ting man kan lage av marsipan, nougat, sjokolade osv. Trenger litt tips til hva som er virkelig godt.
Men pyntetips er også velkomment altså. Tenkte ungene kunne bli med og lage noe (som de spiser selv, blir jo sikkert mye gris). :)


#8

Dixie Diner sa for siden:

Det hørtes knallgodt ut!


#9

Puslingen sa for siden:

Eg laga Troika i går, marsipan og gélé med sjokoladetrekk. Lagde uten sukker fordi da var meininga at svigermor skulle få dei, og ho har diabetes. For å sei det slik, så må eg laga meir i kveld.... :sparke:


#10

Skilpadda sa for siden:

Hjemmelaget marsipan er så godt at det egentlig ikke er nødvendig å ha noe annet i. Og marsipan kombinert med f.eks. nougat synes jeg blir i søteste laget, det er bedre med noe bittert. Jeg dypper kuler i 70 % sjokolade og synes egentlig det er den beste varianten, med mindre man skal bruke alkohol. Men revet appelsinskall setter veldig god smak, hvis man vil ha litt variasjon. Og om man ikke har noe mot alkohol, er denne enda bedre med litt Cointreau eller lignende i - nypresset appelsinsaft er sikkert også godt. Og så er det sikkert godt med kaffesmak på enten marsipanen eller sjokoladetrekket.


#11

Bluen sa for siden:

Valnøtter? Kaffe? Appelsin? :skuffet: Jeg synes det er best uten fyll, bare med trekk av mørk kokesjokolade. I noen av dem rullet jeg inn litt nougat.


#12

Vito sa for siden:

Hva sitron? Hadde det blitt helt feil?
Syrligsøtt ... det funker jo ellers. gruble

Ellers kan du jo sikkert ha i dadler, aprikos og slike ting også.


#13

Zulu sa for siden:

En mokkabønne i midten, rulle marsipan rundt og så litt lysere sjokoladetrekk utenpå?


#14

Selma sa for siden:

Her har ungene trillet kuler av marsinpan og trykket en mokkabønne eller valnøtt nedi. I tillegg har vi laget en del med nougat - kjevle et lag marsinpan, legg på ei skive nougat og et lag marsipan på toppen. Skjæres i små firkanter. Vi dyppet også kuler i mørk sjokolade og hadde litt kakestrø på toppen. Dette ble litt vel klissete for ungene så her måtte jeg hjelpe til

Lykke til!


#15

Hot Lips sa for siden:

Kna inn småbiter av tørket aprikos, rull kuler og dypp i mørk sjokolade. :nam:
(Men cognac gir en veldig god smak, altså. Og gjør at ungene foretrekker annet godis, sånn at det blir mer til de voksne. Har jeg hørt. :sparke:)


#16

Dixie Diner sa for siden:

Saken er at jeg skal lage marsipankonfekt til en tørrlagt alkoholiker, så da er det kanskje ikke så veeldig populært å stappe marsipanen full av alkohol. :knegg:

Takk for alle tips. Appelsinskall var lurt, det er jo kjempegodt. Aprikos også!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.