Sjokoladekake konfekt ting jeg skulle servere på julaften ble ikke god,bakt i går kveld som prøve.
Og jeg må ha noe å servere på julaften som mann og unene liker.(mann liker ikke bløtkake,ikke marsipankake,kan til nød spise ostekake men han liker eks snickers kake,og vanlig langpanne sjokoladekake,men ikke med lys sjokoladeglasur)
Den kan ikke innholde sirup eller melis og må kunne bruke splenda(turbo tåler ikke fruktose og sukker), så ergo så må det ikke være 6 dl sukker i den for men 6 dl splenda så blir dte ikke godt.Har tatt vanlig kakeoppskrift og hadd like mye splenda som det skulle være sukker og det ble bare stygt.
Noen som har noe å dele?
Er så lei den vanlige sjokoladekaken ala langpanne så hadde lyst å servere noe godt som alle liker og kan spise.
Det er jo lite sukker i den, så det kan nok fint erstattes med splenda. Aprikossirupen er jo bare et tilbehør, så den kan fint droppes eller erstattes med noe som tåles.
KAn du gjøre noe utav denne? (jada, jeg ser den har melis og sjokolade, men du vet jo hvordan det evt går an å substituere...)
Trøffelkake
Denne blir god og litt seig, faller spesielt godt i smak blant voksne.
250 g melis
250 g malte mandler
5 eggehviter
80g melis
1.25 dl vann
5 eggeplommer
200g mykt smør
1 dl nesquick/sjokolademelkpulver
Sjokoladepastalokk av 400 g mørk kokesjokolade og 250g lys sirup, og litt marsipan. NB! Bør lages dagen før kaken skal pyntes!
Pisk eggehviter stive, bland i melis litt etter litt og visp til stiv marengs. Rør forsiktig inn mandlene. Stek ved 160 grader i ca. 45 minutter i 25cm springform. Avkjøles.
Melis og ann kokes til det begynner å tykne, avkjøl endel. Pisk smør og eggeplommer - en av gangen. Ha i sjokolademelkpulver. Tilsett sukkerlaken sakte mens du pisker blandingen.
Kremen smøres på mandelbunnen. Sett til avkjøling.
Smelt 400g kokesjokolade (i vannbad hvis du ikke er optimist og bruker mikro - det skjærer seg ofte). Tilsett 250 g lys sirup når sjokoladen er smeltet. Sett i kjøleskap over natta. Når blandingen tas ut av kjøleskapet er den stein hard - dette er helt normalt! Putt gryten litt i varmt vann i vasken, så slipper klumpen gryta. Kna den endel, så blir den etterhvert ganske smidig men klissete. Sjokoladepastaen er enklere å håndtere og lage til et lokk hvis du tilsetter litt marsipan. Gjerne Pals overtrekksmarsipan (ref. min historie i en annen tråd om klinete marsipan og Rema1000-poser ). Ha i max 1/3 marsipan til 2/3 sjokoladepasta. Bland dette godt sammen. Kjevle til et lokk ca. 3-4 mm tykt. Det er viktig at underlaget er veldig glatt, og bruk gjerne plast eller bakepapir på sjokoladepastaen når den kjevles - den henger veldig lett fast. Ikke ta direkte på den om du kan unngå det - det blir fort stygge merker etter fingrene.
Lag lokk og ha på kaka. Er det sjokoladepasta til overs kan de brukes til å lage roser og annen pynt til kaka.
Resulatet er en knallgod sjokoladekake - beste jeg har smakt hvertfall. Jeg får alltid enormt mye skryt for denne kaka
Her er en oppskrift på ostekake som kan gjøres sukkerfri (du kan bruke gelatin og ren saft fra bær f.eks istedetfor ferdig gele, evt fun saft og gelatin om poden din tåler fun saft). Og Heistad gele har visst gått ut, men det står nå i oppskriften så...
Men det var kanskje ikke ostekake du ville ha ;)
Blandes godt og legges i en papirkledd rund (spring-)form (jeg har lagd uten papir også. går helt fint det og siden det uansett ikke nytter å flytte kaka av bunnen av springformen)
Som variasjon kan man også ha i hakket sukkerfri sjokolade i bunnen. Når fyllet blir søtt nok skal ikke bunnen trenge søtning, selv om jeg synes ikke alltid bunnen er søt nok og liker å tilsette ørlite søtning i den, ellers blir den litt tvær.
Fyll:
1 boks seterrømme
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann) ELLER alternativ i teksten under
1 pk Tine kremost, naturell (=125g naturell kremost av hvilken som helst type - sjekk karboinnhold)
Lag geleen og la den stå og avkjøle
Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
Visp kremen.
Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over (evt. stivner den på maks et par timer)
Lokk:
1 pose skogsbær fra frysedisken, eller friske jordbær, osv...
gele med normal mengde vann
Heistad gele kan være vanskelig å få tak i, og visstnok ha en litt syntetisk smak. Som alternativ foreslås å bruke 4dl REN Fun Light Bringebærsmak eller annen smak, og gelatin i pulver eller plater - dobbelt så mye gelatin som det står på pakken i forhold til de 4dl.
Da jeg lagde kaken var jeg livredd for at det skulle være syntetisk smak på safta, så jeg vannet den kraftig ut... det var ikke noe lurt. Kaka smaker godt selv om det virker som mye saft.
Man kan selvsagt prøve seg fram med andre smaker på safta - både sitron/lime og tropisk smak er visstnok godt. Smak og behag
til gelelokket må man bare prøve seg fram på om man vil bruke ren fun light eller ha i litt vann for å drøye den. Da brukes normal mengde væske for å få gelelokke
Den så god ut.
Men spekulerer på om melisen er som "fyll" eller sukker. For var jo ganske mye melsis.
Men man får vel marengs utav eks bare suker og. men vet ikke om man kan lage marengs på splenda. Har aldri prøvd.
heistad geleen er ute av produksjon ja :mad: Samme med vailjesausen:mad::mad::mad::mad:
Ren frusk saft kan vi ikke bruke men ful light.
Blir vel denne om det ikke er noe annet som blir ok :fnis:
Den så god ut,bare et problem ,den sukkerfrie sjokoladen som er mørk smaker møkk, har ikke funnet sukkerfri kokesjokoalde:/
Men sukkerfri melkesjokolade....