Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den perfekte eggerøre

#1

silje sa for siden:

Hvordan lager du perfekt eggerøre ?

Røre mye eller lite før steking ?
Vann, melk eller fløte ?
Stekepanne eller ovn ?
Andre tips?


#2

Røverdatter sa for siden:

Egg og fløte vispes med gaffel og helles over i en kjele med smelta smør. Vendes med stekespade på svak varme til konsistensen er som ønsket.


#3

Fibi sa for siden:

Jeg gjør som Kasia, men har også salt og pepper i. Og så bruker jeg en stekepanne, og medium varme. Man må røre hele tiden, men det går mye fortere. :nemlig:


#4

Røverdatter sa for siden:

Ja, jeg har også salt og pepper i. Og gressløk, persille, hakket vårløk, bacon etc. ettersom hva som finnes i skuffer og skap. Jeg får ikke til myk og deilig konsistens om jeg ikke har veldig lav varme forresten. Den blir tørrere hvis jeg speeder opp varmen for at det skal gå fortere.


#5

Left sa for siden:

Sånn gjør jeg det også, med litt salt i.


#6

Tangina sa for siden:

Visper egg og melk (eller fløte) løst sammen med gaffel, har i salt, pepper, en dæsj olivenolje og hakket vårløk hvis jeg har, steker i smør på middels varme til det henger passe sammen, men ikke så lenge at det blir helt tørt. Eggerøra må være litt blank. Deilig på toast med godt smør.


#7

Nextlife sa for siden:

Til frokost liker jeg best å lage eggerøren slik Gordon Ramsay gjør, la egg og smør samle seg, og deretter røre i Creme Fraiche.
www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks
Skal jeg bruke den til koldtbord e.l visper jeg eggene lett sammen med 1 ss fløte pr. egg, og samler dette til en glinsende, myk masse som blir stor og luftig, ikke kornete. Krydder og salt til slutt uansett metode.


#8

Pappalille sa for siden:

Jeg visper aldri eggene på forhånd, og bruker forholdsvis lav varme og litt ekstra tålmodighet. Har i krydder helt på slutten.


#9

Fibi sa for siden:

Jeg fikk mer lyst på Ramsay enn eggerøren. Jeg liker den ikke for bløt. :skremt:

(Ramsay hadde jeg vel tatt uansett, samme hvordan eggene hans ble. :knegg: )


#10

LilleLeo sa for siden:

Harriet Vanes eggerøre med vårløk er aldeles nydelig. Den var forholdsvis bløt også. Håper hun viser sitt nærvær og forteller meg hvordan hun laget den. :humre:


#11

Nextlife sa for siden:

:nemlig:


#12

silje sa for siden:

Her var det mange gode tips ! Takker ! ( Ramsey klippet gjorde at jeg til og med kom på at jeg har brødrister. Den må frem fra glemselen !)


#13

Tallulah sa for siden:

Hva med dine egg? Høhøhøhø. :knegg:

Jeg er veldig glad i soft scrambled eggs, så jeg skal prøve Ramsays metode, tror jeg.

Jeg pleier å blande med litt melk, krydder, vispe lett sammen, steke i masse smør i jernpanne til ønsket konsistens.


#14

Fibi sa for siden:

Mine egg er i karantene frem til de går ut på dato. :knegg: Ikke pga salmonella-fare, men på grunn av små søte "parasitter" som kan dukke opp dersom eggene kommer i kontakt med .. eh... mangel på ord hmm.. saus? :humre:


#15

safran sa for siden:

DEN skal prøves! :sikle:


#16

kamp sa for siden:

Slik lager jeg den også :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.